iPon Hírek

Csúcsra törő, IGZO paneles tablet és okostelefon a Sharptól

Dátum | 2013. 05. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Sharp meglehetősen ütős promóciós termékekkel állt elő. Hogy miért promóciós? Mert ezek a gépek a legújabb - Sharp által fejlesztett -, magas felbontású IGZO technológiát használják, és a terjesztésükhöz jelenleg is partnereket keres a vállalat.

A 7 és a 4,8 hüvelykes megoldások mindketten FullHD felbontásúak. Igaz, a képarányaik valamelyest eltérőek, ugyanis a Aquos Phone Zeta 1920 x 1080 képpontot sűrít a 4,8 colra, míg az Aquos Pad 7 hüvelykjére 1920 x 1200-as felbontás jut - pixelsűrűségük így eléri a 459 és a 323 PPI-s értéket. Ám a lényeg az IGZO (Indium Gallium Zinc Oxide) technológiában rejlik, mely merőben más elven dolgozik, mint a legtöbb jelenlegi alternatíva. A jövőben valószínűleg nagyon sokszor találkozhatunk majd vele, hiszen ez lehet az egyik energiaspórolási pont az okoseszközök világában. Az IGZO panelek az eltérő komponensek révén a társaiknál akár 80-90 százalékkal kevesebb energiát fogyaszthatnak el bizonyos körülmények között, ráadásul az utoljára látott képet kikapcsolt állapotban is meg tudják tartani. Nagyon jó a fényáteresztési képességük (ez az egyik ok, amiért keveset fogyasztanak), minimális keretet igényelnek és villámgyors a reakcióidejük.
Aquos Phone Zeta
Az okostelefon és a táblagép szinte ugyanazokra az alapokra épül fel, így a specifikációikat nyugodt szívvel vehetjük egy kalap alá. A kijelzőt leszámítva a nyilvánosságra hozott adatlapon a főkamera képességei jelentik az eltérést: míg a tablet egy 8,1 megapixeles egységgel indul harcba, addig a mobilt egy 13,1 Mpixeles megoldással látták el. Az előlapi kameráik már azonosak, 2,1 megásak, és HD felbontású hívások bonyolítását teszik lehetővé. Természetesen az akkumulátoruk sem azonos, mivel az Aquos Phone Zeta 2600 mAh-ból gazdálkodhat, az Aquos Padba pedig egy 4200-as telep került. A friss, Android 4.2 rendszerrel érkező masinák sebességéért egy Qualcomm Snapdragon 600-as termékcsaládból származó lapka (APQ8064T) felel. Ebben a grafikus műveletekért felelő Adreno 320 négy Krait 300 mag társaságát élvezi, amelyek 1,7 GHz-es órajelen tevékenykednek - legalábbis ha minden erejükre szükség van. Az operatív tároló kapacitása 2 GB-os, a háttértárakról viszont sajnos nem esett szó. Az Aquos Phone Zeta és a Pad kapcsolati lehetőségeinek tárháza rendkívül gazdag, az átlagos képességek mellett kaptak 100 Mbps-os LTE támogatást, TV Tunert és NFC chipet is.
Aquos Pad
Az Aquos Pad rendkívül kompakt házba költözött, így ez lesz az egyik legkisebb 7 colos tablet a piacon, ami még vonzóbbá teheti. A készülékpáros először Japánban kerül a boltok polcaira valamikor július végén, az árukat viszont nem közölte a Sharp. Valószínűleg egyik sem az olcsóságáról lesz híres ilyen kiemelkedő tulajdonságok mellett.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. HUFEUR
2013.05.16. 16:59
Vajon hány év múlva fog kb olyan elterjedt lenni az IGZO kijelző, mint mondjuk ma az IPS? Leírtak alapján nagyon jól hangzik, nem is értem miért nem ezzel jönnek már a telefonok. Ha már jobb aksit nem tudnak csinálni, akkor az egyik legjobb amit tehetnének, hogy energiatakarékos kijelzőt raknak bele, hisz amúgy is a kijelző fogyaszt a legtöbbet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kunrichard
2013.05.16. 17:05
A Sharp visszatért? Remélem nálunk is lehet majd kapni Sharp készülékeket még annak ideén volt GX25-öm akkoriban gyönyörű kijelzője volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jozsefm
2013.05.16. 17:07
Sosem láttam még élőben, de megnézném.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jedi
2013.05.16. 18:36
Én anno 88'-ban vettem egy Sharp videó magnót. Akkoriban még a GoldStar-ok, meg a Fisher -ek voltak a menők kis hazánkba ! Egyszer szétszedtem ! Még a legkisebb csavarra is rá volt írva "Made in Japan" ! Már akkor fele akkora volt mint az előbb említett márkák, de min. háromszor annyit tudott mint azok ! Aztán eladtam egy havernak, vagy 15 évvel évvel ezelőtt. Nem rég voltam nála , és megkérdeztem, emlékszik e még a videóra, amit tőlem vett ? Ő rám mosolygott, és azt mondta ! " Emlékszem e ??? A nagymami, még mindig azon nézi a lagzis videókat, amiket kap a rokonoktól, és az ismerősöktől ! " wazzze Mondtam neki vissza vásárolnám , őerre azt mondta " Nincs az a pénz "
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. piter
2013.05.17. 00:27
En vettem anno egy sharp lcd-tevet!A japan gyartmany dragabb volt,de en azt valasztottam!Ra ket evre be is xart!Na akkor megfogadtam hogy soha tobbet sharp!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!