iPon Hírek

Csodagép kétségekkel - itt az iPad

Dátum | 2010. 01. 28.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Steve Jobs, az Apple Inc. vezérigazgatója a tőle megszokott elragadtatott stílusban a MacBook laptop és az iPhone okos telefon között elhelyezkedő "varázslatos" újdonságként jellemezte a vállalat új terméket, az iPad táblakomputert. A 25 centiméteres képátlójú, egy akkufeltöltéssel tíz órán át használható, érintőképernyős berendezés voltaképpen egy nagy iPhone, amellyel lehet internetezni, filmeket nézni, videojátékokat játszani, elektronikus könyveket és újságokat olvasni. Az Apple megállapodott több könyvkiadóval, amelyek a szintén újonnan létrehozott iBook online-könyvesboltban kínálják a 3G-s telefonhálózatokról letölthető olvasnivalót. Az iPadot 500-800 dollár közötti áron kezdik majd árulni az USA-ban, szakértők szerint idén három-négy millió, jövőre nyolcmillió kelhet el belőle, s így már 2010-ben négymilliárd dollár árbevételt hozhat az Apple-nek.

A szakértők korántsem olyan lelkesek, mint Jobs. Kétségesnek tartják, hogy van helye a fogyasztók kütyügyűjteményében egy további eszköznek a laptopok és az okos telefonok között. Ha a cél például az, hogy a táblakomputerre letöltött újság átvegye a reggelihez vásárolt napilap helyét, akkor kérdés, hogy az ingyenes online portálok mellett hajlandóak lennének-e ezért fizetni a fogyasztók. E-könyvként nagyobb jövőt jósolnak az iPadnak, mivel az iBook úgy kínálhat ehhez új olvasnivalót, ahogy az iTunes zeneáruház ellátja új hallgatnivalóval az iPodok tulajdonosait.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Insignia
2010.01.28. 23:19
nincs multitask... inkább várok a hp csodagépére...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. kgb00
2010.01.28. 23:33
majd ha lesz új os akkor lesz multitask, legalább is igérték anno iphonera is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Zsohi
2010.01.29. 01:37
Tobb millio ebbol a gepbol mar az elejen ez most vicc.

1. draga
2. van nala sokkal jobb alternativa

De persze a sok hulye meg fogja venni mert ott a hatuljan az alma logo.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. csigabigaf
2010.01.29. 02:00
Tehát egy csomó olyan dolgot tud amit egy iPhone vagy egy Macbook, viszont sem az iPhone méretbeli előnyeivel, sem a Macbook felxibilitásával nem rendelkezik.


Rendelek ezret mert basszus ez a csillogó érintőképernyő, öreg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. pikopeti
2010.01.29. 03:23
Látom itt is a szokásos fikázós okosságok:

"1. draga
2. van nala sokkal jobb alternativa
De persze a sok hulye meg fogja venni mert ott a hatuljan az alma logo."
1. Kinek drága? Neked? Az lehet.
2. Hajrá, vedd azt.
3. Na igen, ilyennek kár magyarázni is, mi az az apple feeling. Vajon tényleg hülye vagyok, ha megveszem (mégha szerinted drága és van nála jobb) és örömet fog okozni a használata, nem pedig valami mást veszek, ami aztán közel sem hozza azt az érzést, amire vártam. Na öcsi, az lenne a pénzkidobás. Ez a baj, jöttök itt funkcionalitással meg árral, de az érzelmi részét figyelmen kívül hagyjátok. El lehet gondolkodni, ki a hülye...meg kinek a szempontjából.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. twollah
2010.01.29. 04:43
Nekem nem tetszik.
Ugy nez ki, mint egy vagodeszka.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Insignia
2010.01.29. 06:44
pikopeti
érzelmi rész kidőlnék a röhögéstől ha viszonozná is az érzelmeket
vagy még jobb össze jönne vmeik háztartási géppel ha már vágódeszka akkor a konyhában a helye
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. polarx
2010.01.29. 07:08
Lehet arra gondolt amit lehetett olvasni neten hogy össze házasodott a laptopjával egy csaj. Valahol olvastam.

Amúgy nem értem hogy miért kell "minden" cikkből kettő másnéven.
Ja és igeen. Lehet hogy megvan az alma érzet használatnál hogy minőséget vettél, de az alma érzet is csak a multitouch miatt van meg illetve hogy ilyen szokásosan drága és cserébe szinte semmit nem tud mint szinte minden terméke... iphone áráért veszek sokkal jobb telefont volt is erre egy kép hogy egy követ meg egy iphone-t hasonlítanak össze.

