iPon Hírek

Csökkentette értékesítési elvárásait a Ubisoft

Dátum | 2013. 10. 16.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Ubisoft beismerte, hogy a Splinter Cell: Blacklist és a Rayman Legends nem teljesített olyan jól, mint ahogy szerették volna. A befektetőknek tartott tájékoztatójukon elmondták, hogy az említett két játék nem hozta az általuk kitűzött bevételeket, és így rontott gazdasági kilátásaikon. A cég ezért a jelenlegi üzleti évben a bevételi elvárásait 1,94 milliárd dollárról 1,38 milliárdra csökkentette. A kilátások romlásához nagy mértékben hozzájárult a nyitott világú shooter, a Watch Dogs és a The Crew című autóversenyzős játék megjelenésének késedelme is, melyet tegnap jelentettek be. (Ahogy a tegnapi aprókban is írtuk a Watch Dogs jövő tavasszal, a The Crew pedig egy későbbi időpontban fog megjelenni). "Ahogy már elmondtunk, az eladások nem érték el elvárásaink mértékét - mondta a Ubisoft egyik vezetője, Alain Martinez, aki a Splinter Cell és a Rayman mellett "más, már kiadott játékokat" is említett, mint okot. A Rayman Legends augusztusban jelent meg, és igen jó kritikákat kapott, ráadásul nagyobb példányszámban kel el, mint elődje, a Rayman Origins. De a Ubisoft azt a következtetést vonta le, hogy mivel közeledik a következő generációs konzolok megjelenése, a vásárlók egyre kevésbé hajlandóak befektetni a mostani generációs játékokba.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. jocek
2013.10.16. 13:38
Pedig a Rayman Legends tényleg jó lett, felnőtt fejjel is simán eljátszom vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mikej95
2013.10.16. 15:02
Ez olyan Square Enix hozzáállás, ahol sírnak, ha egy játékot nem adnak el 2 millió példányban(csak 1 millió fogy el). Ezt pedig tetézi, hogy 2 nagy címük is csúszik jövőre. Nem kellett volna olyan "nextgen" motort rakniuk a Watchdogs alá, ami annyit produkál, mint az AC3 motorja csak 3x-os gépigény mellett!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Szefmester
2013.10.16. 15:26
Én egy ideje már csökkentettem az elvárásaim az Ubisofttal szemben.. hálás vagyok hogy viszonozzák valamiképpen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. gab78
2013.10.16. 18:37
Szerintem az AC4 és a Watch Dogs is igen jó lesz, illetve lehet. De a gépigénye, az őőőő... Nem a next gen motorral van a baj, hanem azzal hogy erősen úgy tűnik, hogy mesterségesen van magasan tartva a gépigény, de hát nv partner programosak, mit is várhatnánk... Őszintén szólva nem értem az Ubit, miért nem azt helyezik előbbre, hogy a játékosokat kiszolgálják, és miért ereszkednek féltérdre az nv-nek? Már előre félek, hogy ugyan az lesz, mint az AC3 esetén volt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Terror
2013.10.16. 18:48
Mi is alább adtuk az elvárásainkat az Ubisofttal szemben már nagyon régen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. earendil
2013.10.16. 21:55
Nem tudom mi volt a gond az AC3-al gépigény szinten (nekem a játék is tetszett, bár a korábbiak jobban tetszettek), de az erősen középkategóriás vagy az alatti gépemen (radeon 5750, phenom 965be) zökkenésmentesen futott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. VikMorroHu...
2013.10.16. 22:30
earendil: Máshol azt olvastam, hogy nem lehet kikapcsolni a tesszelációt, és ez Radeon kártyákon probléma. (Probléma szerintem akkor lett volna, ha úgy viselkedett volna, mint a Tomb Raider, ahol bekapcsolt tesszelációval véletlenszerű helyeken összeomlik a játék.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. igergo
2013.10.17. 15:53
hát gab78 ritka nagy hülyeséget írkáltál össze.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!