iPon Hírek

Csendes és keveset fogyaszt az MSI új egybegépe

Dátum | 2013. 02. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az MSI egy friss egybegéppel rukkolt elő, ami ezúttal az üzleti felhasználókat veszi célba. A Wind Top sorozatot erősítő újdonság 15,6 colos képátlójú LCD érintőkijelzőt kapott, ami LED-es háttérvilágítás, illetve 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel.

A rendszer lelkét egy Intel Celeron 847-es mobil processzor képezi, amely Intel HD Graphics videó vezérlővel is rendelkezik. A már jól ismert központi egység mellé 2 GB-nyi DDR3-1333 MHz-es rendszermemória is jár, ami igény esetén 4 GB-ig bővíthető. Az adatok tárolásáról egy 320 GB-os SATA 3 Gbps-os merevlemez gondoskodik, amely nem 3,5 colos, hanem 2,5 colos formátummal érkezik, azaz asztali társainál alacsonyabb energiafelhasználás mellett üzemel.

Az MSI új egybegépe Gigabites Ethernet porttal, 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel, illetve SD/MMC/MS típusú memóriakártyákat fogadó memóriakártya-olvasóval egyaránt rendelkezik. Csatlakozói között két USB 2.0-s port, két USB 3.0-s port, két COM port, valamint egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik. A soros portokon kresztül bankkártya-leolvasó terminál, recept-, illetve blokkok nyomtatására alkalmas nyomtató, valamint vonalkód-leolvasó is csatlakozhat az új egybegéphez.

A kínálatban 0,3 megapixeles webkamera, illetve Smart Card olvasó is helyet kapott. A komplett rendszert egy 65 wattos tápegység látja el megfelelő mennyiségű árammal.

Az MSI friss egybegépe mellé USB-s billentyűzet és egér egyaránt jár. A 399,5 x 313,9 x 69,2 milliméteres mérettel, illetve 5,6 kilogrammos tömeggel érkező konfiguráció a VESA támogatásnak köszönhetően igény esetén akár falra is szerelhető - a funkcióban rejlő lehetőségek kiaknázásához akár VESA rögzítő csomagot is kérhetünk.

Az Intel ULV platformjára alapozó rendszer energiatakarékosan és csendesen üzemel, így kiváló választás lehet minden olyan környezetben, ahol egy hely- és energiatakarékos, csendesen üzemelő, érintőkijelzővel ellátott számítógépre van szükség. Ennek fényében a Wind Top AP1622 remekül helytállhat éjjel-nappal nyitva tartó kisboltokban, benzinkutak kasszájában, szállodákban, illetve butikokban is. Mivel az új egybegép Smart kártyaolvasóval is rendelkezik, így elektronikus fizetéssel kapcsolatos tranzakciók alkalmával is jó szolgálatot tehet - akár otthon, akár üzletben szeretnénk alkalmazni. Persze a soros portokon keresztül külön bankkártya-leolvasó terminállal is felvértezhető az AP1612. A Wind Top AP1622 előtelepített, 64-bites Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel kerül forgalomba, méghozzá február közepétől kezdve. A friss egybegép várható ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Seraph6
2013.02.07. 10:57
Ennek akkor látom esetleg értelmét ha nem lesz drágább egy hasonló kategóriájú laptopnál, mert semmiben nem nyújt többet, söt a mobilitás lecsökkenésével annyit se.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. dzsuz87
2013.02.07. 11:02
Csak a teljesség kedvéért:
A termék KÉT gigabites hálózati csatlakozóval érkezik, és egy RJ-45 porttal is felvértezték.
És persze a hivatalos bejelentés linkje se ártana.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. dzsuz87
2013.02.07. 11:03
Seraph6: Ez érintőképernyős, ezért jobban megfelel a céloknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Kirrr
2013.02.07. 11:05
Ha egy ultraalacsony feszültségű Celeron van benne, mi a rákfenéért olyan vastag, mint egy ytong tégla?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. AxoPy
2013.02.07. 12:38
hát ez elég retro számomra, ami a külsőt illeti...természetesen ezt rossz értelemben értem, egyáltalán nem tetszik, és az hogy még hardveresen sem nyújt semmi kiemelkedőt, sőt! Nem igazán látom a célközönséget, nyilván van, csak számomra tűnik ez a készülék bukásnak valóban egy azonos tudású és árú laptop százszor jobb választás szerintem, az meg hogy érintős szerintem semmire nem jó, hiszen te sem szereted ha ujjlenyomatos a monitorod(a táblagép és okostelefon más téma, az tapicskolásra lett tervezve) de egy asztali gép szerintem nem arra való, ott van az egér, nekem ne legyen ujjlenyomatos egy 16 colos kijelző, ami egyébként valszeg elég gyér minőségű a többi komponest figyelembe véve ...természetesen nyilván megvan a célközönsége a pár 100/1000 ember meg is fogja venni gondolom, de ne várjanak sokat emesiék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Seraph6
2013.02.07. 15:39
Én ezt az egész érintöképernyösdit divatmarhaságnak tartom a mai napig, arra jó hogy eladják. Dolgozzon valaki 8 órát érintöképernyövel és utána mondja hogy nem jobb az egér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. scsabee
2013.02.07. 16:09
1366 x 768 pixel? Intel Celeron? Ez a termék bukásra van ítélve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gyozokulcs...
2013.02.08. 08:21
Szerintem nem olvastátok el rendesen a hírt. Ez a számítógép tökéletes arra, amire tervezték, ez nem egy otthoni gép... Egy üzletben általában nincs hely a rendes gépháznak, és a pl. pénztáros is könnyebben bökdösi a monitort, mint egerészik. Azt hiszem ezt könnyű belátni. Az ügyviteli szoftvernek meg ez a felbontás bőven elég. Valamint mivel a gép napi 8-10 órát megy, esetleg több is párhuzamosan a tulajnak gondolom nem mindegy hogy gépenként 30-40 W, vagy 100-150 W a fogyasztás.

Kivonat a [sajtóközélmenyből]:
"...ami ideális megoldás lehet szálláshely-foglalásokhoz, 24 órás kisboltok és benzinkutak, butikok vagy egyéb kereskedelmi objektumok környezetében...továbbá, tükröződésmentes kijelzővel rendelkezik...vonalkód olvasót, hitelkártya olvasót, számla- ill. nyugta nyomtatót stb. csatlakoztathatunk..."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!