iPon Hírek

Csendes rajtot vett a Galaxy S3 Slim

Dátum | 2014. 03. 17.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung ismételten bővítette a kínálatát, és ezúttal is egy friss okostelefon érkezéséről számolhatunk be. A Galaxy termékcsalád új tagja az S3 Slim nevet fogja viselni, és ahogy az az alábbiakban látható lesz, itt a Slim szócska egyáltalán nem a fizikai paraméterre, hanem a tudásra fog utalni. A Galaxy S3 Slim minden tekintetben elmarad a két évvel korábbi csúcsmodelltől, a Galaxy S3-tól, még a vékonyságát tekintve is, hiszen ez 9,7 milliméteres házban lakik, így a Slimként bevetésre küldött SGS3 egyértelműen egy butított megoldást takar. Az eszköz a Samsungtól megszokott formavilágot fogja felidézni, és fehér vagy fekete színekben lesz elérhető az érdeklődők számára. Az előlapot egy 4,52 hüvelykes megjelenítő tölti ki, ami alatt a Samsungnál szokásos kiosztásban, az androidos kezelőszervek hármasa található. A felhasznált panel felbontása mindössze 960 x 540 képpontos (qHD) és TN+Film TFT technológiát szállít, így a megszokottnál szűkösebb betekintési szögekre van kilátás. A bekapcsolást követően a kijelzőn az Android 4.2.2 Jelly Bean operációs rendszer rajzolódik majd ki, ami ugyan már a legkevésbé sem nevezhető frissnek, de a TouchWiz felhasználói felület révén jó néhány extra tartalommal és képességgel is szolgálni fog (ilyen például a Samsung Apps, a Chat ON és az ActiveSync is). Sajnos a frissítés lehetőségéről egyelőre nem esett szó.
Ennek az okostelefonnak a belsejében is egy négymagos lapka jutott főszerephez, mint az SGS3 esetében, ám a hasonlóság itt véget is ér, ugyanis az 1,4 GHz-es Exynos 4212 helyét már egy Vivante grafikus egységgel szolgáló, Cortex-A7 alapokra építkező, 1,2 GHz-es Marvell Armada PXA1088 chip vette át. Ez a SoC nem ritka látvány az utóbbi időben a Samsung palettáján, és a mindennapos használat során megfelelő teljesítménnyel tud szolgálni. A rendszernek emellett 1 GB-nyi memória beosztását kell megoldania, míg a felhasználók alapból 8 GB-os háttértárral gazdálkodhatnak. Ez utóbbi persze bővíthető lesz microSD kártya segítségével (maximum 32 GB-tal), így nem kell aggódni, ha szűkösre fordulna a helyzet. A kapcsolati képességei között a jelek szerint van 21 Mbps-os letöltési sebesség elérésére képes 3G HSDPA+ modem, 802.11 b/g/n WLAN Wi-Fi Direct támogatással, Bluetooth modul és A-GPS vevő is, ami képes a GLONASS műholdaktól érkező jeleket is felhasználni. Két kamera kapott helyet a fedélzetén, de egyiktől sem kell túl komoly eredményre számítani. A főkamera autofókuszos, egy LED villanó társaságát élvezi és 5 megapixeles fotók készítésére lesz alkalmas. Amennyiben viszont videózni szeretne vele a jövendőbeli tulajdonosa, már 1080p-s támogatást nyújt a szerkezet – a gyenge szenzor azonban a mozgóképfelvételek minőségére is rányomhatja a bélyegét. A videócsevegések bonyolítását egy VGA egység fogja lehetővé tenni, így túlzottan sokat ettől sem kell várni, de a feladatát hiánytalanul el tudja majd látni. Az S3 Slim térfogata egyébként egészen pontosan 133 x 66 x 9,7 milliméter, a tömege pedig 139 gramm. Ebbe már benne foglaltatik a 2100 mAh-s kapacitású akkumulátor is, amivel átlagos, vagy kicsit az alatti üzemidő érhető el. A Samsung által megadott mérési adat alapján a mobil folyamatos videózás mellett 8 órányi terhelés után adja meg magát a teljes feltöltést követően.
A Galaxy S3 Slim várhatóan először Dél-Amerikában fog kereskedelmi forgalomba kerülni, ugyanis a Brazil kirendeltség hivatalos honlapján bukkant fel. Az újdonság debütálásának dátumáról és ajánlott fogyasztói áráról egyelőre semmit nem lehet tudni, de az szinte biztosan kijelenthető, hogy már nem kell rá sokat várni, és a középkategóriát fogja erősíteni az ár tekintetében is. Az S3 Slim terjesztését elsősorban a fejlődő országokban kezdhetik, siker esetén pedig szélesebb körben is elérhetővé válhat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. zizi7229
2014.03.17. 20:12
a nevéből még kezdtem reményledni hogy kihoznak valami lapos cuccot, esetleg frissítik , aktuálisra, de hasonló teljesítményűre a belsőt, Helyette....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. balinlin
2014.03.18. 07:10
Ilyen butított verzió eddig az S3 klónok némelyike volt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. erkxt
2014.03.18. 07:40
Még nem volt elég a sok egyforma szarból?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. vlac erkxt
2014.03.18. 07:49
Miért lenne elég, ha viszik, mint a cukrot?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Lazahunter
2014.03.18. 16:39
Én sem értem a Googlet, miért nincs egy tényleg a felhasználói élményt megcélzó normális rendszerkövetelménye ...
Galaxy Gio-m volt 2.1-es Androiddal (céges), szidtam azért párszor, hogy néha lassú, a menüje nem reagál gyorsan ... most lecserélték ZTE Blade G-re, amiben már többmagos proci figyel, 4.akárhányas Android, de csak fél giga RAM-al ... ez még nagyobb tetű, mint a Gio volt ... van hogy a beállított MP3-as csengőhangot akadozva nyomja, vagy SMS írásnál nem vesz be minden leütést ... a menüje meg olyan tetűn vánszorog, hogy néha földhöz vágnám ... állandóan a feladatkezelőben lövök ki mindent, h lehessen használni. Pedig alig van rá telepítve valami és nem használok olyan dolgokat amik folyamatosan futnának.

