iPon Hírek

DataTraveler meghajtókat hív vissza a Kingston

Dátum | 2010. 01. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Kingston a minap egy meglehetősen érdekes közleményt adott ki, amelynek keretein belül arról számol be a vállalat, hogy szükségessé vált egyes, biztonságosként hirdetett DataTraveler meghajtók visszahívása, ugyanis a gyártó szakemberei nemrégiben komoly biztonsági résre bukkantak az eszközöknél, ami miatt a biztonság nem garantálható.


A DataTraveler család különböző tagjainál egy kellemetlen hiba bújik meg, amelynek segítségével a meghajtón titkosítva tárolt adatokhoz a bug kihasználásával könnyedén hozzá tud férni a támadó, illetve a tolvaj, ugyanis a titkosítást feloldó jelszó egyszerűen kinyerhető. Érthető módon ennél részletesebb leírást nem adott a gyártó, aki most a visszahívás keretein belül ingyenesen kicseréli a problémában érintett felhasználók DataTraveler típusú adattárolóit. Az új készülékek már továbbfejlesztett biztonságtechnikai architektúrára épülnek, így valóban biztonságosnak nevezhetőek.

A kellemetlenség a DataTraveler BlackBox, a DataTraveler Secure - Privacy Edition, valamint a DataTraveler Elite - Privacy Edition meghajtókat érinti. Mindazok, akik nemrégiben vásároltak a felsorolt családok valamelyikébe tartozó meghajtót, látogassanak el a gyártó weblapjára, ahol bővebb információt olvashatnak a csere folyamatával kapcsolatban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. axe
2010.01.14. 14:03
Ez jó hír, mármint olyan értelemben, hogy foglalkozik a vevőkkel a cég.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!