iPon Hírek

Csak nem tanulnak a brit illetékesek

Dátum | 2008. 09. 10.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Önmagában szinte már nem is lenne hír az, hogy bizalmas adatok csúsztak ki brit illetékesek kezei közül - ahogy azonban eddig is legtöbbször, úgy most is a kicsúszás módja teszi igazán tragikomikussá az esetet, magasan verve még a legutóbbi, eBay-en eladott gépen hagyott adatok esetét is.

Ezúttal ugyanis egy Cornwall-i nightclub, nevezetesen a "The Beach" padlóján talált az egyik bulizó egy pendrive-ot, amin igen érdekes dolgokat talált: a brit Védelmi Minisztérium csapatmozgási adatait. Állampolgári felelőssége tudatában a pendrive-ot természetesen nyomban be is szolgáltatta a lehető legmegbízhatóbb szervezetnek, akire csak gondolni tudott - nevezetesen az egyik országos hírlap szerkesztőségének.


A hatás nem is maradt el, újabb tekintélyes botrány kerekedett az ügyből. A Védelmi Minisztérium természetesen vizsgálja az ügyet, és feltehetőleg szándékukban áll komolyan megbüntetni a felelőst, amint fény derül a kilétére - a szomorú tény azonban az, hogy láthatólag nem tanulnak a saját hibáikból. Az elmúlt négy év során ugyanis már több, mint 120(!), bizalmas információkat tartalmazó pendrive-ot sikerült ilyen vagy olyan módon elveszíteniük.

És vajon hol fog tartani ez a statisztika újabb négy év múlva...?

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások