iPon Hírek

Cseppálló alaplapokkal készül az ASRock

Dátum | 2013. 05. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASRock egyes Z87-es, illetve H87-es lapkakészlettel ellátott alaplapjait már korábbi hírünkben bemutattuk, igaz, a termékek pontos tulajdonságairól akkoriban még meglehetősen kevés információ állt rendelkezésre. Ez a helyzet sajnos azóta sem változott, ám cserébe érkezett némi információ egy igazi különlegességről, amivel a gyártó a Haswell APU egységek és a nyolcas sorozatú lapkakészlettel ellátott alaplapok rajtjára készül. A jelek szerint egyes LGA-1150-es processzorfoglalattal ellátott, nyolcas sorozatú lapkakészlet köré épülő ASRock alaplapok esetében egy meglehetősen érdekes tulajdonság is rendelkezésre áll majd: a cseppálló felépítés.

Hogy erre mikor van szükség? Például akkor, ha egyedi folyadékhűtő rendszert építünk az adott konfigurációba, aminél szakszerűtlen összeszerelés alkalmával fennáll az folyadékszivárgás veszélye. Persze a hűtőközeg a csövek esetleges sérülésekor is elkezdhet szivárogni. Így vagy úgy, a végeredmény mindenképpen kellemetlen, ugyanis drága mulatság eláztatni egy felsőkategóriás komponensekből összeállított PC-t - de még egy olcsóbbnál sem öröm egy efféle "móka". A folyadékállóság extrém tuning alkalmával is jól jöhet, hiszen a hőmérsékletkülönbség miatt kicsapódó pára szintén káros az alaplapok "egészségére". Az új ASRock alaplapok persze nem minden hűtőközeggel szemben ellenállóak, de a folyadékhűtő rendszerekben alkalmazott folyadékok többségénél nem jelent majd problémát ha szivárgás következtében néhány csepp az alaplapra kerül.
A-Stlye Purity Audio
A-Stlye Purity Audio
Az ASRock új, nyolcas sorozatú lapkakészletek köré épülő alaplapjai a vállalat friss integrált audió vezérlő technológiáját is megkapják, amely Realtek ALC1150-es alapokon nyugszik. A 7.1 csatornás audió vezérlő fedélzetén 115 dB-es jel/zaj arányú DAC is helyet kap, de a kínálatban két TI NE5532-es erősíti is jelen lesz. Ezek közül az egyik egy differenciálerősítő, míg a másik egy prémiumkategóriás fejhallgató erősítő, ami akár a 600 ohmos fejhallgatókkal is könnyedén megbirkózik. A DTS Connect támogatással és EMI borítással rendelkező audió vezérlő a Purity Sound fantázianevet kapja. Jó hír, hogy a kínálatban 802.11ac WiFi adapterrel, HomeCloud szoftverrel és HDMI bemenettel ellátott modellek is lesznek. A HDMI videó bemenet jóvoltából HDMI kapcsolaton keresztül rögzíthetünk majd videókat, ha az információk helyesek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Writz
2013.05.08. 19:07
Csak annyit szólnék hozzá ehhez az NE5532-höz, hogy egy elektronikai boltban ~60Ft-ot kóstál... Prémium minőségre senki se számítson...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Flegeton
2013.05.08. 19:37
Nem tudom milyen csövek sérülgetnek csak úgy meg. Amit én használok elég nehéz elvágni még padlószőnyeghez használt késsel is. Inkább egy nagyobb csípőfogóval szokták méretezni.
A végén még feltalálják, hogy ha lelakkozzuk, akkor vízálló is lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. jozsefm
2013.05.08. 20:05
Úgy tudom a folyadékhűtő rendszerekhez használt közeg, eleve nem vezetőképes! Tehát semelyik lapon nem okoz semmi kárt, kivéve ha a tápba kerül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. _DiEGO_
2013.05.08. 21:42
az is egy folyadék ... khmm - oxidáció
idővel hatalmas kárt tesz alaplapon , csak az örüljön akinek még nem került folyadék akármilyen alaplapjára és csak a pár hónap múlva veszi elő , hogy kikéne portalanítani - asszem képen vágja a látvány . Gondolom lesz itt még más is aki tudja miről beszélek ... garancia , meg , hááát , ugye ... ha vót is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. jozsefm _DiEG...
2013.05.08. 22:30
Nekem már került a laposba, kóla ráadásul, hát nem semmi volt, pedig egyből kezdtem szétkapni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. xXdoki88Xx
2013.05.08. 22:37
"Cseppálló alaplapokkal készül az ASRock" a netes pornófüggők részére ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester
2013.05.09. 10:09
Hűtés
Ha már folyadékhűtés akkor ne aprózzuk el. Mondjuk én ezt a kis tartályt beraknám egy nagyobba amibe meg rendes halakat pakolnék mint rendes akvárium. Vicces és látványos volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pdx06
2013.05.09. 12:15
Attól függ mennyibe kerül. Ha emiatt kerül kétszer annyiba mit egy sima alaplap, akkor inkább veszek kettőt a másikból
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pogi67
2013.05.09. 15:59
Szabadtéri használatra.
Már csak egy cseppálló monitor kell.(billentyűzet már van)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!