iPon Hírek

Csőd: vége a vezeték nélküli USB szabványnak?

Dátum | 2008. 11. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A vezeték nélküli USB technológiával kapcsolatban már sok információt olvashattunk, ám most úgy tűnik, hogy a sokak által várt technológiából sajnos nem lesz semmi. A WiQuest Communications Inc, aki a szabvány fejlesztésével foglalkozik, most csődöt jelentett, így hivatalosan ugyan még nem mondták ki, de valószínűleg ezzel vége is a vezeték nélküli USB technológiának.

Vezeték nélküli USB hub a Belkin kínálatában.
A vállalat nagyjából 120 embert foglalkoztatott, akik mind a vezeték nélküli szabványon, illetve a hozzá kapcsolódó technikai háttér megteremtésén fáradoztak. A WiQuest már szállított néhány kétchipes vezeték nélküli USB megoldást a Dell, a Lenovo és a Toshiba számára, de sok más vállalat  mellett a Belkin és D-Link is érdeklődött a technológia iránt. Az információk szerint a WiQuest nem tudta megoldani az újdonsággal kapcsolatos technológiai nehézségeket. A teljes vezeték nélküli eljárás kivitelezéséhez egy helyett összesen két chipre van szükség, a technológia első generációja ezért cserébe szerény, nagymértékben korlátozott adatátvitel sebességeket kínált. A másik nagy probléma a technológiával kapcsolatban nem más, mint az OEM gyártók által meghatározott fogyasztási küszöbértékek, amelyeknek nem igazán sikerült megfelelni. Az első generációs vezeték nélküli megoldás pici sikerét látva a vállalat úgy döntött, hogy elkészíti a technológia egychipes változatát, amelynek első mintapéldányai augusztus folyamán készültek el, de a termék sorozatgyártása nem kezdődött meg.

"Már egy ideje próbáltunk új lehetőségek után nézni, befektetőket vagy összeolvadási lehetőségeket keresni, de eddig egyik megoldás sem bizonyult megfelelőnek a jelenlegi befektetőink számára, így döntöttünk: bezárjuk a vállalat kapuit." - nyilatkozta Todd A. Brown, a vállalat világpiaci eladásokért felelős részlegének alelnöke.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások