iPon Hírek

Csökken a Windows internetes népszerűsége?

Dátum | 2008. 07. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az internetezők körében a legfrissebb felmérések szerint a Windows népszerűsége csökken, a Mac OS X és a Linux rendszerek pedig, ha lassan is, de növelik piaci részesedésüket. A változások eredményeképpen erősen valószínű, hogy az év végére az internetezők körében már 90% alatti népszerűséggel fog rendelkezni a Windows a Mac OS X és a Linux egyre nagyobb elfogadottságának köszönhetően.


A Net Applications egy 160 millió internetezőből minta alapján állapította meg a következő eredményeket: a Windows operációsrendszert használók száma a korábbi 91,13%-ról 90.89%-ra esett vissza, míg a Mac OS X esetében ez az érték egy hónappal ezelőtt 7,83%-os volt, most pedig 7,94%-ot képviselt. A Linux felhasználók tábora korábban 0,6%-os volt, most már a felmérés szerint 0,8%-ra növekedett. Amennyiben ez a tendencia folytatódik, akkor a Mac OS X és a Linux együttes piaci részesedése hamarosan eléri a 10%-ot, az elemzők szerint erre még az idei év vége előtt sor kerülhet, persze csak akkor, ha a jelenlegi folyamatok folytatódnak.

A Net Applications szakemberei nem fejtették ki, hogy milyen okok állhatnak a piac kismértékű átrendeződése mögött, a helyzet mégis egyértelműnek látszik. Az olcsó noteszgépek piacán jól fogynak a Linux operációsrendszerrel ellátott konfigurációk, a MacBook laptopok esetében szintén jól forgalomról beszélhetünk. Ezzel együtt pedig tény, hogy a Windows Vista az elmúlt idők folyamán rengeteg negatív reklámot kapott, ez pedig ha kis mértékben is, de szintén szerepet játszik a statisztikák alakulásában.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.07.09. 13:09
itt lehet folytatni:
http://ipon.hu/forum/index.php?showtopic=4022
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!