iPon Hírek

"Csődöt mondott" a Midway

Dátum | 2009. 02. 12.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Midway Games és az amerikai leányvállalatai csődeljárásért folyamodtak az Amerikai Csődeljárásról szóló törvénykönyv 11. fejezete alapján. A cég Európában egyelőre zavartalanul működhet tovább.

Technikailag a cég folytatja tehát a működést, üzletelést még egy darabig a 11. fejezet értelmében, amit általában engedélyeznek a csődeljárást lefolytató bíróságok. Akárhogy is, elég rossz hírek ezek, de sajnos már jó ideje lógott a levegőben, hogy a Midway háza táján problémák lesznek.

Mindenesetre az Amerikán kívül lévő ágazatokat nem érinti a csőd, tovább folytathatják az üzletelést, ám hogy meddig, az a jövő zenéje.

"Ez egy nagyon nehéz, de szükséges döntés volt." - mondta a Midway vezérigazgatója Matt Booty. "Arra fókuszáltunk, hogy átszervezzük a vállalat működését, ez az eljárás pedig könnyíti a rajtunk lévő nyomást, melyet befektetőink gyakorolnak ránk, és ad egy kis időt, hogy felderítsük a stratégiai alternatíváinkat."

A helyzetük azért nem annyira sötét, hiszen viszonylag stabil alapokkal indították el az eljárást. Az előző év negyedik negyedéves eladásaik bíztatóak voltak annak ellenére is, hogy milyen rossz volt az általános gazdasági helyzet. A Mortal Kombat vs. DC Universe majd 2 millió példánya talált gazdára, a TNA iMPACT!-ből pedig szintén közel 1 millió fogyott.

Nem lesz több MK?

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.02.12. 22:09
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!