iPon Hírek

Csökkentik a Nintendo főnökeinek fizetését

Dátum | 2014. 01. 29.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Nintendo elnöke, Satoru Iwata bejelentette, hogy a cég anyagi problémái miatt 50%-kal kevesebb fizetést visz haza. Mario atyja, Shigeru Miyamoto és egy másik rendező, Genyo Takeda 30%-kal kevesebbet kapnak, a vezetőség további hét tagja pedig 20%-os fizetéscsökkentésben részesül. A változások februárban lépnek életbe és júniusig tartanak, ez alatt az idő alatt értékelni fogják a cég működésében bekövetkezett változásokat. Egy héttel ezelőtt a Wii U konzol kedvezőtlen eladásai miatt a Nintendo nagy mértékben csökkentette a jelenlegi üzleti évre vonatkozó, a cég teljesítményével kapcsolatos előrejelzéseit. Összességében újból veszteségekre számítanak. Iwata már korábban is csökkentette egy időre a saját fizetését, amikor a 3DS nem hozta a várt hasznot, bár akkor az árcsökkentés és a Super Mario 3D Land és a Mario Kart 7 segítségével sikerült helyrehozniuk a dolgokat.
A Nintendo tegnap tette közzé a december 31-én lezárult 4 hónapra vonatkozó üzleti jelentéseit, ma pedig megtartják a befektetőiknek szóló negyedéves beszámolót. A jelentés szerint 5,86 millió Wii U konzolt szállítottak ki a boltokba és 29,37 millió Wii U szoftvert (ebbe beleszámolták a hardver mellé csomagolt lemezeket és a digitális kódokat is). A Wii U játékok közül a Super Mario 3D World, a Wii Party U és a Zelda: The Wind Waker HD mind túllépett az első 1 millió eladott példányon. A 3DS-ből 42,74 milliót szállítottak ki a boltokba, szoftverből 152,29 milliót. A Pokémon X and Y-ból 11,6 millió példány talált gazdára, ami körülbelül megegyezik a széria legutóbbi DS-re kiadott részeivel. Az Animal Crossing: New Leafből újabb 3,5 milliót tudtak értékesíteni, így a játék eladásai elérték a 7 millió példányt. A Zelda: A Link Between Worlds eladásai már nem nagyon nőttek, tavaly november óta 2,18 milliónál tartanak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Szefmester
2014.01.29. 17:50
Díjazom az elképzelést, de szerintem ez amolyan halottnak a csók... Motivációnak oké, de ezzel ha rendezik a költségeket akkor valaki(k) nagyon túl vannak fizetve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Avisto
2014.01.29. 18:17
Nyilván nem oszt vagy szoroz ez az összeg a cég költségvetésében, de mégiscsak gesztus értékű. Bár itt rendelkeznének hasonló mentalitással a cégek ill. az állam vezetői.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Szefmester Avist...
2014.01.29. 18:35
Az egy nagyon díjazandó hozzáállás volna. Kár hogy amikor a legutóbb egy nagy vezérünk 1Ft-ért dolgozott akkor leszólták... amelyik meg hülyére keresi magát azt meg dicsőítik, még ha szivatja is a népet.

Sajnos nem divat jó fejnek lenni a vállalatoknál (meg máshol). Ahol a pénz az úr ott az erkölcsök csak sokadlagos dolgok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. budspencer
2014.01.30. 14:07
" Kár hogy amikor a legutóbb egy nagy vezérünk 1Ft-ért dolgozott akkor leszólták..."

Ha tényleg 1 ft-ot kapott, akkor is bőségesen túl volt fizetve...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gabesz7630
2014.02.02. 19:23
Igy mennek a dolgok ott.
Itt meg nagy habzo pofaval sajto durrdurral elkezdik keresni a felelosoket aztan -HA!- kiderul, hogy a fonokok azok (ugye a donteseket sose marineni hozza a gepsor mellet) akkor beseprika szonyeg ala lapitanak mint macsfos a fuben(99%uk kb annyit is er es oylan is szal nem meglepo a viselkedes sem) es kibasszak a portast mert nem adott at 5 evvel ezelott egy uzenetet.
Aztan ev vegen meg felvesznek az addigi premiumok 6szorosat mondvan mennyit sporoltak a cegnek (azzal hogy kibasztak a portast es amuyg is a takineni is el tudja latni a feladatot es miylen ugyesek voltak ).
Ha egy cegnek nem megy mindig a fonokok idiota dontesei allnak a hetterben...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gabesz7630 Avist...
2014.02.02. 19:28
Csinalnak iylet is is.
Lemondanak a fizetesukrol nagy media durrdurr mellet.
Csak azt nem mondja a hir hogy ezert jutottak el odaig mert 100 evnyi fizetest meg ellopott...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gabesz7630 budsp...
2014.02.02. 19:30
Mert az akire gondolsz nincs mi?
Raadasul a tobbszoroset lopja, jatsza at masoknak mint az emlitett 1ft-os.
Egyiket se vedem mert akasztanam mindkettot csak legyunk mar tisztaban a dolgokkal..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!