iPon Hírek

Dark Souls: csak mazochistáknak?

Dátum | 2011. 02. 03.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A PS3-ra megjelent Demon’s Souls akció RPG több dolog miatt is emlékezetes volt, de talán az egyik legnagyobb ismertetőjegye, hogy legendásan nehéz. A From Software bejelentette, hogy a PS3-ra és Xbox 360-ra készülő, Dark Souls névre keresztelt folytatás még nehezebb lesz, amit a japán Famitsu magazin is megerősített egy előzetes teszteléssel. Összefoglaltuk mi minden derült ki még!

A legnagyobb változás abban nyilvánul meg, hogy a térképek teljesen szabadon bejárhatóak lesznek, nem kell elmennünk egy központi helyre, mint az első részben, ezzel Hidetaka Miyazaki rendező célja, hogy a játékban tényleg eljuthassunk bárhova ami feltűnik a láthatáron. A folytatás ráadásul nem örökli elődje sötét, komor színpalettáját mivel nem lesz közvetlen kapcsolat a Demon’s Souls és a Dark Souls világa között (kíváncsian várjuk milyen lesz, a Demon's atmoszférája nagyon jó volt).

A készítők másik változtatása, hogy megszabadulnak az előre elkészített karakterosztályoktól, Hidetaka Miyazaki igyekszik eltüntetni minden olyan szabályt, amely megszabná, hogyan játszhatunk majd, bár néhány megkötés biztos lesz, hogy a játék végére ne váljon mindenki teljes testpáncélban tündöklő Gandalffá.

A második rész fegyverei fürgébbek lesznek, és még több varázslat és varázstárgy lesz a játékban.

Az online komponensről még nem lehet tudni túl sok mindent, az biztos, ha megakadunk fogunk tudni barátokat hívni segítségül, ahogy az is biztos, hogy gonosz szellemként itt is hátráltathatunk majd másokat, mint az első részben. Eltűnik viszont a világ fehér vagy fekete tendenciája, mert a készítők nem akarnak fenntartani központi szervereket.

A Demon’s Souls múlt nyáron érkezett meg az EU-ba, kis késéssel a japán és az amerikai megjelenést követően, és hatalmas sikereket könyvelhetett el, mi is 90%-ra értékeltük, tesztünket itt olvashatjátok el.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. tankerjedi
2011.02.03. 09:55
Ha ezzel a játékkal játszik az ember, akkor tudja, hogy milyennek képzelték el a programozók a Diablo 2-t. Kár, hogy nekik nem sikerült és valószínűleg következőre sem fog.

Még nem vittem végig, ezért ennek a hírnek az örömére lehet, hogy ma adok magamnak egy fél órácskát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kiskoller
2011.02.03. 10:05
Ez lenne az első játék amit megvennék, ha lenne PS3-am. a LBP lenne a második, LBP2 a harmadik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Magrathea
2011.02.03. 11:28
Nem járnál rosszul a két uncharteddel sem. Én még tudnék sorolni ezeken kívül is pár nagyon jó exkluzívat, de inkább nem folytatom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. rootshaper
2011.02.03. 13:41
"Ha ezzel a játékkal játszik az ember, akkor tudja, hogy milyennek képzelték el a programozók a Diablo 2-t. Kár, hogy nekik nem sikerült és valószínűleg következőre sem fog."

- hogy mivan? DDD
ezt ugye csak viccbol mondtad? vagy ha nem, akkor te kimondottan nemvagynormalis
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zoe01
2011.02.03. 13:53
Én ennél már csak egyetlen jobb exkluzív címet tudok, és az a Heavy Rain. Persze ez szubjektív. Nagy ritkán dicsérek annyit egy játékot, mint a DS-t. Érdekes módon pedig nem is történet orientált (nálam egy nagyon fontos elem), de mégis... a hangulat mindent visz.

Amúgy, ha a DS 10-15 évvel korábban jött volna ki, akkor senki nem mondaná rá, hogy "húúú de nehéz már". A mai játékok sajnos túlságosan is "fogják a kezedet", szinte "maguktól játszódnak" (példának okáért említhetném - az amúgy zseniális - Enslavedet), ezzel minden kihívástól megfosztva a játékost.

Csoda, hogy a"vérpistikék" korában ki mertek adni egy ilyen játékot. Nagy respect ezért a From Software-nek. S hál' istennek azért még van igény az ilyen játékokra is.

Nálam nagyon GOTY esélyes a Dark Souls, várom szeretettel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. HUFEUR
2011.02.03. 15:27
Demon's Souls még csak videón láttam, ott nem tetszett, de ahogy olvastam róla ezeket erősen beszerzőssé vált nálam.
Szeretem a nehéz játékokat (persze amikor elakadok akkor meg utálom ), meg a hangulatos játékokat, végén még a kedvencem lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hympyke
2011.02.04. 08:51
Én megvettem külföldről, valóban nehéz mint az állat(az ismerős szerint is aki ajánlotta).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!