iPon Hírek

Csökkent az eladott okostelefonok száma

Dátum | 2012. 08. 03.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Strategy Analytics által végzett felmérés szerint a második negyedévben kevesebb okostelefont adtak el az Egyesült Államokban, mint az egy évvel korábbi hasonló időszakban. A negyedéves adatok most először mutatnak ilyen mértékű csökkenést ami arra enged következtetni, hogy odaát már tetőzik az okostelefon-láz.

Amerikában az elmúlt egy év során csak az Apple tudta növelni a piaci részesedését. Az iPhone-ok iránti kereslet nem csökkent, sőt 23,2 százalékról 33,2 százalékra nőtt. Az ugrásszerű növekedés minden vetélytársat érzékenyen érintett, ugyanis az Android 4,3 százalékkal kevesebb eladott mobilon van jelen, a BlackBerry OS 4 százalékot esett, az összes többi pedig 1,7 százalékkal csökkent.


Az Android számára persze ez minimális veszteség, és továbbra is kiemelkedően vezeti a piacot a maga 56,3 százalékos részesedésével. A Research in Motion viszont csaknem 40 százalékot bukott el egy év leforgása alatt, és már csak 6,5 százalékot tudhat magáénak az amerikai piacból. A többi rendszernek (Symbian, Windows Phone, bada OS, stb...) ezúttal már csak 4 százalék jutott.

Az év második negyedévében összesen 23,8 millió okostelefont sikerült értékesíteni az USÁ-ban. Ez 1,4 millióval kevesebb, mint a 2011-ben jegyzett adat. A dolog érdekességét az adja meg, hogy míg itt csökkentek ez eladások, addig az IDC összeállításában, világviszonylatban több mint 40 százalékos növekedés ment végbe. Mivel az amerikai piac előrébb jár, mint a legtöbb országé, így ezt egyfajta előrejelzésnek is tekinthetjük.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

27. Sytyx
2012.08.03. 18:12
USA-ban akarna lenni. Bár nem értem miért nem európai adatokat közöltök, elvégre európaiak lennénk, nem tetves amerikaiak. Ki nem ....-ja le az ottani eladásokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. martin255
2012.08.03. 18:15
Jó, hogy csökkent az Android, nőtt az Apple amikor a fél Androidos piacot betiltatja az Apple az USA-ban. -.-
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. gabest
2012.08.03. 18:26
"Csökkent az eladott okostelefonok száma"

Valójában arról van szó, hogy az eladások száma leosztva adott időszakra csökken, nem az eladott telefonok tünnek el a ködben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. hunmyke
2012.08.03. 18:30
Sytyx, jogos a felvetés, az amcsiknál meg elég kemény marketinget nyomat az Apple...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. I.Jozsef83
2012.08.03. 18:35
Eljön az idő hogy eltelítődik piac és emberek okostelókkal... csak azért nem cserélem le , mert jajj szegények nem tudnak már kinek eladni de még vastagég sem cserélgetik havi szinten telókat... ha már megvan a kedvencke és szupperr nincs ok amiért lecseréljem ... mint a reklámban : mert hülye azért nem vagyok
Kockáékat nem számítom be , akik csak azért veszik ujdonságot , hogy azzal villogjanak - peeersze kiscsávó nálam ez az alap naná hogy megvan az új , na ki a király
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. mythbuster
2012.08.03. 19:18
Sytyx,

Talán azért közlik a tetves amerikai adatokat, mert tetves európa cseszik felmérést csinálni.

martin255,

Nem tudom miért akkora bűn MO -n ha valaki Apple terméket használ(az csak gazdag, csicska, csíra lehet), Amerikában a számítógép piac 60% -a MAC, és míg a minőséget kapom tőlük addig én is őket támogatom! Amerikában valószínűleg azért is van ennyire elterjedve mert ott mindenki meg tudja fizetni a minőséget, és messziről elvetik a szar cuccokat! Amúgy a fél androidos piac nincs betiltva, nem tudom miről beszélsz, mert csak az új fénymásoló Samsung cég lett megszórva! Vagy tudtok más cég termékeiről melyeket az Apple betiltatott az USA -ban? Ja merthogy csak a szar fos használhatatlan ájfon másolatokat lehet okostelefonnak tekinteni, melyek extra energiapazarló extra szuper optimalizálatlan androiddal és 100 maggal képesek csak csilivilli kijelzőket varázsolni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. KaiotEch
2012.08.03. 20:02
Hát gyerekek... egyértelmű, hogy csökken nem? Én is 1x veszem meg a telefont és elvagyok vele egy ideig, nem hinném, hogy az a rengeteg ember aki vásárolt ma egy telefont 1 hét múlva újat fog venni(nagyon nagyon kis % az aki mégis).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. tibaimp
2012.08.03. 20:31
És ne feledjük azt a réteget sem, aki soha nem fog venni, például én, mert nekem a telefon telefonálni kell, és számomra a lényeg a hosszú akkumulátoros időtartam, nem az okostelefonok által nyújtott egyéb extrák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. mythbuster
2012.08.03. 21:49
tibaimp

Az okostelefont használhatod telefonálásra is, ha nem használod az okos funkciókat többet viszi mint a 3410 -es nokiák standbyba!

