iPon Hírek

Dátumot kapott a Dragon Age: Inquisition

Dátum | 2014. 04. 23.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Egy friss előzetes keretében dátumot kapott a Dragon Age: Inquisition, így most már biztosan tudjuk, hogy október 10-én jelenik meg a játék PC, PS3, PS4, Xbox 360 és Xbox One platformokra.
Nem a sorozat vége Egy katasztrofális esemény egyetlen túlélőjeként hősünk maradt az egyetlen személy, aki képes lehet győzelemre vezetni az Inkvizíciót a démonok ellen, akik a Riften keresztül özönlik el világunkat. A játék világában található népek úgy gondolják, mi vagyunk a megváltó, a vezér, akit követni kell ebbe a csatába. Ez pedig hatalmas felelősséget tesz majd a játékos nyakába, azzal együtt is, hogy elfogadhatja, vagy elutasíthatja ezt a "sorsot". "Miután megtörténik a nagy robbanás, a különböző frakciók vezetői meghalnak, így az Inkvizíciónak meg kell találnia az új vezetőt. A játék karaktere igazi vezéregyéniség lesz, az Inkvizíció által garantált hatalom pedig lehetővé teszi számára, hogy minden szükséges lépést megtehessen a démonokkal szemben" - mondta Mike Laidlaw, a játék kreatív igazgatója. "A játék egyik fontos témája lesz a vezetés súlya, felelőssége. Ez lesz az első játékunk, ahol igazán a játékos kezébe adjuk ezt a terhet. Korábban is voltak már olyan főhőseink, akik egyfajta parancsnoki pozíciót töltöttek be, de olyan még sosem volt, ahol egy egész szervezet irányítását bíztuk volna a játékosra" - tette hozzá Mark Darrah, a producer. A vezetésre és irányításra egy példát is hozott. Például át szeretnél kelni egy hídon, de az le van rombolva. Pánikra semmi ok: mozgósítod az Inkvizíciót, akik levezénylik az építkezést, hogy helyreállítsák a hidat. Tegyük fel, hogy találkoznod kéne egy megbeszélés céljából a templomosokkal, de ők nem akarnak eljönni. Ilyenkor bevetheted ügynökeidet, hogy állítsák maguk mellé a helyi bölcseket, akik aztán nyomást tudnak gyakorolni a templomosokra. "Most már nem csak te vagy és a kis szedett-vedett partyd" - magyarázta Darrah, de azért hozzá tette, a lényeget továbbra is a játékos fogja elvégezni. Ami persze azt jelenti, hogy továbbra is nekünk kell majd kardélre hánynunk a démonokat. Végül pedig a lényeg: a sztori továbbra is halad valamerre. A készítők hatalmas távlatokban gondolkoznak, és biztos, hogy nem az Inquisition lesz az utolsó Dragon Age (bár ezt valószínűleg senki nem gondolta, hisz a BioWare mindig is hosszú távra tervezett ezzel a világgal). Ezzel párhuzamosan megkaptuk a dobozképet is
Aminek a negatívja egyébként így fest:
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. kray
2014.04.23. 11:12
Kíváncsi leszek rá, bár én egyelőre még csak az origin-el játszottam és itt nem látom, hogy sok köze lenne a két résznek egymáshoz. A második rész pedig nem tudom, hogy mennyire kapcsolja össze őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Imo
2014.04.23. 11:24
elég jónak tűnik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. petimanus kray
2014.04.23. 12:02
Az első és a második rész karakterei (főhősökről nem tudok, de a party-k karakterei biztosan) feltűnnek ebben a részben. Gondolom életük és a dolgokhoz való hozzáállásuk, esetleg a tény, hogy élnek-e, is függ az előző játékokban hozott döntéseinktől.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Ch00ler
2014.04.23. 15:25
Érdekes, a trailer végén október 7. van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Magrathea Ch00l...
2014.04.23. 17:10
Pl. az IGN szerint is Okt. 7 Észak-Amerika, okt.10 Európa, amibe mi is bent vagyunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. m4ss.cor3
2014.04.23. 20:36
"...de olyan még sosem volt, ahol egy egész szervezet irányítását bíztuk volna a játékosra"...
Kitalálom! Legalább 3 lehetséges befejezés lesz:
Kék: Teljes irányításunk alá vonjuk a Darkspawn-okat és mindenki mást aki csúnyán nézett ránk az elmúlt 3 részben.
Zöld: Szintézis az emberek és a fentebb említett ellen közreműködésével.
Piros: Az összes ellen feldobja a papucsot végleg, de mivel nincsen rózsa tövis nélkül, bónuszként kihullik az összes törpe szakálla.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. nemlehet
2014.04.23. 22:30
A fenti trailer a játék motorjával készült? Mert ha igen akkor elég pofás.... Mondjuk nem tűnik CGI-nak, de valahogy ráncolom a szemöldököm, hogy ez tényleg így fog kinézni. Valaki esetleg tudja, hogy milyen motor van a játék alatt?

Ami meg a többi marketing bullshitet illeti remélem az első játék szinvonalát megüti. Nekem az nagyon bejött mind hangulatilag, mind fordulatilag. Persze itt-ott sablonos meg azért nem az évszázad storyja, de no azért eléggé ott volt a szeren.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Magrathea nemle...
2014.04.24. 01:25
Végre nem a BioWare szerencsétlenkedik azzal, hogy motort hegesszen, az új Frostbite motor fut alatta, ami pölö a BF4 alatt is megy...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. i2k010 nemle...
2014.04.24. 09:35
A Dragon Age: Inquisition a Frostbite 2.0-val készült.
Sajnos, mert én majd nem tudok játszani vele, olyan gyenge a gépem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. TBT1989 i2k01...
2014.04.24. 14:31
Frostbite 3. A Frostbite 2-t még a 2011-es Battlefield 3 és NFS The Run használta.

És igen, a videókból mutogatott dolgok nem CGI cuccok, hanem ingame jelenetek. Ilyen grafikája lesz valóban, bár szerintem ennek "nagy" ára lesz. És tényleg Október 7.-én érkezik, az Origin szerint is.

Az első részből biztosan visszatér: Morrigan (NPC-ként, nem lesz csapattárs), Leliana (csapattárs lehet). Hivatalos weboldalról loptam az infókat.
Második részből: Varric és Cassandra (mindkettő csapattárs lesz) ahogy már a videókban is látni lehetett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. slayer007 TBT19...
2014.04.25. 09:15
Azért sajnálom, hogy csak NPC lesz Morrigan
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!