Nem vagyok Apple fan ... de megértem mikor az iOS gördülékenységével jönnek ... volt már kezemben párszor iPhone, de ott ilyen problémám sohasem volt .... persze az nem 50k-ba kerül
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tixem
2014.03.18. 20:39
Azért ne hasonlítsuk már az iphone-t a 30 ezer Forintos kínai dzsunkákhoz mint a ZTE, valamint hasonló komolyságú csamcsungok, sony-k, lg-k és htc-k. Nézd össze egy Nexus 5-tel, és utána alkoss ennyire egyértelmű véleményt. De nem kell Nexus 5-ig menni, ott az LG F6 például. 60 ezerért egy faszán megírt rendszerrel szerelt telefont kapsz egy rakás extrával.

Ettől függetlenül valóban kiadhatna már olyan kötelező érvényű kikötéseket a gyártóknak, mint amit a MS is meghatároz wp8-nak. Működik is náluk a szisztéma, bár ott azért egy hangyányit egyszerűbb a képlet, mert fix UI van minden gyártónál.

De droidon is meg lehet oldani nem csalás nem ámítás, és még hiperübergiga hardver se kell hozzá, jó példa erre a fent emlegetett F6.
Erősebben kéne rácsapni a gyártók körmére.

A samsung meg befejezhetné már ezt, mert rohadt unalmas. Egyik legjobb gyártó a számomra, de ettől már én is hányingert kapok. Ráadásul tudnak ők szépet és egyedit is csinálni, hogy egyet említsek: Omnia 7.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. msznagyb
2014.03.19. 07:01
Nyilván ennek én sem látom értelmét, nem tudom miért kell többször u.a. előhozni vagy sem. Tény viszont az, hogy ismerőseim körében van s3 mini, én nemrég adtam s3-ért egy kisebb vagyont. Szeretem, tetszik, de a kettő között érződik a hardver különbség, persze nekem könnyebb, mert nem akad az sms írás, veszi a videot ahogy kell, lejátszik mindent, de bizony akadnak olyan alkalmak amikor elfogy a memória, és emiatt várni kell egy app töltésére, vagy akár arra, hogy visszalépjen a menübe az app bezárásakor. A mini esetében annyit tudnék mondani, hogy ott is vannak akadások, tele van pakolva minden féle játékkal, lommal, és megy szépen, hasonló akadásokkal mint az enyém. De azt máris leszögezném, hogy míg nálam a lefoglalt memória ritkábban 60-75%, mind inkább 78-85% közötti, a mininél 60-65% körül mozog. És ez sokat számít, ha appot kell tölteni, vagy visszaírni a mem tartalmát. Ettől függetlenül nem váltanék másik telóra, megtetszett ez és addig vártam míg a pénz összejött rá. De állítólag lesz hivatalos kitkat frissítés, és ott már tuti jobb lesz, legalábbis bízom benne.
F6 esetén meg igaz, nagyon jól optimalizálták a mem használatot, ritkán döccen, uncsinak van, csak jót tud mondani róla.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kajafun
2014.03.19. 08:43
Ez egy csotrogány!
Ez az a tipikus, megveszed és már megérett a cserére!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!