Nekem jelenleg két ájfonom van, egy i4 amit napi rendszersséggel használok, és egy 3GS amiben a külföldi kártyám van hogy azon is bármikor elérhető legyek, de átlag nincs használva... A multkor mielőtt a 3GS -t rá raktam volna a töltőre, megnéztem a használati naplóját. 8% volt az akkuban(3 éves), 2 órás használat és 3 hét standby után. Nem igazán tudok olyan hagyományos telefonról ami überelné ezt az üzemidőt.

Amúgy nemsokára rá fogsz kényszerülni a váltásra mert már nem fognak gyártani mobiltelefont...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. sensejke mythb...
2012.08.03. 22:15
Azt azért megcáfolnám, hogy az amcsik azért veszik az Apple cuccokat, mert megtehetik, mert minőség... inkább azért mert mást nem ismernek. Evvel nem az akarom mondani, hogy az Apple cuccok szarok, hanem hogy az amerikaiak nagyon hülyék...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. KaiotEch
2012.08.03. 23:00
Mikrobi: Kifelejtetted azt, hogy az ő fizetésükhöz is van tervezve...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. AxoPy
2012.08.03. 23:45
KaiotEch- én meg csak elmondanám, hogyha nem lenne minden apple termék az adók meg vámok miatt 30-60%-kal drágábbak, itthon is sokszorosára nőne a kereslet mivel a legtöbb termékük nem drága, csak míg ideér, plusz azért ott jobbak a fizetések, így arányaiban is nyilván kint olcsóbbnak tekinthető. de amit kiad az apple a kezéből az MINŐSÉG! én sok éves "apple gyűlölet" után láttam be ezt, hogy nem csak a marketing meg stb miatt jó az apple, hanem mert minőséget árul, megfizethető áron(nem a visszamaradott európai országokra gondolok) xperia S-t cseréltem le egyébként iphone 4s-re és a kettő között nagyon erős a kontraszt! nem bántam meg egyáltalán hogy váltottam!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. dobko
2012.08.04. 08:44
Akkor most ezután lehet kicsit gagyibbakat fognak gyártani, mármint minőség szempontjából, mert abból nem lehet megélni, ha egy termék 20 évig működik, mint anno.

Apple minőség, de azért nekik is van egy taktikájuk szerintem.
Én eddig egy darab iPhone-t tartottam a kezemben az első generációkból, de abban pl SMS írás közben ha felhívtak, akkor elveszett az SMS, ami elég gagyi, mivel még a mezei telefonok se csinálnak ilyet, egyéb hiányosságok. Aztán az újabb termékekben már gondolom a hiba javítva, stb. Szóval így is lehet kereskedni...

Egyébként osztom a véleményt, hogy egy okos telefon, mindenre jó, csak telefonálni nem, legalábbis nekem már volt pár a kezemben, de a hagyományos telókkal jóval kényelmesebb társalogni. Persze mikor megnézhetem a leveleimet, GPS, stb, akkor nagyon szeretem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Asagrim tibai...
2012.08.04. 08:57
Arról nem is beszélve, hogy a mobilhálózat hangminősége még mindig olyan szar, hogy ha szám nélkül hívnak, nem tudom eldönteni kivel beszélek. Ezt kellene fejleszteni, nem a telefonból PDA-t csinálni.

AxoPy:

"... hogyha nem lenne minden apple termék az adók meg vámok miatt 30-60%-kal drágábbak, itthon is sokszorosára nőne a kereslet mivel a legtöbb termékük nem drága, csak míg ideér ..."


Többet kommunikálok németekkel, britekkel mint magyarokkal, és mondják, hogy nekik is túl van árazva. Attól mert külföldi még nem hülye, ő is észreveszi, hogy sokkal több pénzt kell neki kiadnia mint amennyi funkciót megkap vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. zord01
2012.08.04. 10:41
Remélem végre véget ér ez az okosteló mánia, és a gyártók ismét kihoznak 1-1 nagy tudású feature phone-t, mint pl a 6700, aminél azóta csak sokkkkkkkkkkkkkal bénább telók jöttek feature phoen fronton.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. HUFEUR
2012.08.04. 10:57
Nem tudom ez a hülyeség honnan ered, hogy USA-ban szinte mindenki Mac-cel rohangál és hogy több ott a Mac, mint PC.
10% alatt van a piaci részesedése, de utóbbi időben elég nagy lett az Apple mánia, lehet már 15% alatt van, de mindenképp 20% alatt, ez sehogy sem több, mint a PC-k száma.

