iPon Hírek

Csúnya bukás a Microsoft Surface

Dátum | 2013. 08. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Amikor a Microsoft legfrissebb pénzügyi eredményei napvilágot láttak, kiderült, hogy a Surface RT-t érintő raktárkészlet-kiigazítás miatt 900 millió dolláros leírást eszközölt a gyártó - ez azután történt, hogy a vállalat csökkentette az igencsak rosszul fogyó táblák árait. A számok elég rossz képet festenek A friss adatok szerint a Surface bevételek rendkívül szerények: a Reuters forrásai alapján a Surface eladásokból csak 853 millió dollár folyt be eddig. Utóbbi adat a dolgok jelenlegi állása szerint nem csak a Surface RT, hanem a Surface Pro eredményeit is tartalmazza. Ennek fényében úgy tűnik, a Surface család a Microsoft számára egy igazi pénznyelő.

Összehasonlításképpen az Apple az elmúlt három negyedév folyamán 24 milliárd dolláros teljes árbevételt könyvelhetett el az iPad-ekből. Persze azt is hozzá kell tenni a dologhoz, hogy az Apple egyáltalán nem uralja a táblák szegmensét. A Strategy Analytics szakemberei szerint az androidos táblák 67%-os piaci részesedéssel rendelkeznek, míg az Apple "csak" 28,3%-os szeletet tud kihasítani a táblák szegmensének képzeletbeli tortájából. Hogy ehhez képest hol tart a Microsoft? Elég szerény, mindössze 4,5%-os piaci részesedésnél. Az ASUS első embere levonta a megfelelő tanulságot Az ASUS tavaly az elsők között mutatta be Windows RT alapú tábláját a VivoTab RT személyében. A vállalat elnöke, Jonney Shih az AllThingsD munkatársainak adott nyilatkozatában nem tűnt úgy, mint aki rajong a Windows RT-ért, sőt, szavai alapján úgy tűnik, a Windows RT hátralévő napjai alaposan meg vannak számlálva - legalábbis az ASUS-nál. A vállalat első embere nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a jövőben ASUS logóval ellátott Windows RT alapú tábla készülhessen, de azt is leszögezi, hogy ha Windows alapú eszközökről van szó, akkor minden idejét és energiáját az Intel processzorokat használó termékekre fordítja a jövőben. Ennek fényében úgy tűnik, a Windows 8.1 és a legfrissebb Windows RT operációs rendszer bemutatkozását nem várja az ASUS új, második generációs Windows RT táblával. A helyzet persze abszolút érthető.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

47. malvoisen
2013.08.01. 19:11
"A Strategy Analytics szakemberei szerint az androidos táblák 67%-os piaci részesedéssel rendelkeznek, míg az Apple "csak" 28,3%-os szeletet tud kihasítani a táblák szegmensének képzeletbeli tortájából."

Itt egy oknyomozó cikk, mely kifejti, hogy a Strategy Analytics számai jelentésenként változnak (a YTY összehasonlítások nem egyeznek meg a különböző publikációkban). Érdekes olvasmány, sokat elárul az "elemzőkről".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. mythbuster
2013.08.01. 19:23
Erre megbontottam egy Hungária pezsgőt. )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. tibaimp
2013.08.01. 19:38
Adták volna eleve olcsóbban, megérdemlik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. mtrx220
2013.08.01. 19:39
a tanulság ebből az, hogy meg kell kérdezni az embereket előtte - kell ez nektek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Hakurei
2013.08.01. 20:25
Remélhetöleg ez elörevetíti a Modern UI totális, szégyenteljes és csúfos bukását desktop fronton is. A 8.1 is arról szól hogy már süllyed a hajó, de még festik a korlátokat. A döglött lovat meg hiába ütik, az nem fog futni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. MrFox
2013.08.01. 20:50
tibaimp : hiába olcsó, ha nincs rá értelmes alkalmazás, ami meg van az általában lassú és körülményes használni az egész rendszert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. myckie2
2013.08.01. 21:00
MrFox ráadásul az alkalmazások mengnyitási ideje tovább tart mint a desktopon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. DogTheDog
2013.08.01. 21:14
Haku,a 8.1 a degeneralodo tarsadalmunkrol szol.Arrol,hogy ha egy ceg valtoztatni akar,akkor a begyepesedes es a rugalmatlan felhasznaloi bazis kiveti magabol.
Ez egyben elore vetiti a tobbiek sorsat is,mindennek orokke ugyanolyannak kell lennie,maskulonben kuka.Ha meg kell vmit tanulni,az nem fasza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. gabesz7630
2013.08.01. 21:39
De a halal fa&@aert nem adnak mondjuk 4ed aron.
Nem, inkabb elkonyvelnek egy kurvanagy bukot.
Pedig bukhatnanak kisebbet is.
Kocsog, idiota, balfa&@ok..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. LechooEdy
2013.08.01. 22:46
Szeretem aki nem bír rendesen írni. Amúgy nem csodálkozom, miért nem kérdezték körbe a vásárlókat. Ennyi pénzért minek ilyen gép? Annyi tablet+bill és egyéb van a piacon mint égen a csillag. A W8 meg csak hab a tortán, persze a vásárlók sem szeretik az új dolgokat, nehéz megszokni, de ez akkor sem jó, ennyi idő után sem, akkor lehet nem velünk van a gond.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. axe
2013.08.01. 23:17
DogTheDog - ennyi hülyeséget összehordani, az emberek szeretik az újdonságot, de a tetszésüknek megfelelőt, és a használhatót, a windows 8 egyik sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. j.panzer
2013.08.02. 00:10
gabesz7630

