iPon Hírek

Csúszik a Fable III PC

Dátum | 2010. 08. 03.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Fable III PC verziója sajnos csúszni fog, erősítette meg a Microsoft. A játék eredetileg együtt érkezett volna az Xbox 360-as változattal október 26-án.

"A konzol és a PC verziók már külön ütemterv szerint haladnak, mivel arra koncentrálunk, hogy mindkét platformra optimalizáljuk az élményt. Egyelőre még nem közöljük a PC-s változat megjelenési dátumát, de hamarosan erre is sor kerül." - nyilatkozták az IGN-nek. Júniusban még azt mondták, hogy a közös megjelenés az első lépése lesz egy nagyobb Windows 7-es játékhadjáratnak, hogy erősítsék a PC-s platformot. Reméljük az optimalizáció nem húzódik el túlzottan...

"A Windows 7 egy világklasszis játékplatform és biztosak lehetnek benne, hogy a Microsoft érdekelt abban, hogy remek belső kiadós tartalmakkal ruházza fel. A karácsonykor Xbox 360-ra és PC-re is megjelenő Fable III az első nagy lépés lesz, és a nyárra további híreink is lesznek számotokra!"

A Lionhead egyelőre nem kommentálta a híreket.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. iceblade
2010.08.03. 16:29
Szinte mindig így szokott lenni hogy a konzolos verziók előbb jelennek meg és a pc-s verziók meg hónapokkal később. pl lost planet 2 konzolra máj 11, pc-re pedig majd év végén jelenik meg. Darksiders konzolra jan 5, pc-re szeptember 24 és így tovább.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. axe
2010.08.03. 17:08
99% úgy sem fog váltani PC-ről hiába szeretnék annyira.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. mtrx220
2010.08.03. 17:23
biztosan én vagyok a hülye, de a második részt meg egyszerűen kihagyják pc-re?
talán megjelent már? na erre most rákeresek, de kötve hiszem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. twollah
2010.08.03. 17:43
A karacsonyi hajrara fogjak kihozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Blade0012
2010.08.03. 18:07
Milyen meglepő...

axe: szerintem csak a magad nevében beszélj, nem kevesen váltottak és teszik ma is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. ájPon
2010.08.03. 18:51
HALO 3 HALO 3

remélem ez lesz az új hír
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. boogie84
2010.08.04. 08:30
Ne sokat csússzon wazze. Mióta elkezdtem játszani PC-n azóta egyik legnagyszerőbb játék volt a Fable. Sokat várok/unk tőle!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Taxidriver
2010.08.04. 09:14
Balde0012zerintem meg csak te beszélj a magad nevében,aki hardcore játékos és a komolyabb játékokat szereti az még biztos ,hogy egyhamar nem vált "gyermekded" konzolra.(Az alkalmi,egyszeri játékosok lehet hogy már váltanak divatból,de én még inkább komolyan fejlesztem az igényesebb PC cuccokat,akármi is most a "trendi".)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Blade0012
2010.08.04. 10:55
nevetséges és egyben szánalmas...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. ájPon
2010.08.04. 11:00
"aki hardcore játékos"

Nem mondanám, hogy a PC-sek 99%-a hardcore játékos.
Egyre többen vesznek konzolt is, és ez nem feltétlenül jelenti, hogy teljesen át is térnek, elfér egy konzol meg egy PC is egy lakásban.

Azt nem tudom, miért "gyermekded" egy konzol. Pl ha Fable-t játszol, teljesen mindegy, melyiken tolod. És a Fable pont nem egy casual játék. Nem értem az álláspontod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Blade0012
2010.08.04. 11:05
Hagyd, csak divatfikázó, azt se tudja mi az a konzol...hol talál pc-n olyan hardcore rpg-t mint a Demons Souls vagy akciójátékot mint a Ninja Gaiden, arról nem is szólva, hogy a konzolos felhozatal nem kicsit nagyobb és úgy összességében olcsóbb is - ezért vesznek konzolt az emberek, nem azért, mert ez a "trendi".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. csx01
2010.08.04. 19:57
@ájPon: Szerintem arra gondolt kedves kommentező társunk, hogy aki hardcore gamer (értsd: überkocka) az nem fog átváltani konzolra, de nem hiszem amúgy hogy a hardcore gamerek többen lennének mint a casual gamerek, akik meg amennyit játszanak arra bőven elég egy konzol. Mindenki az igényeinek megfelelően választ úgy is.

