iPon Hírek

D-Link: 200 Mbps a falon keresztül

Dátum | 2009. 04. 16.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A D-Link most bemutatott PowerLine HD Ethernet Adapter Starter Kit-jével könnyen Ethernet-hálózattá változtathatjuk otthoni elektromos hálózatunkat.

A DHP-303 névre hallgató kiszerelés két darab PowerLine fali adaptert tartalmaz, amivel már rögtön nekiláthatunk az otthoni hálózat kialakításának. Az eszközök beüzemeléséhez csupán csatlakoztatnunk kell azokat a fali aljazthoz, illetve ha biztonságossá szeretnénk tenni a kapcsolatot Triple Data Encryption Standard (3DES) titkosítással, akkor még meg kell nyomnunk egy-egy gombot mindkét eszközön, így biztosítva a hálozatunkat az illetéktelen behatolóktól.


Ilyen adapterek alkalmazásával akár digitális média eszközeinket (például TiVo-t vagy Slingbox-ot) és játékkonzoljainkat is roppant egyszerűen tudjuk Ethernet-hálózatra kötni és az Internetre csatlakoztatni. Ráadásul nem kell számítanunk a vezetéknélküli kapcsolatoknál megszokott lassabb sebességre, ugyanis a D-Link sajtóközleménye szerint akár 200 Mbps-os adatátviteli sebesség is elérhető az eszközeinek alkalmazásával. Azt is megtudtuk, hogy a DHP-303 támogatja a forgalompriorizálást (QoS), illetve gond nélkül együttműködik a Windows Vista-val, ugyanis automatikusan megjelenik a Hálózattérképen. Mindezeken felül az áruk sem vészes, egy ilyen két darabból álló csomag 140 dollárba kerül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Svindler
2009.04.16. 11:01
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Hawaii
2009.04.16. 13:45
"forgalomprioritizálást" -> forgalompriorizálás

köszi, javítva
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. d311c
2009.04.16. 16:01
"Falon keresztül" :-) A WiFi 300-at is tud. :-)

Mondjuk inkább azt, hogy erősáramú vezetéken.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!