iPon Hírek

Cseppálló Tablet PC Atommal, gyerekeknek

Dátum | 2009. 04. 30.
Szerző | Freeman07
Csoport | NOTEBOOK

A PeeWee piacra dobta Pivot elnevezésű, elsősorban 3 és 10 év közötti gyerekeknek szánt Tablet PC-jét.

A hordozható gép számos olyan szolgáltatással rendelkezik, ami elengedhetetlen ebben a kategóriában. Többek között kifejezetten gyerekeknek szánt szoftvereket (például ArtRage 2 rajzolóprogramot) kapott, a folyékony anyagokkal kapcsolatos balesetek megelőzésére pedig cseppálló billentyűzetet tartalmaz. Megerősített burkolattal is rendelkezik a noteszgép, így a leejtésekből következő sérülések - amik meglehetősen gyakoriak ebben a korosztályban - ellen is védve van.


A belső összetevőkre rátérve az Intel Atom központi egységére bízták az irányítást a tervezők, ugyanis egy 1,6 GHz-es Atom N270 szolgál benne 1 GB memória mellett. Rendelkezik még két darab USB 2.0-porttal, fejhallgató-, mikrofon-csatlakozóval, valamint kártyaolvasóval és VGA-kimenettel. Hálózati csatlakozások terén WiFi-t, és 100 megabites Ethernet-csatolót tartalmaz. Extraként megemlíthetjük a webkamerát, a Microsoft Works 9.0 és a PeeWee PC Security Suite szoftvercsomagokat.


Használhatóság szempontjából a legfontosabb a 10 colos érintőképernyője. Az egyetlen kérdéses pont csak az, hogy vajon ez is strapabíró e, vagy megadja magát ha az óvodában valaki határozottabban nyomja neki a ceruzát rajzolásnál. Ezt leszámítva egy meglehetősen strapabíró eszközt sikerült a PeeWee mérnökeinek összeállítaniuk, és ez a tulajdonság nélkülözhetetlen ebben a korosztályban. Egyedül a konfiguráció árára lehet panaszunk, ami meglehetősen magas, 600 dollár.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Davidoo
2009.04.30. 11:16
VISSZA A HIRHEZ

Jézusom..
( erre csak ez az 1 szó jutott eszembe )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Gpety
2009.04.30. 11:43
Újgazdagok gyerekeinek ideális és mivel gyártják, ezért gondolom lesz is rá kereslet. Nincs mit tenni, ez egyrész hozzásegít ahhoz, minél kisebb korban butuljon el az ember a számítógép előtt, legyen antiszociális, illetve a társadalmi rétegek közötti különbség is egyre nagyobb legyen, lévén a hétköznapi munkás gyereke ilyenről még álmodni sem álmodhat. Próbálnék pozitív dolgot is mondani erről a technikáról, de sajnos azon kívül, hogy a készítőinek hasznot termel nem nagyon jut eszembe más.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Phantomstr...
2009.04.30. 12:20
Az ilyen gyerekeknek inkább a kép hátterében szereplő játékok valók! Inkább markolná fel az anyja/apja, és vinné le egy játszótérre!

Aki ilyet vesz, az vagy olyan karrierista aki csak aludni jár haza, vagy csak azért vállalt gyereket, mert abban a korban már szokás. De az biztos, hogy le se szerencsétlent.

Ebből is olyan gyerekpásztor lesz mint a TV. Bekapcsolja lerámolja elé a gyereket, aztán teszi a dolgát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jadam92
2009.04.30. 12:23
cseppálló?... az alap... régi billentyűzetembe (6 éves.) véletlen bele öntöttem egy flakon hell-t és még mindig működik.. pedig nem cseppálló.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hunmyke
2009.05.01. 11:32
Phantomstranger, nekem detto ez a véleményem, vigye inkább játszótérre, kirándulni, stb stb stb, de ne egy gép elé ültesse le a szülő.
Persze reklámozni fogják tv-ben, azt gyerek nézi, még jó hogy ki könyörgi...
3-10 éves közöttieknek szánják, hát alig bír járni, de máris ezt fogja nyomkodni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!