@mtrx220: a Fable 2 nem jött ki PC-re.

Amúgy meg inkább csússzon minthogy valami optimalizálatlan játszhatatlan akadozó trágyadombot adjanak ki, csak mert a sok mostakaromaddide vérpistike ebbe nem gondol bele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim Blade...
2010.08.05. 15:58
1:

"Hagyd, csak divatfikázó, azt se tudja mi az a konzol...

CPU 3.2 GHz PowerPC Tri-Core Xenon
VGA ATI Xenos 500MHz
RAM 512 MB GDDR3

Tessék, itt a te "konzolod". Ez semmi más, csak egy átbuherált PC alkatrész tárház. Tény, olcsóbb mint egy ennek megfelelő számítógép, most nem fogok nekiállni vitatkozni, hogy grafikában az én többszázezer forintos PC konfigom rommá veri az Xbox-ot, mert te annyi pénzből veszel egy full extrás Xboxot egy tucat játékkal, amiket direkt arra az egy hardverre optimalizáltak, és mivel nincs PC verziós több játékból, grafikát hasonlítgatni sem érdemes.

2:
Szerepjáték nem létezik, nem is létezett szoftveres formátumban, amit te RPG játékszoftvernek hívsz az egy agyatlan hentelés, ahol a karaktered kizárólag abból a célból fejlődik tovább, hogy hatékonyabban tudjon ölni, ennyi. Játssz WoD játékot karakterlappal, mesélővel, akkor meg tudod mi az a hardcore RPG, egészen addig te csak hack & slash RPG-vel játszottál.

3:
Te "húzónevet" nem veszel meg konzolon még a megjelenést követő fél év után sem 10 ezer forint alatt az hétszentség. Fallout 3 milyen régi játék már? Xbox live webshopban "discount" áron 6300 forint, a PC verziót meg normál áron 4500 forintért utánad dobják; Dragon Age Origins még mindig 8 ezer forint a legtöbb helyen xboxra, az ipon 5700 forintos ára toronymagasan vezet olcsóságban.Az első kieg meg Xboxra sok helyen 10 ezer, PC-re meg 6 ezer forint itt az iponon .... szóval ne gyere nekem azzal a mesével, hogy Xboxot azért veszik mert olcsóbb. Igenis azért veszik, mert trend, de nem Xboxot venni trend, hanem exkluzívan konzolra fejleszteni ... sajnos.

Ésvégül: A Fable 1 az eddigi legjobb cRPG amivel játszottam, ennél a játéknál éreztem először, hogy elkezdett egy kedvező irányba fejlődni a cRPG ahol végre nem az "ölj, szerezz xp-t, lépj szintet, tanulj erősebb gyilkolászó képességeket, ölj tovább" a séma. Sajnos mindebből nem lett semmi, a Fable nem lett stílusteremtő, nem hozott létre egy tendenciát, szimplán különc volt.

Hiába mondom azt, hogy hiba volt nem kiadni a 2-t PC-re; az Xbox eladási statisztikái jól mutatják, hogy ügyes stratégia volt, és mivel fogyasztói társadalomban élünk, pénz beszél kutya ugat, egyének nem léteznek, csak célcsoportok. Magyar emberek nagy része nincs annyira megkenve, hogy ötvenért vegyen egy dedikált játékgépet - a havi nettó átlagkereset feléért -, aztán meg utána annyi pénzből egyetlen hat-nyolc óra kikapcsolódást nyújtó játékot, amennyiből egy hónapig jóllakik, és nem TESCO-s pulykapárizsiból.