Ha nagyon olcsón adnák, kevesebbet buknának vele most, ugyanakkor olyan hatalmas presztízsveszteség lenne, ami hosszabb távon sokkalta nagyobb veszteséghez vezethet. Másfelől nehéz lenne drágán adni a kövi generációt, ha ezt nagyon keményen leakcióznák. Utána már azt az árszintet várnák az emberek, és azon menne a rinya.

DogTheDog
Nem. Ez az MS degeneráltságáról szól, aki azt hitte, hogy rá tud kényszeríteni az emberekre valamit, ami sokkal használhatatlanabb, xarabb, mint amihez hozzá vannak szokva. Jah és mindezt persze arany áron. Hülyeséget csinálta, rábaxtak. Ma már nem egyeduralkodók, senki nem fogja megvenni a terméküket, ha az se tableten, se asztalin nem, vagy csak komoly szopattyú árán használható. Van már alternatíva, nem is kevés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. user12
2013.08.02. 01:15
Van egy elég sűrűn, a Windows 8, és Microsoft Surface -vel foglalkozó oldal. Lehet ismeritek is. Ez az oprend.hu . Ott elég idióták vannak. Főként az Adminok, mint pl. Kori. Nyalják-falják-fényezik a 8 -ast a Modern UI -vel együtt, és a Surfacet is. Hiába mondja pár ember nekik, hogy egy nagy baromság, bukás az egész, ne reklámozzák, hagyják már elsüllyedni a fenébe az egészet... Cserébe kitiltják a be regisztráltakat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. patrik2991
2013.08.02. 01:17
axe: megelőztél +1 -.-
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. patrik2991
2013.08.02. 01:20
user12: mit vársz egy olyan oldaltól, ami a windows dizájnját, és az apple logóját koppintja? Ezért van nekünk az ipon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Hakurei
2013.08.02. 06:57
DogTheDog - Magával a valtozással semmi gond nincsen, hanem azzal van a baj ha ez a változás butítást és félkész, célszerütlen, moslék megoldásokat jelent.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. vzoltan007
2013.08.02. 07:26
Csúnya lenne az optikája, ha nekiállnának 50-100 dolláros áron kiszórni. De azért jó lenne még valami szélesebb körű akció, mint pl. amikor a techeden (?) 99 dollárért szórták az ember után... Annyit azért megérne!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. DogTheDog
2013.08.02. 08:24
axe,csak akkor,ha az ujdonsag gyorsabban csinalja ugyanazt,ugyanugy.Nem vitatkozasi alapkent irtam ezt,hanem tapasztalatbol.azon emberkek akik visszavaltanak windows 7-re,kb nehany szazalekuknak van konkret oka,a tobbi vki mas befolyasa miatt lepi ezt meg.Ezert nem valtozik sok masik os sem,max finomitjak a kinezetet az elso kiadas ota.Sot,ha megnezed mondjuk a piacon levo operacios rendszereket,mind mobil,mind asztali fronton,akkor kb ugyanazt latni,par elteressel itt-ott.meg a linuxgeek haveromnak is sikerult hosszu honapok munkajaval ugy szemelyre szabni a desktopjat,hog miutan megmutatta,azt hittem win xp.Teny es valo,hogy egyszeru hasznalni a win7-t,de nekem speciel konnyen ment az atallas a 8-ra is.volt olyan eset is,hogy megmutattam vkinek egy-ket aprosagot rajta,es miutan eloben is latta,tetszett is neki.az en agyam sokkal konnyebben atallt win8-ra mint mndjuk Mac-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. gabesz7630
2013.08.02. 08:43
LechooEdy:
Szereted aki nem "bir" irni.
Grat.
Lecsuedi.
At iras, gepeles, valamint a fogalmazas 3 kulon dolog.
Annyira pitianer baszogatni mast, hogy nem tud!!(nem bir, baszki) irni.
Es szep jellemrajzot is ad az illetorol, plane ha a szavakat meg nem tudja rendesen hasznalni.
Az ekezet nelkuli iras meg nem "Bír"-as kerdese, hanem megszokas es idohiany ha valaki esetleg igy "tud" gyorsan gepelni.
Javit a helyesiras ellenorzo, de a fogalmazassal es a rossz szohasznalattal o sem tud mit kezdeni.


