iPon Hírek

Csúcskategóriás D-Link vezetéknélküli router

Dátum | 2008. 03. 04.
Szerző | Freeman07
Csoport | HÁLÓZAT

A D-Link piacra dobta extravagáns, kétcsatornás, N-szabványú, DIR-855 névre keresztelt vezetéknélküli útvonalválasztóját.

A DIR-855 Wireless N Router minden bizonnyal az összes sávszélesség problémát meg fogja oldani a házban, mivel az egység támogatja a jelenleg leggyorsabb 802.11n szabványú átvitelt a 2,4 GHz-es és 5 GHz-es frekvencián, akár egyidejűleg is. Ez két teljesen független maximálisan kihasználható sávszélességet jelent.

Egyetlen hátránya van az eszköznek, mindössze az, hogy a kétcsatornás működés érdekében a másik oldalon is kompatibilis eszköznek kell lennie, ami pillanatnyilag egyedül az Intel 4965AGN lapkakészletét jelenti. A régebbi vezérlők egyszerűen nem képesek mindkét csatorna felismerésére.


A vállalatnál nemcsak a sebességre, hanem a használhatóságra, kinézetre is adtak. A készülék tetején egy hálózati aktivitást mutató OLED-kijelző található meg. Két aktív tűzfal (SPI, NAT), zöld Ethernet technológia, visszafele kompatibilitás a 802.11a/g szabványok felé, valamint a vállalat 11 éves garanciája bővíti még ki a készülék tulajdonságainak a listáját.

A DIR-885 májusban fog piacra kerülni 170 fontos ajánlott fogyasztói árral.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!