Nade térjünk a lényegre: mivel a Fable 2 nem jelent meg PC-re, ezzel világosan kijelentették, hogy nem én vagyok a célcsoportjuk. 60 ezer forintból inkább veszek egy új alaplapot meg egy harmadik videókártyát CrossfireX-hez, mint egy konzolt, meg egy olyan játékot ami elmegy egy hétvégén időtöltésnek, még akkoris ha ezt az egy játékot sok másik követhetné amelyiket csak azon a konzolon tudnám játszani.

Ez a Fable 3 PC kiadás késleltetése úgyis csak arra jó, hogy arra sarkallják az embereket akiknek kimaradt a második, hogy vegyenek konzolt és játsszák végig, nameg ha már amúgyis van Xboxuk, akkor arra meg is vehetik a 3-mat, mindezt azelőtt, hogy megjelent volna PC-re. Én nem ülök fel erre a lóra. Ha Fable 2 csak Xboxra van, nem fogok játszani a 3-mal sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Taxidriver
2010.08.05. 18:33
csx01!
Ha te "überkockának" tartasz,hát akkor bóknak veszem,büszke vagyok és szórakoztat,ha összerakok egy jó PC konfigurációt!És élvezem munkám gyümőlcsét és igényesebb grafikáját,tudását,teljesítményét stb.!
Míg nincsenek konzolra olyan kedvencek pl. mint GTR2,Race On,rFaktor stb. vagy MS Flight Simulator X,Silent Hunter sorozat de ide sorolhatnám a stratégiaikat(Total War,RTS-ek),addig nálam nincs konzolozás!
FPS játék kontrollerrel???Egy vicc,kipróbáltam!
Míg nem tudom rákötni rendesen a kormányom,joystickom konzolra,addig továbbra sincs nálam konzol!Én ezeket értem hardcore játékoknak és ezekkel játszó játékosokat!Az ilyen stílusú játékokat az életben nem fogod konzolon megtalálni!De félreértés ne essék,semmi bajom a casual játékokkal/játékosokkal(nekem is van pár),de betöltve a harmadik X-et már nem nagyon igénylem,kinőttem.
De abban van valami igazad,hogy aki csak casual játékokat igényel az vegyen konzolt...minek más?
Az igényes játékok többsége meg igenis eddig PC-re jöttek ki,de elismerem jött már konzolra is nem is kevés(mint pl. az említett Fable 2,Heavy Rain,Red Dead Redemption stb.stb.)
Ja,és végül,míg a PC játékok olcsóbbak még újonnan is,pláne kifutva,addig miről beszélünk?Miért is váltanék?A PC-én továbbra is egybe megkapom a netet,játékot,programozást,filmezést stb.,miért is váltanék?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Blade0012
2010.08.05. 21:06
Asagrim: bocs, de ebbe a wall of textbe annyi baromságot és elvakult fanboy dumát beletömtél, hogy válaszolni sem érdemes. Másik dolog, tisztában vagyok a hardverrel, azzal is, hogy manapság jóval erősebb gépeket össze lehet rakni, de magasról leszarom - nem azért játszom, hogy közben a legújabb vga-mal villogjak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim Blade...
2010.08.05. 21:19
"nem azért játszom, hogy közben a legújabb vga-mal villogjak..."

Én sem, én azért játszom a "legújabb vga-mal" - ami úgy 1 éves ha olvastad az aláírásomat - hogy a grafika villogjon nekem, lehetőleg maxon, nekem minek kellene villogni vele? Nem értem.

Amúgymeg én sem jellemzem inkább a stílusodat, ami szerint igazi Xarbox játékos lehet csak hardcore játékos, aki meg nem ezen a véleményen van az PC fanboy.

Valótlanságot nem állítottam, ha neked baromság amit írtam, az már egyéni szoc. prob. ... majd ha nem anyuci fizeti az xboxodat meg a játékokat rá majd rájössz a mondanivalójára annak amit írtam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!