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. budspencer
2013.08.02. 09:54
@DogTheDog

Nincs igazad, ha igazad lenne, akkor senki sem használna érintőképernyős okostelefont. És hol voltak ezek a telefonok 2-3 éve? Szinte sehol. Ez pont azt mutatja, hogy az emberek hajlandók az új használatára, sőt, egyenesen majmolják az új dolgokat. A társadalom valóban az elbutulás szélén áll, de a Windows bukásának nem ez az oka, egész egyszerűen a cég nem képes alkalmazkodni a megváltozott piaci viszonyokhoz. Én pl. 2 db, jogtisztán megvásárolt Windowsal rendelkezem, mégsem használom őket, mert a céljaimra jobban megfelel egy linux. A windows egyeduralkodó volt egykor, ezért a gyártó bármit megtehetett, tulajdonképp nem volt más, egyszerűen azt kellett használnod, ha tetszett, ha nem. Ma a gyártó hozzáállása nem változott, egyszerűen köpnek arra, hogy mik a felhasználói igények. Egy oprendszernél az ergonómia része, hogy testreszabható legyen a kezelőfelület. Ha ezt az oprendszer nem tudja, akkor az ergonómiailag nem jó. Az autós hasonlattal élve, a windows olyan, mint ha a gyártó behegesztené az űléseket és a visszapillantó tükröket, hogy márpedig ezt használod!

És azt ne feledd, egy cég nem változtatni akar, egy cégnek egy célja van, a profitmaximalizáció.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. SonicTheHU...
2013.08.02. 10:07
Üzenet a külvilágból a Microfos részére: ,,Suszter maradjon a kaptafánál öcskös"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. mtrx220
2013.08.02. 10:14
igazából a m$ bebukta az X1-el is az önfejűségét(most magyarázkodnak, engednek, szánalmas). bebukta a win8-al is(most magyarázkodak, engednek, szánalmas). az RT-vel is(inkább kivonják, mert totál bukó, szánalmas).

mondhatni rájár a rúd. mindezt azért, mert nem érdeklik őket a felhasználóik. ennyit számít ki kiért van a piacon, és ezt egyre kevesebb cég látja sajnos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Smooth44 budsp...
2013.08.02. 10:52
Ez azért elég rossz hasonlat volt.

A win és az iOS is viszonylag röghöz kötöttnek tűnik, de azért némileg személyre szabható (iOS-en az adott oldalakon oda helyezed a számodra fontos ikonokat, ahova akarod, sőt még mappázhatsz is. Win esetén pedig a csempékkel tudod ugyanezt megcsinálni - sőt, még a méretüket is meghatározhatod) - ergo pont ugyanaz, mint egy autóban. Hogy jobban kézre essen egy bizonyos program, azt pl az adott kézhez közelebb, képernyő szélén, nagyobb méretben stb elhelyezheted (rögtön az első oldalon). Autóban is közelebb tudod húzni a kormányt, előrébb az ülést stb.
De nem tudod a szélvédő színét megváltoztatni, négyszögletes kormányra váltani, szöges ülésekre cserélni, medencés hátsóüléssort kérni, nem tudsz widgeteket elhelyezni a műszerfalon és a többi.

Az android számomra pont olyan, mint ezek a gusztustalanul tákolt "sztrítraccser tuning verdák".
Kell alá a neon, f*spumpa kipufogódob, spinner felni, 10" monitor a műszerfalra, retardált nagy szárny hátra.
Egyiktől se lett gyorsabb, egonómikusabb, szebb vagy kényelmesebb. Telepakolhatod ezzel a sok marhasággal a tableted, de max többet fog fogyasztani, lassul kicsit, instabilabb lesz, miközben a gépháztető alatt továbbra is csak egy kis szar 1,3as motor csörömpöl, csak hátul most már legalább a környezetét is zavarja a felfúrt dobbal.

