iPon Hírek

D-Link Ethernet-készlet koaxiális hálózatra

Dátum | 2008. 05. 29.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A már meglévő koaxiális hálózatunkat szeretné a D-Link felvértezni Ethernet-hálózat képességével.

Számos szórakoztató eszköz képes Ethernet-hálózatokra csatlakozni, hogy kibővítse funkcionalitását. Ilyen eszközök a digitális videófelvevők, műholdvevők, játékkonzolok. Ha ezeket össze szeretnénk kapcsolni egy hálózatba, sőt még internetet is akarunk bevezetni, akkor különféle lehetőségek közül választhatunk. Építhetünk vezetéknélküli (Wi-Fi) hálózatot, azonban ez nem biztos hogy tökéletesen megoldaná a problémát, ugyanis a falakon keresztül csak minimális távolságra lehet eljuttatni a jelet, valamint lelassulhat és meggyengülhet a kapcsolat, ami instabilitáshoz vezethet.

Egy CAT5E vezeték felépítése.
A Wi-Fi hálózat alternatívája ha vezetékes kapcsolatokat hozunk létre, azonban ezt kényelmetlen lenne kiépíteni. A D-Link azonban megoldást talált erre a problémára, mégpedig úgy, hogy új terméke lehetővé teszi már meglévő koaxiális hálózaton keresztül az Ethernet-adatátvitelt. A D-Link megoldását Coax Ethernet Adapter Kit DXN-221 névre keresztelték el.

Egy koaxiális vezeték felépítése.
A DXN-221 magában foglal két adaptert, amelyek egy Ethernet és egy koaxiális porttal rendelkeznek. További adapterek is vásárolhatók, amikkel ki lehet terjeszteni a hálózatot. A sávszélesség - a vállalat állítása szerint - elég kell hogy legyen nagyfelbontású HD-videók és zenék átvitelére, valamint online multiplayer játékra. A D-Link DXN-221 készlet 200 dollárba kerül, különálló DXN-220 adapterek pedig 110 dollárért vásárolhatók. A termékek a harmadik negyedévben várhatók.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!