iPon Hírek

Csökkenő LCD panel árak

Dátum | 2008. 12. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A dolgok jelenlegi állása alapján egyáltalán ne lepődjünk meg, ha az elkövetkező hetek és hónapok folyamán az LCD monitorok árait fokozatosan csökkenni látjuk. A DigiTimes informátorai szerint a folyamat az LCD monitorok iránti egyre csökkenő igények miatt kezdődött meg, ez pedig az LCD panelek árának csökkenését is okozza.


A piaci források állítása szerint az LCD paneleket a különböző vállalatok már most is ár alatt értékesítik, de a jövőben ezen alkatrészek további 6-9%-kal lesznek majd olcsóbbak. A piaci elemzők az árcsökkenést a monitorok iránti alacsony kereslettel magyarázzák. Ezzel együtt úgy tűnik, hogy az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, a kereskedelem főáramába jutó noteszgépek kijelzői sem mentesülnek majd a folyamat alól: az elemzők 8%-os csökkenést várnak a notebook LCD panel áraknál is.

A DigiTimes forrásai azt jósolják, hogy ez a folyamat további két negyedéven keresztül tart majd, ugyanis a szezonalitás miatt a kereslet a jelenleginél is tovább csökkenhet, plusz a rendkívül kedvezőtlen világpiaci helyzet miatt sincs ok a reménykedésre. A nagy Karácsonyi roham után természetes, hogy a januári és februári időszakban visszaesik a forgalom, de hogy ezt a jelenlegi világpiaci helyzet mennyiben fogja tovább rontani, az hamarosan kiderül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. pluto
2008.12.09. 19:27
A cikkhez hogy valószínű nem csak az LCD TV-k monitorok ára fog csökkenni, hanem minden "luxuscikké" mert mint mindannyian tudjuk a árakat a kereslet - kínálat határoza meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ZioN
2008.12.09. 20:34
Szerintem egész barátságos áron adják már őket így is.Legalábbis ha megnézem a monitorom garanciajegyét,amin rajta van az ára,egészen biztosan.Most 24"-os szélesvásznút kapnék ezért az árért...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!