Nálam a droid erősen leszerepelt, csak Win (esetleg iOS) játszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Losblancos
2013.08.02. 11:27
Smooth44

Azért, mert valaki buta valamihez, nem lesz rossz. Van akinek a leegyszerűsített dolgok jönnek be, van akinek az IQja eléri azt a szintet, hogy bonyolultabb dolgokat is felfogjon, és használni tudjon egy androidot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Losblancos
2013.08.02. 11:41
Smooth44

Egy baj van az okfejtésedben. Az androidnál MEGTEHETED, hogy "tuningolod", iOSnél nem. Ott van a sima android a nexusokon, amiben semmi csilli villi nincs, és odaveri az iOS-t gyorsaságban, stabilitásban, és ha szeretnéd szépítgetheted, tehetsz rá MÉG IOS Launchert is A kocsiknál szintén így van, hogy te döntesz. Mondjuk a motor hasonlat is ott hibádzik, hogy egy Androidos csúcsmobil "motorja" 5* erősebb, mint egy Iphone-é.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Phantomstr...
2013.08.02. 13:01
Nem értem mit kell ezen szájkaratézni. Piacon van három mobil operációs rendszer és a vásárlók döntöttek. A Windows tabletek megbuktak, mert a piac nem kíváncsi rá. Ráadásul joggal. Ezért kenik most el az egészet.

A Win 8 desktopon is megbukott. Az alternatívája PC terén csak a linux, mert OS X mellé gép is jár, és még így is alig volt képes terjedni, leginkább csak az előtelepített konfigurációkkal. Szintén joggal. Ezért jönnek olyan gyorsan a 8.1-gyel.

És én pontosan azt hiszem, hogy ha a MS veszít a piaci részesedéséből, az a PC ipar számára eredőben jó. Legalább másfél évtizedig monopolhelyzetben volt a piacon, ami elég nagy károkat okozott. Amióta még inkább elindult az Apple felé egy olyan nyitott piacon, mint ami az előbbiénél sokkal nyitottabb, azt a vásárlók már nem tolerálták. Egy PC-től nem ezt várják.

A konzolpiacon is ezzel írta alá az Xbox One halálos ítéletét. Fittyet hányt arra, amit a felhasználók elvártak, a saját hülyeségeit erőltette és fél évvel a megjelenése előtt megbukott a konzoljuk, ezért adnak minden második nap engedményeket.

Ha szerencsénk van, folytatódik a mélyrepülése és kialakul egy valódi többszereplős piac.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. mythbuster
2013.08.02. 13:08
Losblancos

"Ott van a sima android a nexusokon, amiben semmi csilli villi nincs, és odaveri az iOS-t gyorsaságban, stabilitásban,"

Na megnézem én melyik android veri oda az iOS -t gyorsaságban és stabilitásban... Alapvetően Jáva virtuális gépen dolgozó Java programban futó Java alkalmazásokról beszélünk, 0 Natív kóddal. Én írtam programot mindkét készülékre, de valóban amihez az iOS -nek 800Mhz -s processzor kell, arra a droidnak 4 mag a befutó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Asagrim
2013.08.02. 15:01
"A droidos telefonom egy napot jó, ha kibír, pedig semmit nem telepítettem rá, semmit nem használok rajta, minden ki van kapcsolva - csak arra használom, hogy az abba rakott számon is el tudjanak érni, ha nagyon kell."

Hát, lehet hogy neked egy gombelemes példány jutott, de nekem egy Sony Xperia L három napot bír alsó hangon, ez annyit jelent hogy szinte 3 napig le se tettem egy töltés után.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. bazsa56
2013.08.02. 16:55
Én a nexus 7-esemet egyszer 2400 óra után indítottam újra, akkor is csak azért, mert vettem mellé egy dual shock 3-ast. Azelőtt meg azért, mert frissítés jött ki rá.

mythbuster: a dalvik vm meg a java vm pont nem ugyanaz, ha meg neked "4 mag a befutó" az nem azt jelenti hogy a droid a szar, hanem hogy nem tudsz rá programozni és szánalmas kódot írtál.

