iPon Hírek

Csak óvatosan a Halo: Reach kiszivárgott verziójával!

Dátum | 2010. 08. 24.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Microsoft a tegnap történt szomorú eset után, - amely ugye az volt, hogy kiszivárgott a Halo: Reach és már boldog-boldogtalan letöltheti a játékot a megjelenés előtt -, egy kis figyelmeztetést adott azoknak a felhasználóknak, akik nem bírtak magukkal és letöltötték a játékot.

Amennyiben ugyanis a cég az Xbox Live útján rajtakap valakit, aki illegális példánnyal játszik, azt egy szép kövér bannal, azaz a hálózatról való végleges letiltással "jutalmazzák". A bejelentést Stephen Toulouse tette a Twitteren.

Ne felejtsük el, a kulcsszó a "jogtalan", tehát ha valaki valamilyen módon előbb hozzájutott egy jogtiszta példányhoz, az nem jár kockázattal, a Microsoft ezt látni fogja. A hűséges Halo rajongók most bizonyára nagyon csalódottak, nektek az a legjobb megoldás, hogy addig a néhány hétig, még megjelenik a játék, nem nagyon jártok gamer fórumokra, hogy elkerüljétek a spoilereket. A Halo: Reach szeptember 14-én fog megjelenni...

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

33. ITEM00
2010.08.24. 21:14
LOL ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Smith166
2010.08.24. 21:18
Hát ez szép, de hol itt a különleges figyelmeztetés? A megjelenés előtti játékot, ráadásul warezzel, eddig is bannal büntették nem?

Ráadásul a letölthető verzió csak kizárólag JTAG-gelt XBReboot/FreeBoot gépen működik, ez meg azért nem terem minden bokorban, csak a szerencsés gamereknek van ilyen csodagépük. JTAG gépen meg alapszabály hogy kerülendő a Live, de aki olyan marha hogy ilyen géppel live-ra megy az meg is érdemli a BAN-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. horlaci
2010.08.24. 21:20
"... a Microsoft ezt látni fogja"

Nagy Testvér mindent lát. Undorító.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Smith166
2010.08.24. 21:30
Nincsen abban semmi undorító hogy látják és figyelik. Aki nem veszi meg a játékot eredetiben, ne akarjon Live-ozni. Igenis bannolják, figyeljék, torolják meg. Ha Liveozni akar akkor vegye meg azt a pár eredeti játékot amivel játszani szeretne. Aki warezolni akar az meg nem Liveozik és ennyi. Pl. én sose liveoztam, nem is fogok, elvagyok offline simán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. fecooo
2010.08.24. 21:31
nekem nincs xboxom, de annyit én is tudok, h nem-eredeti játékkal nem illik live-ra menni, mert jön a BANán, szóval nem egészen értem, mi ebben az új információ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Smith166
2010.08.24. 21:35
hát mert most halo reach érteeeed ????? Az Ő üdvöskéjük, az Ő méhük gyümölcse, és valaki "jómunkásember" kilopta

Már akkora neki a hírverés hogy tényleg kiváncsi vagyok rá, mindjárt letöltöm én is. Hogy mégis mi olyan nagy durr ezen a halo reachen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. micu13
2010.08.24. 21:36
Egyetértek minden HSZ-el, ez is ritka
Nem nagy dolog ez.

horlaci: télleg az, MS lassan mindent megtehet, vagy csak azt hiszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Riddick77
2010.08.24. 21:40
Mivel a kiszivárgott verzió CSAK JTAG HACK-es gépen fut,amivel senki nem szokott liveozni,így felettébb furcsa lenne ,ha bárkit is bannolnának e-miatt....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. danikollar
2010.08.24. 21:41
Smith166 első hozzászólásában mindent leírt, amit akartam. Szóval a lényeg, hogy akinek JTAG-elt xboxa van az jól tudja, hogy a live használata azonnali bannt von maga után, mivel nekem is ilyen gépem van, és sem megyek live-ra, így nem lesz bann. Gyakorlatilag felesleges a hír azért is, mert ha nem megy valaki live-ra, akkor mindegy, hogy bannolva van vagy nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. lackoo1111
2010.08.24. 21:48
Egy pofontól még nem fog a padlóra kerülni a MS.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. YuGabe
2010.08.24. 21:53
Na úgy mondjátok, mintha bármelyikőtöknek megérné, hogyha a Microsoft kivonulna minden aktív iparágából.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Smith166
2010.08.24. 22:08
Milyen pofon...

