iPon Hírek

Csökkentett tudású, olcsó Microsoft szoftverek

Dátum | 2007. 04. 23.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A Microsoft bemutatta Student Innovation Suite nevű szoftvergyűjteményét, mely egy kifejezetten fejlődő országoknak szánt olcsó és hasznos programcsomag. A redmondi cég valószínűleg ezzel a lépéssel szeretne válaszolni az OLPC (One Laptop Per Child) projekt eredményeire.

A programcsomag elsősorban háromdolláros (600 forintos) árával hívja fel a figyelmet. A csomag tartalmaz egy Windows XP Starter Editiont, egy Microsoft Office 2007 Home és Student Edition-t és még számtalan oktatásra használható alkalmazást. Mivel egy elég kedvező árú gyűjteménnyel van dolgunk, ezért a funkciókat csökkentették a szoftverekben, így például az XP Starter Edition maximálisan 800 x 600-as felbontásban képes működni, és használata közben egyidejűleg maximum 3 program futtatására van lehetőség. Továbbá nem lehet szerverként sem üzemeltetni.

Windows XP Starter Edition
A Microsoft célja ezzel, hogy a fejlődő országokban megduplázza felhasználói bázisát 2015-re úgy, hogy több milliárd vásárló számára olcsón elérhetővé teszi nagysikerű alkalmazásait. Hogy megpályázzák a 3 dolláros árat, a kormánynak is hozzá kell járulnia mégpedig úgy, hogy a hozzá való számítógépeket önerőből biztosítja.

Intel Classmate PC
Az AMD-nek is van egy hasonló programja, az 50x15, ami egy internetes kommunikációs eszköz, azonban a Microsoft nem készít a csomag mellé hardvert is. Ehelyett a hamarosan debütáló Intel Classmate PC-it ajánlják a csomag futtatására. Valószínűleg tervben van véve egy együttműködés az Intellel, melynek keretében a Classmate PC és a Student Innovation Suite együtt nagyon kedvező áron megvásárolható lenne.

AMD 50x15
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.04.23. 13:09
A Microsoft bemutatta Student Innovation Suite nevű szoftvergyűjteményét, mely egy kifejezetten fejlődő országoknak szánt olcsó és hasznos ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!