iPon Hírek

"Csúcs" SSD-k az OCZ-től

Dátum | 2009. 05. 22.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Némileg megtévesztő a Summit név, amely alatt legújabb SSD-it indította útjára a gyártó, mert bár a Summit jelentése valóban "csúcs", ezek az egységek inkább csak jól kiegyensúlyozott középkategóriásoknak mondhatóak - annak viszont valóban jók.


Ezek a 2,5 hüvelykes, SATA II-es darabok ugyanis mind kapacitás, mind sebesség terén a jó középszert képviselik: 60-tól 250GB-ig terjedő kategóriákban kaphatóak, sebesség terén pedig (gyors vezérlésnek és 128MB gyorsítótárnak köszönhetően) akár 220MB/s-re is képesek olvasás, valamint 200MB/s-re írás terén (kapacitástól függően).

Gondot fordítottak emellett a strapabíróságukra is, mivel számításaik szerint az egységek átlagosan másfélmillió órán (tehát mintegy 171 éven) át használhatóak minden gond nélkül. Ami persze nyilván egy hangzatos időtartam, de ilyen téren szívesen is dobálózik magas értékekkel minden gyártó (megadhatnák inkább a cellák élettartamát, hányszor bírja az újraírást).

Az egységek alumínium burkolatúak, és aktív használat közben sem fogyasztanak 2W-nál többet. Árakat egyelőre még nem lehet tudni, de elvileg nemsokára elérhetőek lesznek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!