iPon Hírek

Csökken az IE6 népszerűsége, az MS ünnepel

Dátum | 2012. 01. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft az utóbbi időben próbálta felhívni a felhasználók figyelmét arra, hogy mennyire fontos naprakész, biztonságos webböngészőt használni. A vállalat a siker érdekében az Internet Explorert az automatikus frissítések közé is beemeli – persze annak, aki nem szeretné, továbbra sem frissül majd az említett webböngésző. A cég tehát mindent megpróbált megtenni annak érdekében, hogy régi webböngészői helyett a felhasználók mindig a legfrissebb példányt, jelen esetben az Internet Explorer 9-es kiadását használják és a jelek szerint komolyabb részeredményt már sikerült is elérni.


Az Amerikai Egyesült Államokban a cég végre elérte a célját, ugyanis a 2011. decemberi webböngésző statisztikák alapján az Internet Explorer 6 – amely elavultsága és sebezhetősége miatt komoly veszélyforrás – népszerűsége végre az 1%-os határ alá csökkent, így jelenleg 0,9%-on áll. Az MSIE fejlesztőcsapat az eseményt tortával és egy kisebb bulival ünnepelte meg – legalább az Amerikai Egyesült Államokban már sikerült elérni, hogy az IE6 nyugdíjba vonuljon.


A világ egyéb részein sajnos már nem ennyire rózsás a helyzet. Kezdjük a „jó hírekkel”: Csehországban, Portugáliában, a Fülöp-szigeteken, Ukrajnában és Mexikóban szintén 1% alatti piaci részesedéssel rendelkezik az IE6. A rossz hír viszont az, hogy például Kínában az internetezők 25%-a használ Internet Explorer 6-ot, Dél-Koreában pedig – ahol igen gyors internetkapcsolatokat használhatnak a netezők – 7,2%-on áll az elavult webböngésző piaci részesedése. Furcsa módon Japánban a netezők 5,9%-a választja az IE6-ot webböngészés alkalmával, míg Indiában ez az arány 5,4%.


Globálisan az IE6 még mindig 7,7%-os piaci részesedéssel bír, ami figyelemre méltó, hiszen ez az érték magasabb, mint az Apple Safari és az Opera webböngészők piaci részesedésének értéke. Az IE6 által kínált biztonsági szint alapján elszomorítóak a fentebb említett számok.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. HUFEUR
2012.01.04. 15:35
Mi van ezekkel az ázsiaiakkal? Ráadásul még Japán is, meg jópár fejlett ország, és nem képesek 1 percet rászánni egy új böngésző letöltésére?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. kean
2012.01.04. 16:00
inkább sok másik böngészőt szednek le és erre az IE6 a legalkalmasabb, mint ugye azt mindenki tudja
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. arn
2012.01.04. 19:18
ha igy folytatodik a tendencia, a vegen meg goodbye ie is lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. uristen
2012.01.04. 19:18
Ez nem baj, de azert lehessen le tolteni. Az XP sem ertem, ha elavult, miert nem teszik fel a Microsoft weboldalara ingyen letolthetokent, esetleg 1-2 dollarert?

Az nem biztos, hogy internetezik is az az illeto, akinek Xp operacios rendszere van.

A kalozkodas azert meg csak kalozkodas... akkor mar a Microsoft aldja meg a jo nepet ilyen kis semmiseggel is.

Egy Windows 7 regi jatekokhoz pedig nem a legjobb, pontosabban az uj hardverek nem a legjobbak, pl. Duke Nukem 3D akadozik egy HD5770 -en 4 magos Phenom procival (ez mi?).

64MB vagy 128MB memoriakapacitas melle meg nem jo ez a Windows 7.

/kerunk windowsxp
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jozsefm arn
2012.01.04. 19:45
Idén már be fogja előzni azt is a Chrome.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kiskoller
2012.01.04. 21:34
uristen: régi játékok futtatása friss hardverrel = Linux a megoldás. Én annyit de annyit szenvedtem már windowsal, wine meg simán elindít akármilyen ősrégi játékot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. skateout
2012.01.05. 02:28
"uristen", kibeszél itt régi játékok futtatásáról???! -.-
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. uristen
2012.01.05. 06:33
Az elobb en irtam le a velemnyem, es osszehasinlottam az XP -t az IE6 -al, mert sokan hasznak IE6 -ot meg mindig, ne de mi van, ha meg mindig hasznalni szertenek, de a Microsoft ugy gondolkodik, ha mar valami elavult, azt mar letolteni se lehessen.

XP -t is a Microsoft kesziti.
Amugy meg en beszelek, azaz irok rola.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. skateout
2012.01.05. 14:37
Félig poénnak szántam amit írtam
Fáradt vicc...
Szóval az XP elavultsága lehet ott fog beteljesülni, mikor már sem venni, sem letölteni nem lehet majd legálisan.
Akkor marad a kalóz változat.
Nyílván az is sírni fog, hogy mennyire elavult már.
De kérdem én, nem jobb régi dolgokat emulátorban, vírtuális gépen futtatni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. uristen
2012.01.05. 15:28
Nem szeretem ezt a virtualis dolgot.
Probaltam mar Virtual BOX es a Windos 7-es valtozatot is, de inkabb vennek egy kulon gepet regi jatekokhoz es a Windows XP -t sem illegalisan szeretnem hasznalni, mert abbban mindig van valami nem oda illo, vagy hianyzik valami.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!