iPon Hírek

Dash 4.5 - négymagos mobil alacsony áron

Dátum | 2013. 07. 15.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A viszonylag alacsony áron kínált négymagos mobiltelefonok létrejöttében a MediaTek játszott kulcsfontosságú szerepet, így nem túl meglepő módon a BLU gépében is a kínai vállalat négymagosa dolgozik. A mostani alanyunk sem hibátlan persze, ahogy a legtöbb ilyen eszköz, de bizony sok kellemes meglepetést tartogat ennyi pénzért cserébe.

Kezdjük is talán azzal, hogy mennyit kérnek el a BLU Dash 4.5-ért cserében: a készülék ára szolgáltatótól függetlenül kb. 140 dollár körül alakul. Ez már az a kategória, ami a legtöbb okosmobil iránt érdeklődő számára nem magas összeg, és a pénzünkért a Dash-sal szinte kompromisszummentes gépet vehetünk magunkhoz. A sebességért egy MediaTek MT6589M felel - ez négy 1,2 GHz-es frekvencián üzemelő Cortex-A7 magot és egy 156 MHz-es PowerVR SGX544 grafikus feldolgozót takar. Az operációs rendszer a másik legnagyobb meglepetés a központi processzor mellett, itt ugyanis már az Android 4.2 Jelly Bean üdvözöl minket. Ráadásul a megjelenítő méretére sem lehet sok panasz, hiszen 4,5 collal van dolgunk, ám a felbontás már nem ennyire dicső: 854 x 480 képpontos a panel. Van viszont sötétebb árnyoldala is a Dash-nak, mégpedig a rendszermemória kapacitása, amely mindössze 512 MB-os. Ezt leszámítva viszont tényleg korrekt masináról beszélhetünk. A tárhelye bővíthető microSD segítségével, alapból pedig 4 GB került integrálásra. A főkamera 5 megapixeles képek készítésére lesz képes, és egy LED villanó is társa ebben. Előre egy VGA egység figyel, amivel videóbeszélgetéseinket bonyolíthatjuk. A gép kapcsolati lehetőségei között ott a Bluetooth modul, a 802.11 b/g/n WLAN, a GPS vevő és vélhetően egy FM rádió is, a koronát pedig a 21 Mbps-os HSDPA+ modem teszi fel rá. Sajnos az akkumulátorral és az üzemidővel összefüggésben semmit nem tudhattunk meg egyelőre. A BLU Dash 4.5 két kivitelben kerül majd kereskedelmi forgalomba. Az egyik a megszokott szimpla SIM hellyel rendelkezik, a másik hátlapja mögött viszont már két SIM slot húzta meg magát. Végül azt is meg kell jegyeznünk, hogy egy termetes jószággal állunk szemben, ugyanis a háza 133,5 x 67 x 11,9 mm a tömege meg 147 gramm.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. NorbeArt
2013.07.15. 16:21
Nem károgni akarok, v ilyesmi, de az 512 MB RAM sztem közel lenullázza majd a telefon használati értékét. De majd ha meglátjuk a teszteket, okosabbak leszünk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. mythbuster
2013.07.15. 16:34
A 3 éves iPhone 4-mben is 512MB van és még soha nem szaggatott meg semmi rajta. Hol a problem? Néha kéne írni egy destruktort is, vagy egy intelligens kernelt. Szerintem meg az abnormális hogy lassan 100 magot raknak egy szappantartóba csak hogy gyorsabban habozzon, de akkut nem fejlesztenek ki hozza, így csak 10Amperes tápkábellel működik majd. Ja hogy még a 2 magot sem tudjuk kihasználni mobil platformokban? Váááá, na majd a 4 -t könyebb lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. myckie2
2013.07.15. 16:44
Szánalmas, hogy mindig lehozzák a hulladék még a legszarabb kínai gyártó is leveri BLÜ márkának a termékeit...

mythbuster
Az iPhone az egy teljesen más kategória, nem értem, hogy jöhettél fel vele. A másik dolog, szerinted olyan könnyű akkumulátort fejleszteni? Szerinted mit csinálnak bent a cégeknél? 1 nap alatt lemerül a telefon szarjunk rá? Elmondom nem, keményen dolgoznak rajta, csak ez nem olyan egyszerű. Processzort fejleszteni könnyebb hozzá, ezért fejlődik ilyen ütemben és emellett a fogyasztása is csökken, mert fejlődik a gyártásteknológia. De te maradj meg a Vodafone Smart 1-nél. Az 1 magos, akkuval sokáig bírja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. zuldker
2013.07.15. 17:05
Valóban sokáig bírja, és nem hátrány. Lehet ki kellene számolni hogy ezek a intelligens okostelók miatt mennyivel nagyobb az áramfogyasztás. Amúgy meg nem érdekük az 1 hétig menő teló, ennyi, 1 év vagy max 1.5 és vegyél másikat ez az érdek. Ha az ifonok is mennének 1 hetet az aksiról akkor lehet még mindig a 1.2essel szaladgálna mindenki. Meg nem véletlen hogy nem tudsz benne otthon aksit cserélni. Másban megoldották , ebben nem. De ha cserélni is akarsz tedd hivatalos helyen a telód értékének 1/3 át fizesd is ki érte... Ennyi a társadalom fogyasztói, csak így megy az ipar. És igen valóban lehet hogy fejlesztenek, de csak óvatosan. Nem kell nektek az az 1 hét készenlét, a nokia megcsinálta mivel akkor nem volt versenytárs jó is volt, ma már ezt ha megcsinálod lehet magad alatt vágod a fát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. mythbuster
2013.07.15. 17:24
" Meg nem véletlen hogy nem tudsz benne otthon aksit cserélni."

Ezt magyarázd el kérlek. Nemrég cseréltem benne akkut, ára 3250Ft, két csavar kicsavarozásához meg szerintem nem kell kisdoktori...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. axe
2013.07.15. 17:27
hun - az android alkalmazásokban labdába sem rúghat ios mellett...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. zuldker
2013.07.15. 17:54
Melyik telóban cseréltél aksit?
Úgy értettem hogy általában a legtöbb mostani okosban nem igazán lehet aksit cserélni, de notiban fényképezőben stb. abban meg van oldva. Okostelóban meg tabletben nem nagyon van ez magoldva, meg a naviban se sokban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. zuldker
2013.07.15. 18:06
Ja az Iphone 4esben. Na azt megnézem hogy használók hány százaléka meri megtenni hogy szétborítja azt a cuccot, nem olyan egyszerű mint egy 3310eseben cserélni, ezt azért ne keverjük össze.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. etohun
2013.07.15. 19:57
Inkább a Huawei Ascend y300 kb ugyan annyiba kerül és a két mag miatt nem fog lemerülni 1 nap alatt, az enyém már volt h ment 3 napig.Plusz a fél giga ram miatt úgy is ugyanazt tudja a két telefon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. etohun
2013.07.15. 20:00
plusz a huawei ki is néz vhogy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!