2.2 előtt még szar volt mikor nem tudott JIT-t, mikor is volt az? 2008 előtt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. atti781
2013.08.02. 17:00
Ha már a Ms-t fikázzátok a Skype-ot se hagyjátok ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. malvoisen
2013.08.02. 17:30
"Hát, lehet hogy neked egy gombelemes példány jutott, de nekem egy Sony Xperia L három napot bír alsó hangon, ez annyit jelent hogy szinte 3 napig le se tettem egy töltés után."

Kicsit merész állítás egy okostelefon esetén. Be volt kapcsolva? Csak mert teszteken nem adnak neki két napot se napi 3 óra használat mellett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. mythbuster
2013.08.02. 17:33
Atti781

Próbáljuk nem rontani tovább az MS népszerűségi indexét.
A Skyperól külön cikket lehetne írni, belefoglalva a felhasználói értékeléseket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. DogTheDog
2013.08.02. 17:43
Mi a baj a Skype-al?Napi szinten hasznalom PC-n,eddig meg nem volt gondom vele,sot tudok szinte akarmekkora fajlt atkuldeni vele ingyen.Erre a kettore tuti jo,sot nekem a videouzenet funkcio is hasznos,ha valaki eppen nem valaszol a hivasra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. mythbuster
2013.08.02. 20:44
Csupán annyi, hogy kicsit esik a jelszint már megszakad a kapcsolat és újra kell hívni, az átvitt hangnak köze nincs a telefon minőségéhez. Üzenetet lehet küldeni de értelmetlen, ha elszáll a 3G vagy akár 3 csíkra esik a jel szervusz szolgáltatás. Ja és ha voip korlátokba ütközöl szintén csá szolgaltatás. A voip problémáján kívül azóta lett szar mióta az MS szétb@szta, régen egész jó volt. Arról nem is beszélve, hogy jó nagy adatforgalmat generál a szar hangminőséggel öszhangban.(iOS 6.1.2)

Szerencse a Viber is ingyenes és tökéletes minőséget ad VPN -n a délutáni beszélgetésekhez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. jozsefm malvo...
2013.08.02. 21:24
Az se igaz. Én használom rendesen , telefonálásra, levelezésre, fotó-videó dokumentálásra és netezésre is,- mostanában nagyon rákaptam, és ilyen célra elő se szedem a lapost- de egy munkanapot kibír. Reggel 5-től du. 18-19-ig legalábbis, mert akkor már töltőre, illetve a gépre teszem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Asagrim jozse...
2013.08.02. 23:17
Direkt azért nem válaszoltam neki, mert ha tud guglizni kötekedéshez, akkor tud guglizni energiaellátási beállításokhoz is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. DogTheDog
2013.08.03. 00:04
axe,csak akkor,ha az ujdonsag gyorsabban csinalja ugyanazt,ugyanugy.Nem vitatkozasi alapkent irtam ezt,hanem tapasztalatbol.azon emberkek akik visszavaltanak windows 7-re,kb nehany szazalekuknak van konkret oka,a tobbi vki mas befolyasa miatt lepi ezt meg.Ezert nem valtozik sok masik os sem,max finomitjak a kinezetet az elso kiadas ota.Sot,ha megnezed mondjuk a piacon levo operacios rendszereket,mind mobil,mind asztali fronton,akkor kb ugyanazt latni,par elteressel itt-ott.meg a linuxgeek haveromnak is sikerult hosszu honapok munkajaval ugy szemelyre szabni a desktopjat,hog miutan megmutatta,azt hittem win xp.Teny es valo,hogy egyszeru hasznalni a win7-t,de nekem speciel konnyen ment az atallas a 8-ra is.volt olyan eset is,hogy megmutattam vkinek egy-ket aprosagot rajta,es miutan eloben is latta,tetszett is neki.az en agyam sokkal konnyebben atallt win8-ra mint mndjuk Mac-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. malvoisen
2013.08.03. 01:27
Mindenki tudja, hogy csak kötekedhetek a minden második topic alatt megemlített SONY XPERIA L miatt...

Adott egy szintetikus teszt (guglizz rá, hogy hogyan működik), mely szerint nem csúcs az akksi a telefonodban. Ennyi.

"szinte 3 napig le se tettem egy töltés után"

Eme akkurátus és rendkívül tudományos kijelentésed után ne haragudj, hogy linkeltem egy cikket. Egyébként a link alapján józsef m. számai szerintem kb. kijönnek... A tied nem (persze a "le se tettem" az nehezen értelmezhető).

