iPon Hírek

Csendben, hasznos újításokkal érkezett a Chrome 32.0

Dátum | 2014. 01. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Elkészült a Google Chrome webböngészőjének legfrissebb, 32.0-s kiadása, amely tartogat néhány hasznos újítást a tarsolyában. Az egyik az, hogy a megnyitott böngészőfülek immár képet adnak azzal kapcsolatban, hogy mi zajlik rajtuk: ha videót vagy audió tartalmat játszanak le, vagy éppen valamilyen felvételkészítés zajlik rajtuk, esetleg streamelnek ChromeCast-re, akkor a jobb szélükön, a bezárás ikon mellett az éppen aktuális tevékenységnek megfelelő ikon jelenik meg, ahogy az a lenti képen is látszik.
Ezek közül az átlagfelhasználók számára kétségkívül a tartalomlejátszásról árulkodó hangszóró ikon lesz a leghasznosabb, ugyanis segítségével könnyen kiderül, a rengeteg megnyitott böngészőfül közül melyikről érkezik az az idegesítő reklámhang, amit már egy ideje keresünk, de az is kiderül, éppen honnan szól a zene.
A Chrome 32.0 emellett átdolgozott Modern UI módot is kapott, ami Windows 8 alatt lesz hasznos. A webböngésző ebben a módban továbbra is maximális méretre állítható, de alap esetben ablakos módban jelenik meg, méghozzá ahhoz hasonló felhasználói kezelőfelülettel, ami a Chrome OS-ből lehet ismerős. Alul egy sáv jelenik meg, amelyen weboldalak vagy webes alkalmazások ikonjai sorakoznak, a bal szélen pedig egy Start menühöz hasonló alkalmazásindító kap helyet. Az ablakok felső részén nagy vezérlőgombok láthatóak, háttérkép pedig nincs, csak egy lehangoló szürke hátteret kapunk.
Supervised Mode
Letöltési figyelmeztetés
A fentiek mellett fontos újítás, hogy a Chrome 32.0 immár Supevised Users módot is kínál, ami a szülők számára a gyerekek böngészési szokásainak menedzseléséhez tökéletesen használható, de arra is jó, hogy erősebben figyelmeztesse a felhasználót, ha az éppen potenciálisan fertőzött tartalom letöltésére készül. A Chrome 32 innen tölthető le.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. DogTheDog
2014.01.17. 08:36
5 ev 32 verzio.
Tuti,hogy politikusok is dolgoznak rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Sr4c
2014.01.17. 09:05
jah és jó fos, youtube link másolásánál eltűnik a felugró ablak....
meg a csúszka is fura.... mint írja a kollega
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. cotta
2014.01.17. 09:06
Nekem össze vissza működik a csúszka!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Morph76
2014.01.17. 09:09
Talán nem idevág ,de megkérdezem.krómot használok ,de pl nem tudom beállítani azt ,hogy pl utube-on a HD hangú többcsatornás felvételeket kiküldjem az erősítőmbe úgy ,ahogy annak meg kéne felelni.Kiírja hogy többcsatornás jel ,de mégis sztereóként szól!!Ötlet??R290X-t használok..
Bocs az offért ,de már nem törlöm ki...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. expander
2014.01.17. 09:22
"böngészőfülek immár képet adnak azzal kapcsolatban, hogy mi zajlik rajtuk"

OSX alatt a safari ezt már évek óta tudja
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Bzsolt
2014.01.17. 09:55
Morph76: írd be a böngésződbe, hogy: chrome/plugins
majd ott felül a flash playerek közül a chrome alapértelmezetten a pepflashplayer.dll-t használja, azt tiltsd le, és használd az adobe féle Shockwave Flash-t. Ha telepítve van a gépedre akkor a PepFlashplayer alatt lesz közvetlenül. Ez már lejátssza a hangot rendesen. viszont ennél meg régebbi videokártyánál a hardveres videógyorsítással gond lehet.
On:
Végre egy hasznos fejlesztés, 15-20 fülön dolgozok néha egyszerre, ezek az ikonok hasznosnak tűnnek. (feltéve, ha jól is működnek)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Bzsolt
2014.01.17. 09:57
automata smiley lol...
szóval Morph76: ( chrome : / / plugins )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. nyerek01
2014.01.17. 11:15
Az én véleményem hogy a Chrome az -egyik- legjobb böngésző a piacon jelenleg. Bár őszintén a Windows 8 mode-ja nekem még kicsit fura, kipróbáltam, de inkább a Desktop mode-ban futtatom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. grrrgo
2014.01.17. 11:48
Milyen jó is ha egy programot állandóan frissítenek! Múltkor a felugró ablak blokkolását változtatták meg, én meg vacakolhattam vele percekig hogy mi van, mert egy oldalról kellett a munkám miatt excel táblát lementeni, de csak nem akart menni! Azt hittem a weboldal vacakol (Aztán a Firefox ESR megoldotta a problémát, mert ott ment a dolog így rájöttem, hogy a chrome-ban szórakoztak már megint valami újítással. Ezután meg már hamar megtaláltam a kivételek mezőt a chroma-ban)
A legutóbbi frissítés után (v.32) az oldalak az egér görgőjére ahelyett, hogy csak a lapot görgetnék, automatikusan elkezdték a lapot nagyítani/kicsinyíteni is. Most letiltottam az összes bővítményt most jó. Ezután szórakozhatok a bővítmények egyenkénti bekapcsolásával.
Szóval csak annyit akartam mondani, hogy otthoni környezetben el lehet szórakozni az állandó update-ekkel, de munkahelyen nekem jobban bevált a Firefox ESR filozófiája. Otthon is inkább azt használom. Ki nem állhatom, hogy nem tudom hogy holnap ha elindítom a webböngészőm akkor normálisan fog működni (ill. az összes bővítmény/kiegészítő kompatibilis lesz-e) vagy kezdhetek órákig szórakozni azzal, hogy ami még tegnap ment, ma már másképp megy/működik!
Ha valaki szeret bétát/aurorá-t tesztelgetni akkor csak annak update-eljék ennyit a böngészőjét. Én csak egyszerűen HASZNÁLNI szeretném a böngészőt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Morph76
2014.01.17. 13:50
Bzsolt!!
Óriás köszönöm!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. VasiliZajc...
2014.01.17. 16:47
Tök király... így a Chrome is támogatja a 4 way wheel-t vagy mit és ha egy bizonyos ponton áthúzom a kurzort, akkor oldalra akar görgetni. Grat!
Ja és persze, hogy nem jeleníti meg a kis ikont amivel arrébb lehetne rakni azt a bizonyos pontot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. krutyifix
2014.01.17. 18:58
youtube nem csak sztereó???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Resike
2014.01.20. 18:39
DogTheDog:

Látszik, hogy neked fingod sincs a szoftverfejlesztésről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kiskoller
2014.01.20. 18:55
Bár pár napja nekem is felkúszott a chromium 32, mostanában nem használom.

Fel akartam otthon hagyni a Google termékek használatával, ami chromiumban nem egyszerű, így inkább váltottam. Firefoxot egy ideje megutáltam, úgyhogy komolyan, mélyebben megismerkedtem az Opera-val. Nem bántam meg a váltást, nagyon jól összerakott kis böngésző. Kicsit szokni kell, főleg a gesztus mozdulatokat, de gyors, stabil, open source, és tudja azt amit elvárok tőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!