iPon Hírek

Csúcsra járatott mobillal állt elő a Blu

Dátum | 2014. 05. 06.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az amerikai székhelyű Blu mostanában nagyon elemében van. A vállalat portfólióját korábban jellemzően alacsony árfekvésű, kevésbé átgondolt termékek alakították, ám most sorban mutatják be a tetszetős újdonságokat. Néhány nappal korábban egy LTE képes géppel gyarapodott a felhozataluk, most pedig már a csúcsot vették célba.
A Life Pure család magasan legjobbnak ígérkező tagja szinte minden tekintetben megfelelhet az érdeklődők elvárásainak, mindössze kisebb negatívumokat lehet felfedezni a tulajdonságait soroló listán, és azok között is akad olyan, amire már készül a gyógyír. A Pure XL már ránézésre is más, mint az eddigi Blu okostelefonok. A ház kialakításakor javarészt fémet használtak, így a minőségérzet garantáltan nem marad el. A Blu Productsra jellemző színesség sem szorult a háttérbe, igaz, itt azért kicsit visszafogottabb a paletta: fekete, fehér, mélykék és sötét rózsaszín árnyalatban lesz megvásárolható a telefon. Az előlap védelméről is gondoskodtak, méghozzá egy Corningtól származó Gorilla Glass 3 üveggel. És hogy pontos minek is a biztonságért felel ez? Nos, egy 5,5 hüvelykes panel uralja az előlapot, ami az 1920 x 1080 képpontos felbontásának köszönhetően minden részletet tűélesen rajzol ki. Az LTPS technológiás panelnél a lehető legjobb képminőség elérése érdekében bevetésre került a Blu Products Infinite View PLUS és Nex Lens technológiája is.
A Pure XL sebességéért már nem egy Cortex-A7 vagy A9 magos SoC felel, hanem bevetésre került a Qualcomm nehéztüzérsége egy Snapdragon 800-as lapka (MSM8974AB) személyében. A 2,2 GHz-es órajelen üzemelő Krait 400 magok négyese minden pillanatban akadásoktól és várakozásoktól mentesen fogja pörgetni az Androidot, az Adreno 330 grafikus egység pedig gondoskodik arról, hogy a legújabb játékok futtatása közben se valljon szégyent a mobiltelefon. A memóriákat figyelembe véve két konfigurációban fog kereskedelmi forgalomba kerülni a mobiltelefon. Az alap kivitel 16 GB tárhely mellé társít 2 GB-nyi rendszermemóriát, a komolyabb pedig már 3 GB RAM-mal, illetve 32 GB-os háttértárral szolgál. Bővítési lehetőség úgy fest, hogy nem lesz. A kapcsolati képességei rendben vannak a készüléknek, minden jóval fel van vértezve, amit persze részben el is lehet várni a felső ligában. Támogatja a 4G LTE hálózatokat, van benne 802.11ac előírásnak megfelelő WLAN DLNA-val és Wi-Fi Directtel, NFC chip, FM rádió, Bluetooth 4.0 modul, valamint A-GPS vevő is.
Operációs rendszer tekintetében még a jó öreg Android 4.2 van rajta. Ez bizony nem éppen ideális már ilyen környezetben, és be is húzhatnánk érte egy nagy fekete pontot a Blu munkatársainak, ha nem jelentették volna be a szerkezettel egyidejűleg azt is, hogy már dolgoznak a frissítésen. A dobozból tehát még a Jelly Beannel kerül ki a Pure XL, ám hamarosan a KitKat kaphatja meg a főszerepet. A gép két kamerát kapott, és nem is akármilyenek ezek az egységek. A főkamera nagyméretű, 1/2.3 hüvelykes szenzorral kecsegtet, melyhez 16 megapixeles felbontás társul, így 1,34 mikronos pixelmérettel kell számolni. Ez jobb érték, mint a Lumia 1020 és az Xperia Z2-nél látott. A hátlapon egy LED villanó is felbukkan, mely a fényhiányos helyeken tesz jó szolgálatot. Az előre figyelő, videócsevegésekért felelős kamera tökéletesen alkalmas lesz fotózásra is, ugyanis egy 8 MPixeles megoldásról van szó, ami ráadásul automatikus fókuszálásra (!) is képes. A készülék 150,6 x 75 x 9,5 milliméteres térfogatú testet öltött, a tömege pedig 152 gramm. Ebben már természetesen benne van az akkumulátor is, amely beépítésre került, tehát nem lesz egyszerű művelet a cseréje. Egy 2500 mAh-s kapacitású lítium-polimer telep kegyeire bízták az XL-t, ami bizony egészen szűkösnek tűnik ilyen specifikáció mellett. A gyári adat szerint persze így is lehet vele több mint 15 órán át telefonálni egyetlen feltöltést követően, de amennyiben a hatalmas kijelző is aktív munkát fog végezni, jelentősen lerövidülhet az üzemidő.
A Blu Life Pure XL drágább variánsa, ami nagyobb rendszermemóriával és tárhellyel rendelkezik, 400 dollárba fog kerülni, a visszafogottabb változatért pedig 350-et kérnek majd el. Ez még némi ráhagyással is csak 300 és 260 eurót jelent, így ha a OnePlus One ellenfelének nem is lehet kijelenteni, hiszen annál azért gyengébb, nagyon jó vételnek ígérkezik. Az új modell megjelenésére a napokban kerül sor, és ha minden igaz, akkor először az Amazonon lesz megvásárolható.
A Blu-hoz tartozik még, hogy néhány kiszivárgott információ alapján arra következtethetünk, hogy a cég hamarosan kilép az Android exkluzivitás árnyékából, és nyitni fog a Windows Phone felé is. Arról egyelőre semmi biztosat nem tudunk, hogy mikor érkezhet az első olyan Blu termék, amin már a Microsoft operációs rendszere teljesít szolgálatot, de minden bizonnyal érdemes lesz rá odafigyelni, mert az is kiemelkedő ár-érték aránnyal rendelkezhet. Úgy tűnik, hogy a Blu kezd „felnőni”, és egyre inkább a minőségi, átgondolt konfigurációk felé indulnak el, ami nagyon jót tehet a vállalat – amúgy sem rossz – megítélésének.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. ThomasStev...
2014.05.06. 16:02
"Az előlap védelméről is gondoskodtak, méghozzá egy Corningtól származó Gorilla Glass 3 üveggel. És hogy pontos minek is a biztonságért felel ez? Nos, egy 5,5 hüvelykes panel uralja az előlapot, ami az 1920 x 1080 képpontos felbontásának köszönhetően minden részletet tűélesen rajzol ki."

Kicsit mintha kuszára sikeredett volna. Az az "és"-el kezdődő mondat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ThomasStev...
2014.05.06. 16:05
Amúgy nem tűnik rossznak a teló.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. lazacmaki
2014.05.06. 20:43
Szépre sikerült, 4.2-is megoldható (bár eléggé rút ). Kamerája király lett, viszont az aksi fájt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!