Akkor igazi pofon lett volna ha olyan példányt sikerül kicsórni amin a rendes aláírt xex file van és fut minden gépen. Na az pofon lett volna.

Nekem is freeboot-os a boxom, és eszembe se jutna live-ra menni. Sokkal jobb ez a freeboot mindennél, holmi live-nál is 10000000x többet ér
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. micu13
2010.08.24. 22:11
YuGabe, ne hogy azt mond, hogy te annyira szereted magát a céget, pofátlan amit csinálnak.Windows Mobileom van, és épp ma nézte, hogy néhány játék Marketplace-n 20$.Szerintem ez röhejes
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Smith166
2010.08.24. 22:24
Ugyan. Nokia mit csinál? Apple mit csinál? Nem ugyanezt??? Egyik 19 a másik egy hijján 20. Csak mindenkinek az fáj hogy a microsofté a legnagyobb szelet a tortából!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. YuGabe
2010.08.24. 22:27
Már bocs, akkor minek vettél Windows Mobile-t?
És hadd mondjam már, hogy igenis ha egyedül is vagyok vele, akkor sincsen semmi bajom a céggel. Nagy divat szidni a nagy cégeket, de egyikőtök sem tudja, mi bajotok van vele. Én nem védek senkit, nincs is rá szükségük, de szidni még kevesebb értelme van. Windows és WinCE nélkül sehol se lennétek/nk, szóval ez tényleg igazán trend lett, hogy vicces szidni a nagy cégeket, és most nem csak az MS-re gondolok, hanem bármelyik nagy cégre.
Ha nem tetszik a Win meg a Win Mobile, akkor keressél rá alternatívát. Ugyanígy Xbox, Xbox Live, MSN (vagy hogy hívják ma), Halo, Fable és sorolhatnám a végtelenségig.
Na nehogy már ne legyen joga megvédeni a saját szellemi/jogi vagy anyagi tulajdonát valakinek, meg még a "tolvajnak" álljon feljebb. Én sem mondom, hogy tökéletesen legális úton szerzem a cuccaimat, viszont legalább nem szidom őket érte, mint egyesek. Csak mert divat.
Utolsó sorban pedig, akinek nem inge, nem veszi magára: nehogy már egy kis tróger tizen-X éves kölök mondja már meg, hogy a MS milyen "rossz" cég az ő szemében, mintha bármi köze lenne mondjuk a vásárlóbázishoz (és ezt csak a magyarországiakra értem, mert külföldön más a helyzet). Több, mint 30 éves cég, és a DOS nem az első nagy dobásuk volt, szóval ha valaki nincsen megelégedve azzal, amit ez alatt az idő alatt letettek az asztalra (és ingyenesen is, amivel a piacot és az általános technológiai fejlődést segítették), az előbb nézzen magára. Legvégül pedig annyit, hogy minden cég célja a profit, ha neked lesz céged, te is abból akarsz majd megélni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Smith166
2010.08.24. 22:34
YuGabe, szivemből szóltál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Menthix
2010.08.24. 23:21
Igazad van, de azért a tolvaj kicsit erős szó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. zuldker
2010.08.25. 00:03
Hali !
Ha nem lenne Win meg ilyen hülyeségek , lenne helyette más. Nélküle se dölt össze a világ. Max a linux lenne kicsit más kinézettel sokkal jobban elterjedve. Az MS mint cég ? Hm.... Jó az nekünk ? Nem. Ez egy mamut, önálóan élő valami, az ember benne egy porszem, mindenki pótolható. Undoritó. Az meg sztem nem jó ha egy ilyen cég képes egyes országok gazdaságára ráhatni, de nem megyek bele ebbe a témába. Ja meg az idulása se volt egyszerü, meg még ma is lopkodja a dolgait innen onnan, csak ennek a valaminek van pénze sok sok jogászra meg ügyvédre stb., tisztességes verseny nincs már sajna, azt vesz meg akit akar meg amit akar. Tehát ennyit erről a nagy szent cégről. Ja bocs nem szent mert az csak a halála után lehetne. De ahogy olvsasom vannak akik nagyon szeretik, szívük joga. De amennyi sz@rt ezek már elsóztak mindenkinek..... Na mikor vállaltak gart valamelyik termékükre? Soha, ennyi hibával kiadni valamit és mi meg együk meg, hm.. erős. Az anno autós hasonlat mára már nem teljesen igaz mert az autók is egyre rosszabbak a tul sok elektronika miatt, de amennyi hiba meg egyéb dolog van egy win-ben, hasonlóan rossz terméket veszek már régen viszem vissza garba. Na mind1. Amúgy meg a nagy tesó régen tudja kinek mi van a gépében, gépén, sztetek a win nem jelenti le magát....? Na ennyit erről a hiper szuper cégről. Ja a HAlo kilopása meg egy aprócska zavar csak a mátrixban. Legalább beszélnek róla.

