iPon Hírek

Családon belül megoszthatóak lettek a Google Play tartalmak

Dátum | 2016. 07. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A családtagok közötti tartalommegosztás egyre nagyobb divatnak örvend, és ennek örülhetnek a felhasználók, mert általában egy jó spórolási lehetőség lehet ez. Több nagyvállalat is kínál már valamilyen opciót, mely keretében a családtagok előnyöket élvezhetnek, és ezúttal is egy ilyen újítással ismerkedhetünk meg – most a Google-nek köszönhetően. A Play Family Library néven bevezetett szolgáltatás érkezéséről szóló pletykák már korábban megjelentek, és nem meglepő módon éppen ezért sokan várták már. Ahogy arra a neve is utal az újdonságnak, lényegében egy családi könyvtárról, gyűjtőhelyről beszélhetünk; ezen fejlesztés révén a megvásárolt dolgokat nemcsak az a felhasználó tudja majd igénybe venni, aki fizetett azért, hanem azok a személyek is, akik a családtagok listáján szerepelnek. A Google észszerű keretek között határozta meg, hogy mennyi ember neve, illetve fiókja szerepelhet a Family Libraryben: összesen hatan tartozhatnak majd egy virtuálisan kialakított családba.
A megosztási lehetőség elsősorban a mobilos alkalmazásoknál jön majd jól, azonban rögtön itt le kell szögezni, hogy nem kizárólag ilyen téren lehet majd kihasználni a friss szolgáltatást. A hivatalos közleményből világosan kiderült, hogy a Google Play egyéb területeire is kiterjed a Family Libary. Ennek keretében a felhasználók megoszthatják a rokonaikkal a frissen megvásárolt filmeket, kedvenc televíziós sorozataikat, valamint akár az irodalmi műveket, és egyéb könyveket is. Legtöbbször persze minden bizonnyal az applikációknál, azon belül is túlnyomórészt talán a játékoknál fognak élni az új lehetőséggel a felhasználók. Nagyon fontos azt kihangsúlyozni, hogy a Google Play Family Library használatával megosztott dolgoknál egyáltalán nem kell plusz költséggel számolni, egyszerűen csak a családon belül meg kell valakinek vennie az adott tartalmat/appot, és máris megoszthatja azt a dolgot a többiekkel. Minden tartalomnál külön lehet szabályozni egy kapcsolóval, hogy az privát legyen, vagy mindenki számára elérhető a Family Libraryn belül, szóval a családtagok számára egyetlen érintéssel elérhetővé tehetőek a tartalmak, de ha nem szeretnénk, nem fognak mindent látni. Lehet szabályozni azt is, hogy bizonyos típusú appok ne jelenjenek meg mindenkinél, így mondjuk, ha valamin belül lehet pénzt költeni, azt egyszerűen el lehet tiltani a gyerekektől. A Play Family Library keretében elérhető dolgok a Google Play Store-on belül egy külön fül alatt lesznek kilistázva a könnyebb áttekintés végett. A Google alkalmazásain keresztül ráadásul még az iOS operációs rendszert futtató készülékre is ki fog terjedni a Play Family Library funkció, és persze a webes felületen is lehet majd „fogyasztani” a rokonok által megosztott dolgokat, például a könyveket vagy mozifilmeket.
A Google Play Family Library egyelőre nem minden térségben érhető el. Az új szolgáltatás elsőként Ausztrália, Brazília, Kanada, Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Japán, Mexikó, Új-Zéland, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok lakóinak hozzáférhető. Ha a felsorolt régiók valamelyikében tartózkodunk, akkor már fel is iratkozhat a funkció használatára. A többieknek még várnia kell, és mostanáig sajnos a Google nem árulta el, hogy előre láthatólag mikor kerülhet szélesebb körben is bevetésre a családi megosztás lehetősége.
A keresőóriás más szolgáltatásánál is van ehhez hasonló közös használati lehetőség, azonban a Google Play Music Family esetében már egy eltérő konstrukcióról beszélhetünk. A zenei szolgáltatás megosztásakor magasabb havidíjat kell fizetni, ami persze így is kedvezőbb lesz, mintha fejenként kellene a teljes előfizetői összeget leszurkolni a Google felé a családtagoknak. A Play Music esetében ugyanúgy hat főt lehet majd megadni családtagként, és összesen 15 dolláros ára van havi szinten annak, hogy minden családtag hallgathassa a Google zenei kínálatát. Ez a lehetőség eddig hat országban volt elérhető, mostantól pedig Olaszországban, Mexikóban, Írországban és Új-Zélandon kihasználható, később meg minden bizonnyal még tovább fog bővülni a támogatott régiók listája.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. randor88
2016.07.29. 09:48
Ez a reklam video akkor most perelheto mert nincs benne feher europid ember? Az okes hogy torveny kotelezi, hogy negernek kell lennie benne..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Merwenus
2016.07.29. 20:06
"Google Play Family Library is not available for you yet"

Másnak megy?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.07.30. 06:50
@randor14|88
Tessék, itt van egy egész családra való:


további kontent
GOTY + DLC + Funder's Edition Gold
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. randor88 asdsa
2016.08.01. 12:06
Koszonom! most mar sokkal nyugodtabban alszok!

Nekem nem megy a csaladi konyvtar
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!