Tehát akkor amit mythbuster írt, hogy "messziről elvetik a szar cuccokat!" akkor úgy néz ki, hogy a Mac is szar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim
2012.08.04. 12:03
Ez van ha az ember filmekből tájékozódik!

Nameg itt is látszik hány ezer százalékos árréssel dolgoznak, hogy a "legértékesebb cég" ennyi részesedéssel.

Nem ám drága ott is, ááá, csak mire ideér ... pfh ... ne röhögtessetek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. dobko
2012.08.04. 19:17
Azt azért még figyelembe kéne venni, hogy sok alkatrész közös a PC -s gépekkel, szóval pár dolgot leszámítva ugyan az az egész, csak kétszer drágább.

Ezek az "i" jelölésű dolgok inkább a csilivili kategóriába tartoznak, "villogás a haveroknak", amik megbízhatóak, de amennyiért veszek egy iMacet, annyiért PC-t jóval jobbat lehet kapni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim dobko
2012.08.04. 20:02
Az csak egy dolog, hogy drágább, de egyre drágább.

Számítógép ára van egy telefonnak, és egyszerűen azt se tudja az ember megcsinálni, hogy kivárja míg lemegy az ára, mert nem megy le az ára. Mikor legutóbb láttam árlistán Samsung Galaxy S-t (sima S), akkor 48 ezer forint volt a legolcsóbb, az is T-Mobile Webshop akcióban, amúgy meg nem úsztam volna meg 54-ből se. És ezzel az árral lett kifutó termék, már nem is forgalmazzák. Eszméletlen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. MaximumGam...
2012.08.04. 22:57
Rájöttek az emberek hogy szar nem éri meg évente költeni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Georg17
2012.08.05. 01:01
Amerikában sem mindenki hülye. Van már egy réteg, akinek kezd kinyílni a szeme. S rájön, hogy a Lexus is csak egy Toyota, csupán 4-szer annyi áron.

S a MAC gépek is PC alkatrészekből vannak, csak jóval nagyobb árréssel. Amiért eddig a MAC-ek "vitték a prímet" (erősen idézőjelben)... azért volt, mert egybegépet kényelmesebb venni. S ráadásul nem is mindenki tudott, akart saját gépet építeni alkatrészekből. Így viszont a MAC volt, mint minőségi választás, mert pl. a DELL gépek kifejezetten rossz minőségűek és megbízhatatlanok voltak. Ezekről persze csak olvastam, ill. hallottam amerikaiaktól. De hát kik tudják jobban, ha nem ők?
A Thunderbolt-ról is sokan azt hitték, hogy MAC találmány. Miközben ők csak minőségi alkatrészekből raknak össze termékeket. Aztán amikor eljött az idő, már ki szórják is ki a PC platformra a TB-t Intel-ék. S miért most? Mert az Ivy Bridge már elég erős lehet notiban is ahhoz, hogy a Thunderboltot ki lehessen használni. S gyakorlatilag ezzel a technológiával részemről az asztali PC-k sorsa megpecsételődött. Én pár évet adok még nekik, s szerintem könnyes búcsút vehetünk az asztali PC-ktől.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. MaximumGam...
2012.08.05. 01:31
Georg17: Majd Notin játszik az a 100 millió gamer szerinted ?
ugye viccelsz senki nem fog neked laptopot venni... laptop még a 200-300kategória meg se szagolja a 300ezres asztali PC szintet szerintem ne csak olvass
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. sensejke Georg...
2012.08.05. 05:50
Csak az a gond az egybegép vásárlást illetően, hogy ott sokkal több olyan PC-s bolt van ami egybegépeket is árul szép számmal. Főleg, hogy ott a választék is sokkal több, mert sok olyan gyártó van ami itthon ill. Európában nincs is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim Maxim...
2012.08.05. 09:20
Jah, csaj hozza nekem a laptopját - amit nem is játékra használ -, hogy uristen hetven fok csinájjávalamitmermegbololdulok ... 3 szóval lepattintottam: normál üzemi hőmérséklet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jozsefm
2012.08.05. 10:48
Az amerikaiakról: miközben mindenki lehülyézi őket ne feledjük, hogy évtizedek óta nekik van a legerősebb gazdaságuk, a legtöbb GDP-jük,

A kínaiak pénzéből , ez kimaradt a gondolatmenetből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Sytyx
2012.08.06. 16:32
Azokat ne tiszteljem már akik háborúk és népirtás árán szerzik vagyonukat úgy, hogy közben a világ megmentőjeként tetszelegnek. És még mindig tojok rá mennyi telefont adnak el ott. Ezzel az erővel lehet mutatni ázsiai eredményeket is. Azt meg nem hiszem el, hogy nem készül európai lista.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Sytyx
2012.08.06. 18:24
http://www.droidground.hu/2011/03/1580-al-nottek-az-android-eladasi.html Bár lehet kellett volna egy gúglit használni. Ez csak az első találat. Szóval azok a tetves európaiak is tudnak csinálni statisztikákat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!