Üdv
Grof-Zero
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Terror
2010.08.25. 00:04
"egyikőtök sem tudja, mi bajotok van vele"
"Windows és WinCE nélkül sehol se lennétek/nk"
"mintha bármi köze lenne mondjuk a vásárlóbázishoz"
"a piacot és az általános technológiai fejlődést segítették"


Előtted politikusi pálya áll minimum, komoly tehetséged van a legnagyobb égbekiáltó marhaságok közzétételéhez fapofával, illetve szemrebbenés mellőzésével.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Tirexi
2010.08.25. 00:19
PC FOREVER!!!!!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. eff
2010.08.25. 01:12
És akkor vannak azok, akik egyik végletbe sem tartoznak. Nem szeretem kifejezettem a M$-ot, de el kell ismerni, amit csinál, azt iszonyúan jól teszi. Megvesz egy terméket olcsóért (DOS), kicsit átírja, majd eladja baromi sokért (MS-DOS). Lát egy jó ötletet (GUI - MAC), fogja, és csinál egy sajátot. Tény, hogy eredetiségben, és innovációban nem sok mindent tudnak felmutatni, de amiben pénzt, és leterjedtséget látnak, azt megragadják.

Én tudom mi bajom van vele: a termékei nagy részét félkészen adja ki (Vista), azokat is túlárazva. Az ingyenes szoftverpiaccal csak akkor foglalkozik, ha hasznot lát benne, vagy épp picit javítani akar a megítélésén.

Windows és WinCE nélkül máshol lennénk, de nem sehol (pl Macintos Apple).

Van köze a vásárlóbázishoz. Szerinted honnan szerezte az az Xboxot, amit JTAG-gel feltört?

Az általános techológiai fejlődést akkor segítették, amikor érdekükben állt. A mai napig nem adták ki pl az NTFS specifikációját, de tény, hogy fogtak pár ötletet, átdolgozták, próbáltak javítani/fejleszteni rajta (majd pénzért eladták).

És akkor a másik oldal ellen is egy kicsit:
A Linux társadalomban ugyanúgy egy kis porszem vagy, ha kiesel, jön helyetted más. Bármilyen multicégnél ugyanez a helyzet, az üzleti világ alaptörvénye, hogy olyan embert, aki nem pótolható nem veszünk fel (egy adott szint után persze).

Nagyon kevés olyan cég van manapság, akik nem mástól veszik át - "lopják" - az ötletet.

A nagytesó nem tudja, hogy az én gépemben mi van, de egy windows felhasználó gépéről sem feltétlen tud sokat. Speciel soha nem néztem meg, hogy regisztrációkor, és update esetén milyen infőkat küld el a win, de a vinyó tartalmát tutira nem, az baromi cgyorsan kiderülne, és iszonyatos per lenne belőle. Az meg hogy milyen alkatrész van a gépemben? Na bumm legyen boldog tőle (driver update-hez biztosan elküldi, de nem hiszem, hogy tárolnák).

A HALO kilopásáról meg annyit, hogy melyik komolyabb programot nem szerezték meg megjelenés előtt? Anno a Win7 kiszivárgása szerintem nagyobb vizet kavart, és nem ők az egyetlen, akiktől komoly értéket képviselő dolgokat nyúltak le (Valve - Source engine pl).

