iPon Hírek

Családi csomagban is jön majd a Win7

Dátum | 2009. 07. 03.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Mint kiderült az MS legújabb licenszszövegéből, a Win7 Home Premium változata (és csakis ez, a többi már nem) kapható lesz "családi csomagban", melynek keretében jogszerűen telepítheti az ember ugyanazt a Win7-példányt az otthona több gépére is.

Próbálkoztak hasonlóval már a Vistánál is, így ez lényegében az akkori, 2007-es kísérletük továbbfejlesztésének tekinthető. Akkoriban még csak egy kissé nyakatekert kedvezményt ajánlottak családi vásárlás esetén, melynek keretében egy Vista Ultimate vásárlása esetén az ember kedvezményesen vehetett mellé még két Vista Home Premium-ot is.

Erre egyrészt azért szánták el magukat már akkor is, mivel egyre több volt a több számítógéppel felszerelt háztartás, így egyre többen aggódtak amiatt, hogy az új rendszer beszerzése túl drága lenne - másrészt azonban kétségkívül benne volt az Apple-lel való vetélkedés tényezője is, mivel a Mac-eknél a családi csomagok már jó ideje megszokott dolognak számítanak.

Ami ennek a családi csomagnak az árát illeti, arról még nincs konkrét információ, de kiindulva abból, hogy egy "egypéldányos" Win7 Home Premium $120-ba kerülne frissítés esetén, és $200-ba teljes, önálló verzióként, így feltehetőleg a családi csomag frissítési változata valahol e két összeg között lesz, míg az önálló már szinte bárhol lehet $200 fölött.

Az MS elejtett egy olyan megjegyzést is, hogy az elkövetkezendőkben további kedvezményes ajánlatok is várhatóak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. holika
2009.07.03. 17:52
VISSZA A HIRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. _DiEGO_
2009.07.03. 18:58
Ha azt akarják , hogy minél több legális Win7 -tel rendelkező gép legyen illetve ösztönözni szeretnék XP felhasználókat , hát igencsak lejebb kéne adni ... családi ide vagy oda , Win7 Home Premium teljes ára: 25K körül kéne lenni, hogy azért mindenki számára elérhető legyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. leviske
2009.07.03. 19:44
Komoly gondok vannak, ha már ilyen szörnyű tettekre vetemednek. Desktopon is elkezdett csökkenni a részesedés? B)

_DiEGO_: Arra ott az OEM... A Microsoft nagy ívben tesz Magyarországra, a BOX nem a magyar fizetésekhez van szabva. Talán onnantól fogják a magyar piacot is figyelembe venni, ha a BOX változatok eladási aránya nem fog hiba határon belül mozogni....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. boczko1
2009.07.03. 20:20
szerintem _DiEGO_ még a 25 is magas ár bár lehet hogy énvagyok a zsugori de amig ebből egy nagyonerős középkategóriás videokarit lehet venni én inkább arra költök ameddig a windows-t megjelenés után 2 napra már érvényesíteni lehet crack el vagy egyébb illegális módon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. rvn
2009.07.03. 21:07
Mióta Billy kiszált az MS ből egyre jobban tetszika cég. Itt az uj oprendszer ami tényleg jóra sikerült, aztán meg még ezek a kedvezmények is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Konkii
2009.07.03. 21:25
Hát nem szolgált sok konkrétummal a hír, de örülök, ha lesz ilyen kedvezmény, és ha valóban kedvezményes is lesz, hát akkor még jobban fogok örülni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. leviske
2009.07.03. 21:59
rvn: Elég szomorú, ha a 7-est újnak tekinted. A Vista újításaihoz képest ez egy vicc.... Nem rossz, de ha már a Vista-t mindenki lehúzta, akkor elég csúnya volna ezt meg az egekig magasztalni.

Bár a "vakítós" ficsörökre rágyúrtak, tehát valahol megértem, hogy sokan ájuldoznak.

Amúgy Billy bá nem szállt ki, csak a háttérbe húzódott... ha Billy bá kiszállna, a Microsoft jó eséllyel zárná kapuit.

boczko1: Használj akkor Linuxot. Az van ingyen is, legálisan és Wine segítségével még a Windows-os programok is futnak rajta. :rolleyes:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Konkii
2009.07.03. 22:08
Azért a Vista nem hiszem hogy elindult volna 133Mhz-es processzorral.
Szerintem a legnagyobb előnye a Win7-nek, hogy ha szépen mindent kikapcsolsz benne, akkor akármilyen gépen elfut, ami igazából a laptopoknál előny.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. leviske
2009.07.04. 00:10
Konkii: Az Akármilyenre én nem vennék mérget. Ha meg mindent kikapcsolsz, akkor a Vista is több gépen elfut... az meg a minimum, hogy 3 év alatt legalább annyit csiszoltak rajta, hogy kisebb legyen a minimális gépigénye.

Bár attól függetlenül a Se7ent is hülyeség a netbook-okba passzírozni, főként, hogy a Microsoft okos módon a netbooknak tekinthető gépek specifikációit processzorteljesítmény terén igencsak megcsonkította, okos módon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Konkii
2009.07.04. 01:00
Hát én ezzel úgy vagyok, hogy mivel nekem nincs Vistám, akkor ha veszek majd, az már úgyis Windows 7 lesz. Nem mindenki Vistáról fog váltani, sőt, gyanítom, hogyinkább az XP-sek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. rvn
2009.07.04. 14:15
Kedves leviske, hidd el vagyok annyir tisztába a dolgokkal mint te.

1 a win 7 mégis csak uj nem egy vista sp3. Tehát uj oprendszerrel állunk szemben. És azért monom h jó mert stabil már az 7.100 változat is már használom a rendszert már 3 hónapja és fagyni még biza nem látta. Tehát in 7 uj és jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. boczko1
2009.07.04. 15:00
leviske addig nem vagyok hajlandó linuxot használni amíg a programok 50%a nemmegy és a játékok 80%a (wine cedega). kb egy éve probálkoztam linuxal(ubuntu sabayon suse) amikor már ezekbe a probramkompatibilitási problémákba bele is törődtem akkor jött a kedvencem ugyanis kb hetente rakhattam ujra mert egyszercsak kernel panic(windowsos kékhalál) és utána nemvolt hajlandó elindulni ezt eljátszottam vele kb 6 szor és ott meguntam akkor jött a vista ami hát rohadtlassú mióta van beta és rc változat win 7 ből azt használom egy fagyásom nemvolt azóta kb két hónapja egyfojtába megy a gép azóta még be se lassult na enyit a linuxról ja majd elfelejtettem ijenkor jönnek a linuxosok hogy biztos azért nemmennek a játékok mert ati kártyád van meg gagyi a géped igy leírom a konfigomat is: intel e7200 ,2gb geil black dragon ram, nVidia 9600gt, 750gb samsung sata,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!