Jó hétvégét!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. jamborka
2013.08.03. 07:46
Bazsa időzavarban vagy
[LINK]

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. DogTheDog
2013.08.03. 09:49
koszi mythbuster,nekem ilyesmi bajom nincs,es kizarolag pc-n hasznalom.a netem villamgyors,bar a hang minosege nem mindig ok,ez igaz nalam is.Viberem volt evekkel ezelott,kutya nem hasznalta akkoriban,erdekes,hogy most az a meno.
A video uzenetet napi szinten hasznalom szinten,es a fajl kuldes szinten hasznos benne,legalabb is nekem.
van egy olyan erzesem,hogy itt megint csak a 3g-s meg wifis felhasznaloknak van baja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mythbuster
2013.08.03. 13:20
DogTheDog

Nekem sem gond a sávszélesség 100Mbit/s fel/letöltéssel. A hang nem hogy nem jó, hanem ritkaszar. Olyan mintha a vonal másik végén a delikvens egy edénybe beszélne. A digitális korszakban ez megengedhetetlen, az hogy a legkisebb ingadozásra is szakad a vonal meg kritikán alúli. Én csak a nagyimmal beszélek skypon, mert külföldön van és csak PCje van, mással Viberen és gondolkodom hogy meglepem majd egy iPhoneal, akkor végleg leteszem a skypot. A Vibert okkal kapta föl a népszerűsége, nem kell regisztrálni, telefonszám alapján megy és ha bejelentkeztél a központba, automatán mindenki megjelenik akinek a telefonkönyvedben a száma megtalálható az adatbázisukban. Gyors, nem lépked ki, NEM szakad meg a vonal, 1 jeles wifivel is elvan de még EDGE -n is, valamint önállóan vált EDGE, 3G, Wifi között úgy hogy nem veszed észre. A hangminősége a telefon szintjén van, kicsivel jobb. Az emberek szeretik azokat a szoftvereket, melyek jól megvannak írva, logikusan fölépített rendszert alkotnak ezért terjedt el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim mythb...
2013.08.03. 14:37
"A hang nem hogy nem jó, hanem ritkaszar."

"A hiba nem az ön készülékében van" ... hanem a beszélőpartnerében. Nem rézdrautra rakott konzervdobozt kell bedugni a számítógépbe hanem normális mikrofont. Az én beszédpartnereim ausztriától kezdve németországon és portugálián keresztül az egyesült államokig mind olyan mikrofont használnak, hogy skype után egyenesen fülsértőnek érzem a hagyományos telefonos beszélgetést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. bazsa56
2013.08.04. 11:34
Jamborka: ja két évett ellőttem, már én is rájöttem. Akkor is 1% alatt van az olyan cucc, ami még nem tudja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. DogTheDog
2013.08.04. 14:04
Ma reggel megneztem mit talalok,ha rakeresek a Viber Windowsos kiadasara.Nos,van ugyan,de a kezdooldaluk szovege alapjan csak ugy muxik,ha van Viberem mar a telefonon is,es a telefonos kapcsolataimat tudom importalni PC-re.
Ne is haragudjatok,de ez nem egy palya a Skype-val.
Tudok hozza adni kapcsolatot nev alapjan,ha nincs az illetonek telefonja?
Gyanitom nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mythbuster
2013.08.05. 03:56
DogTheDog

A viber egy VPN -n történő telefonálást tesz lehetővé. Soha nem volt célja a PC szegmens bevonása a buliba. Telefonszám alapján azonosít, éppen ezért nem kell fölvedd egyenként a barátaid, mert aki föltelepítette telefonjára a telefonszáma fölkerül az adatbázisukba és ahogy te is bejelentkezel a saját számoddal, a kapcsolatokból berakja mindazt akinek van Viber társítva a telefonszámához. Én soha nem tudnék PC -n telefonálni, mert a headset zavar(nehéz belőni a megfelelő hangerőt ha a füled be van dugva), az erősítőn keresztül meg vízhangzik és a szomszédok is hallanák amit épp kommunikálok odaát a másik féllel. Ezért szeretem a Vibert, gyakorlatilag telefonálok csak neten keresztül. Ez a Viber.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jamborka
2013.08.05. 08:00
bazsa56 semmi gond, csak szóltam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Smooth44 mythb...
2013.08.05. 11:43
VPN? Az kicsit más lesz... Nem VoIP, amire Te gondolsz?
(egyébként nekem a Skype is felvesz mindenkit a listára - csak rányomok, és már hívja is. Ha online, akkor ingyen, ha offline, akkor simán a telefonon keresztül)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!