Hirtelen azthiszem ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. axe
2010.08.25. 02:40
Szerintem maga az informatika nem a microsoftnál kezdődik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. systexas
2010.08.25. 06:48
az informatika az abakusszal, meg a sorbarakott kövekkel kezdődok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Szedah
2010.08.25. 08:38
horlaci:
"Nagy Testvér mindent lát. Undorító."

Persze. Meg a rendőr is undorító, aki ellenőrzi egy gépjármű rendszámát, nem lopott-e? Mert kb. ugyan az, csak az MS hatékonyabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. silentfrog
2010.08.25. 08:39
A hir nem hir.Ugyanis eddig is igy volt.
Akit rajtakaptak azt kilőtték egyből.
Egyébbként nagy számban nem lehettek,mert olyan verzio jött ki amivel csak kevesem tudtak játszani a gépük miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. micu13
2010.08.25. 10:15
YuGabe: "nehogy már egy kis tróger tizen-X éves kölök"


Te ezt most rám értetted? Szerintem nagyon vegyél vissza abból, ahogy kifejezed magad.Én nem szidtalak téged szerintem.Ebből az jön le, hogy te vagy a kis tróger
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Blade0012
2010.08.25. 11:01
"Szerintem maga az informatika nem a microsoftnál kezdődik."

bocs ezt ki kellett idézni axe midig megmondja a tutit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. YuGabe
2010.08.25. 12:37
micu: nem, arra értettem, akire vonatkozik. Vegyél vissza magadból inkább te, mert mondtam, hogy akinek nem inge, nem veszi magára. Szóval gratulálok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Smith166
2010.08.25. 17:48
Ezek szerint magára vette, szóval ebből levonhatjuk a következtetést hogy micu13 esetleg azért micu13 mert 13 éves?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. YuGabe
2010.08.25. 20:44
Ne vonjunk le egyoldalú következtetést azért
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. horlaci
2010.08.26. 14:32
Nos, ezért van az, hogy a rendőröket és az általuk hozott döntéseket mi állampolgárok felügyeljük és korlátozzuk a végrehajtó hatalmon keresztül. A MS-ot szerinted ki felügyeli vagy korlátozza? Ha a rendőr úgy dönt, hogy bevonja a jogsidat "csak úgy", annak súlyos következményei lesznek számára. Ha az MS úgy dönt hogy letilt, megfigyeli a szokásaidat, adatbázist vezet rólad (Természetesen kizárólag a felhasználói élmény fokozása érdekében!!! lol ) annak milyen következményei vannak?
Ha az MS úgy gondolja, hogy valaki bűncselekményt követett el (ellopta a játékot) akkor forduljon bírósághoz. Miért nekem kell igazolni, hogy legális amit megvettem?
Az ismerettségi körből már estek áldozatul ennek az autokráciának, és legálisan megvásárolt játékkal sem sikerült játszaniuk... vállrándítás, IJ, az MS adatbázis biztos tökéletes.
Hatékony? Nos igen, a diktatúrák sokszor azok.

horlaci:
"Nagy Testvér mindent lát. Undorító."

Szedah:
Persze. Meg a rendőr is undorító, aki ellenőrzi egy gépjármű rendszámát, nem lopott-e? Mert kb. ugyan az, csak az MS hatékonyabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. YuGabe
2010.08.28. 22:21
Nem úgy van az. Minden joga meg van hozzá, hogy letiltson, mivel látom kábé az egyetlen ember vagyok, aki elolvasta az Live EULA-t.
Ha meg nem tetszik, akkor igenis nem nekik kell fordulniuk bírósághoz, hanem neked (ismerőseidnek) kell bírósághoz fordulniuk, mivel jogosult hozzáférésüket korlátozzák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. rieper
2010.08.28. 23:38
eff Eltárolnak hardver infókat. Mert mikor pl cserélsz egy alaplapot és újrarakod a wint, nem tudod aktiválni, mert azt mondja hibás a kódod, azaz már használja "más". És ekkor telefonos automatás fantasztikus pillanatok következnek. Leírsz 300 karaktert, aztán beírod és aktiválhatod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!