iPon Hírek

Csúcslaptop az Edge-től - avagy a teljesítmény ára

Dátum | 2008. 05. 28.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Minden oka megvan rá a PC Microworksnek, hogy az új Edge modelljüket "a világ legerőteljesebb 15,4 hüvelykes laptopjaként" hirdessék; tény, hogy amit ezen a néven összeállítottak, az egy igen tiszteletreméltó konfiguráció; még az sem kizárt, hogy már a Vista is csak egy egész picit akadozna rajta.


De lássuk, miről is van szó pontosan: Intel Montevina Dual és Quad Core CPU-k, 8GB RAM és akár 4(!)TB tárhely, valamint NVIDIA Geforce 9800M GTX - képernyőként pedig WSXGA+ 1680×1050 vagy WUXGA 1920×1200 szélessávú, 1080p panelek jöhetnek a szóba.

A processzor kicsit konkrétabban jelenthet például egy 45nm-es Montevina Core 2 Extreme QX9300-at, 2,8GHz-el. Optikai meghajtó terén pedig igény esetén ellátható a gép Blu-ray meghajtóval is. Az akku ugyan csak 2 óra üzemidőt biztosít, de a konfigurációt figyelembe véve ez nem is meglepő (bár pont a konfiguráció miatt, lehet hogy csak sleep-ben bír ki két órá).

Mi van még: draft-N Wi-Fi és Bluetooth - valamint mozaikszavak minden mennyiségben: EV-DO és HSDPA, WWAN, de még akár GPS-el és WiMAX-szal is felszerelhető. HDMI, DVI, eSATA és SPDIF portok éppúgy akardnak, mint USB, FireWire és ExpressCard rekesz is. Meg ujjlenyomat-leolvasó a biztonság érdekében.

Mindent egybevetve tehát, valóban egy keménykötésű gép, ellátva gyakorlatilag mindennel, ami csak kellhet, és akinek van rá felesleges $6400 anyagi erőforrása, az meg is szerezheti.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások