iPon Hírek

Csúcsra törnek a chip-eladások

Dátum | 2010. 07. 07.
Szerző | Gabriel
Csoport | FŐ EGYSÉG

Májusban új rekordot állítottak be a chip-eladások, derül ki a Semiconductor Industry Association (SIA) jelentéséből: ebben a hónapban ugyanis nem kevesebb, mint 24,7 milliárd dolláros árbevételt termeltek, ami áprilishoz képest ugyan csak 4,5%-os növekedést jelent, viszont tavaly májushoz képest 47,6%-osat (akkor "mindössze" 16,7 milliárd dollár folyt be a chip-eladásokból).


Bár minden fontosabb piac fel tudott mutatni legalább egy százalékos növekedést, ezt a kiemelkedően jó eredményt leginkább mégis az amerikai és a távol-keleti piacok lendületes fejlődése hajtotta: az előbbi ugyanis 8,2%-os, míg az utóbbi 5%-os árbevétel-növekedést tudott produkálni az áprilisi eredményeihez képest.

George Scalise, a SIA elnöke az ázsiai régióból név szerint Kínát és Indiát emelte ki, mint igazán figyelemreméltó és töretlen dinamizmussal fejlődő számítástechnikai és kommunikáció-technikai piacokat. Rámutatott, hogy sokéves gyengélkedés után az autóipar is kezdi újra összeszedni magát, valamint az ipari és a vállalati szektorok is egyre jobban felélénkülnek.

Az idei év egészére nézve a SIA mintegy 290,5 milliárdos árbevételi csúcsra számít a félvezető-eladásokból, ami a tavalyi évhez képest valóban figyelemreméltó, 28,4%-os növekedést jelentene.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. TescoZsomi
2010.07.07. 18:48
Bezony, a kínaiak kezdenek rájönni, hogy occoé dolgozni nem buli. Nőnek az igények, jobban akarnak élni. Ott a piac fog nőni. Ahogy fejlődnek a központi kerületek, úgy nő a helybéliek igénye és úgy viszik a gyárakat mind kíjjebb a fejletlen(ebb) tartományokba. És mikor már nem lesz hova költözni, irány a harmadik világ.
Mellékhatás, hogy a növekvő kereslet és a csökkenő olcsó munkaerő magával vonzza a drágulást és az automatizálás egy új szintjét. Majd eljön az idő, mikor már nem lesznek kétkezi munkások, csak robot-irányítók, és akkor... Na akkor jön a Skynet és belelök minket a Mátrixba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Parano1d
2010.07.07. 19:51
Szerintem a bevételnövekedés leginkább az árnövekedésnek köszönhető, és nem pedig az eladásoknak. Felverték őket nagyon, köszönhetően a válságnak.... Persze Észak-Amerika, és távol-kelet hamarabb tudta maga mögött ezt a dolgot, Az EU meg frankón megragadt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kkkgeri0
2010.07.09. 09:17
@Parano1d

majd az lesz mint anno a szovjet unióban, szét fog hullni darabjaira az egész, és megint k.rhatjuk. Annyi pénzt elb@szott az unió a magunkfajta kelet-európai népekre, h gatya
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!