Itt is van

Na hát kb ez is ennyit tud. Másik cikknél olvastam telefon téren az én ajánlatomra a választ 262e szín kevés mert színtelen. Hát kétlem ha elébed raknának egy 10 centi átmérőjű kijelzőt te észre vennéd a színbeli különbséget. Ez helyett tényleg jobb egy eeePc is már abba is legalább 1,6-os atom proci van legalább 1g rammal meg egy sokkal több oldalú felhasználási tér. Illetve még árba is olcsobb vagy közel egy árba van az itteni legolcsobb iPad-al.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mythbuster
2010.01.29. 12:20
polarx: te akkora láma vagy, hogy az már kétségtelenül szánalmas... Nem tudom minek kell fikáznod az iPhone-t ami már lassan 2 éve viszi a pálmát a világpiacon! Sztem neked nem való jobb telefon mint egy istenverte fagyós lassú, ultrasz@r SD kártyával felszerelt NOKIA! Az iPhone stílustelefon/játék-konzol és GPS egymben, nem mondom, hogy nincsenek hibái, de ha az embernek egyszer iPhone került a kezébe, akkor onnantól fogva rá sem tud nézni más telefonra... Szerintem mért lehet az, hogy az emberek 90% -val ez így van? A válasz egyszerű: az iPhone nem telefon, csak egy hozzárendlet funkció(szolgáltatás) benne, az emberek többsége 99,9% -a nem azért vesz iPhone-t mert telefonálni akar vele, hanem hogy tudja felhasználni üzleti-szórakozási célokra! Ha csak telefon kell, akkor vegyél egy Nokia 3410-est, az való neked, egyébb semmi!

A többség belátja, hogy a minőségért fizetni kell, de ezt neked magyarázzam?

A minőség alatt nem azt kell érteni, hogy nincs bluetooh-os fájlcserélés a telefonba, amit abszolút értelmetlennek tartok, mivel ott az iTunes, amivel mindent kedved szerint pakolhatsz a készülékre, de ha nagyon el vagy szállva tőle, akkor elárulok egy titkot! Az iPhone tartalmaz Bluetooth-os fájlcserélést! Halottál már az iBluetooth alkalmazásról? Vagy akkora láma vagy, hogy már nem olvastál utána, csak itt tolod az eszement hülyeségeidet? A minőség a kezelhetőségben, a készülék fizikai összetételén(nem recseg ropog), és nem utolsó sorban a teljesítményen múlik, valamint hogy milyen alkalmazásokkal lehet gyarapítani a tudását egy adott készüléknek!

Az iPad -el is ugyan ez a helyzet... Lehet, hogy ez első pár hónapban sokat nem fog eladni belőle az Apple, de ahogy kezdenek okosodni egyszerre mind elkel...

A kép amit olyan ügyesen öszeeszkabáltál, vagy ki tudja még annyi eszed sincs, hogy magadtól összerakd, talán lenyúltad valami Apple ellenes oldalról, a véleményem a következő:

A 3G tartalmazza az MMS/VodeoRecorder támogatást!

A videohívással és a memóriakártyával nem tudom mit vagy úgy el... Manapság már egy jó telefonba nem tesznek memóriakártyát, mert lassú, sz@r, fos... Így az iPhone-ból is kihagyták a kőkorszaki technológiát amit a többi telefongyártó még mai napig is alkalmaznak a készülékeik előállításában! Ezért van az iPhone -ból 8/16/32 gigás változat! A Videohívásért meg még inkább nem tudom, hogy minek hiányzik neked... Túl kevés az adatforgalmad a számládon és hiányod van belőle? Gondolomminden nap, minden egyes hívást videóhívással bonyolítasz le, mert az olyan jó, hogy nem csak a hang, hanem rossz minőségű kép és nagyobb adatforgalom is jár hozzá... Hát az ilyen embereket mint te sajnálni kéne... Szánalmas vagy öccsém...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. polarx
2010.01.29. 13:26
Nem én csináltam a képet. Nem egy oldalon láttam már linkelve. Dugd fel magadnak biztos arra is való a szórakozás és az üzlet szolgáltatás közt. Nekem is volt már a kezembe mégse vágyom rá. na bumm én biztos azaz 1 tized százalék vagyok. ha olyan csodálatos telefon volna mindenki olyat akarna venni és olyat is venne nem pedig lg samsung meg egyéb gagyi telefonokat. e helyett veszem én az SE-t. ő se tökéletes de számomra a legjobb. az írásodból ítélve te is valami újgazdag 15 éves kisfiú lehetsz akinek anyu apu megveszi az osztályba a legmenöbb kisfiúnak a telefont majd arra veri a nyálát hoyg neki olyan van és agyon is sztárolja ahogy csak lehet. ill hasonló lehetsz mint egyik osztály társam szünetbe arra hokizol hogy melyik játékba hol jársz ha elmegy melletted egy csaj észre se veszed. esetleg ha leül melléd felállsz és arébb ülsz nehogy hozzád szóljon véletlen is. nem kívánok többet írni a témához.. kinak a pap kinek a paplan. inkább vedd el az iFos-t aztán játszál vele mint hogy itt próbálsz kioktatni ill rám tukmálni ezt a retket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!