iPon Hírek

Csodamonitor az AUO-tól

Dátum | 2008. 03. 14.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Saját bevallása szerint a világ első 16:9-es, teljes HD-s TFT-LCD asztali monitorát alkotta meg az AUO, 1920 x 1080-as felbontással.

A 16:9 széles formátumnak köszönhetően asztali számítógépeken is ugyanolyan tökéletes élvezetét biztosítják a folyamatosan terjedő digitális médiának és teljes HD-tartalmaknak, mint a természetüknél fogva eleve erre tervezett tévék is.

A panel 24 hüvelykes, és egyesíti magában a stílusos, karcsú formatervezést a környezetbarát megfontolásokkal - felvezetve egyben a cég MoniTV-hez tervezett termékvonalait; ezek a panelek a maguk teljes, 1080p-s felbontásukkal jó eséllyel indulhatnak a széles képernyős monitorok piacának trendvezetői helyezéséért.


Különlegessége továbbá az is, hogy a hagyományos 24 hüvelykes monitorpanelekhez képest az AUO több, mint 50% vékonyítást tudott elérni - 35-ről 14 mm-re. Hasonlóan 50%-al csökkentették a fogyasztását is az optikai teljesítmény optimalizálásával és a CCFL-háttérfények csökkentésével - ami azonban természetesen nem mehetett a fényesség rovására; a 300 nit és az 1000:1 kontrasztráta továbbra is biztosított.

Végül még néhány számot tekintve érdemes megjegyezni azt is, hogy egy hagyományos LCD monitor 50.000 órás élettartamát figyelembe véve az új technika mintegy 2.500 wattot spórolhat meg minden egyes felhasználónak, ami egyben mintegy 1,6 tonnával kevesebb szén-dioxid kibocsátást is jelent.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások