iPon Hírek

Dátumot kapott az Oppo Find 7

Dátum | 2014. 02. 15.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Oppo nem követi a nagy gyártók gyakorlatát, miszerint a végsőkig titkolóznak, ha egy új okostelefon érkezéséről van szó. A feltörekvő kínai vállalat éppen ellenkezőleg jár el minden modelljének az esetében. Minél patinásabb a szóban forgó alany, annál hamarabb és annál inkább próbálják a figyelem középpontjában tartani apró hírmorzsák elhintésével az újdonságot.
Így volt ez már az Oppo Find 5 idejében is még 2012-ben, és nem változott a stratégiájuk az Oppo N1, illetve az Oppo R1 esetében sem, és ugyanezt láthatjuk most a Find család következő tagjánál, a 7-nél is. Az Oppo Find 7 érkezését beharangozó első információk még tavaly láttak napvilágot, és azóta az előbújó napnak köszönhetően – ami az összes beharangozón jelen volt – sok képességére derült már fény. Most pedig egy, a szokásostól eltérő képmontázsnak köszönhetően, a bemutató pontos időpontja és helyszíne is megvan. A vállalat hivatalos Sina Weibo csatornáján tűnt fel az a képrejtvény, amiből kiderült a következő esemény időpontja. Eszerint az Oppo Find 7 bemutatására Pekingben kerítenek majd sort március 19-én, ottani idő szerint este hét órakor (ez nálunk éppen delet jelent). Tehát az előzetes feltételezésekkel ellentétben ez a szerkezet a barcelonai Mobile World Congress során sajnos nem fog a nagyközönség elé állni.
Időközben a Twitteren is megerősítették a "megoldást".
Mit tudunk jelenleg az Oppo Find 7-ről? A távol-keleti vállalat Twitter csatornáján közzétett adatok főleg a kijelzőre vonatkoznak, de a kapcsolati képességekről is tudunk azért egy s mást. Az új okostelefon már egyike lesz azoknak a gépeknek, amit Quad HD felbontású megjelenítővel vérteztek fel. A 2560 x 1440 képpontos felbontással kecsegtető panel 5,5 hüvelykes képátlóval rendelkezik, így némi számolgatást követően kideríthető, hogy 538 PPI-s pixelsűrűséggel van dolgunk. Az érintésérzékeny réteg és a védelemről gondoskodó üveg kombinálva lesz, és közvetlenül illeszkedik majd a kijelzőhöz, vagyis nem lesz légréteg, ezzel pedig csökkentik a tükröződést, és pontosabbá teszik a vezérlést. Még az irányításnál maradva, egy érdekes képesség is kilátásban van, amit „Touch On Lens”-ként aposztrofáltak. Nos, erről egyelőre semmit nem tudunk, de a hátlapon elvégzett gesztusok már az Oppo N1 esetében is szerephez jutottak, itt pedig talán ezt a lehetőséget fejlesztették tovább, terjesztették ki. Biztosan tudhatjuk még azt, hogy egy 4G LTE kommunikációs modem is a konstrukció része lesz, és egyelőre ennyi.
Az Oppo Find 7 egy egészen lenyűgöző okostelefon lesz, ám abban is biztosak lehetünk, hogy mire bemutatkozik, a konkurensei is tobzódni fognak. A Samsung már gőzerővel dolgozik a Galaxy S5-ön, ami egy sor értékesítési rekordot dönthet meg, de jön már az LG G Pro új generációja, és a Sony is fejleszti az Xperia Z1 utódját, ami szintén eléggé ütősnek ígérkezik. Mindezek mellett pedig nem szabad elfelejtkezni a HTC One leváltójáról sem, mely szintén az év első felében fog a nagyközönség elé állni. A Find 7-nek tehát bőven akad majd legyűrendő ellenfele, ha a legjobbak közé szeretne feliratkozni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. nyerek01
2014.02.15. 11:03
Melyik is bír ki két napot, vagy esetleg többet? Melyik lesz por és vízálló? Esetleg két SIM-es? Mindegy is, végülis ezek csak apróságok, a tömegnek sajnos 2560 x 1440-as felbontás kell...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DemonDani nyere...
2014.02.15. 13:24
Az üzemidő folyamatos csökkenése sztereotípia. A Sony Xperia Z1 utódja biztosan víz- és porálló lesz, mint mindegyik csúcs Sony. Dupla SIM eléggé rétegdolog, de nem kizárt azért, hogy ez a Find 7 pl olyan lesz.

Tömegnek a nagyobb szám kell sajnos ez meg örökérvényű. Így volt, így lesz. Le lehet futni a szokásos köröket, de egyszerűbb belenyugodni. Ez a vásárlók miatt van így, nem a gyártók sara. Így lesz rá nagyobb kereslet, mint az előzőre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim Demon...
2014.02.15. 14:03
A vásárlónak nem igénye mindig nagyobbat, gyorsabbat, okosabbat venni, hanem érdeke, mely érdek teljes mértékben, 100%-ig a gyártók sara.

Már régóta nem teljes értékű eszközt veszel műszaki cikk kategóriában, hanem egy terméket, aminek a használatba vételéhez szükséges szolgáltatások fejlődnek, és direkt úgy, hogy azokat a(z eggyel, kettővel) régebbi termékeden már nem tudod igénybe venni. Így cserélned kell.

Mi lenne, ha számítógéppel történne ugyanaz ami Androiddal, hogy az új Windows csak új számítógépre menne fel ami annyit jelentene hogy gépet kellene cserélned minden második évben? Nyilván ilyen nem történhet meg, de láthatod hogy a gyártó generálja ezt, nem a vásárló.

Ha a gyerek elhízott azért a szülőt teszik felelőssé mert "zabáltatja" a gyereket, akkor ugyanez miért lenne fordítva igaz a gyártó és a fogyasztó esetében?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. YellowFlas...
2014.02.15. 14:48
Két ismerősöm is szervizbe vitte a Z1-ét, mert nem bírta a vizet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Tibike1993
2014.02.15. 14:48
Akkor ti most azon akartok vitázni, h miért fejlődik így a világ? Lehetne, de nincs értelme, mert fejlődik, és ez van.
Annyiból jó, h legalább a régebbi termékek olcsóbbak lesznek. + ha minden éven ugyanazt csinálnák,csak másik köntösben, miért venne másat az ember? Fogyasztó társadalomban élünk, amiről tény és való h a gyártók tehetnek, de ott a másik oldal, h nem lenne ennyi munkahely, ha nem kéne ennyi dolog. Ugyanis miért lenne az jó egy cégnek, h nem 2-3 évente vennél új készüléket, hanem 8-10? Persze neked nem jó, ez igaz, de pont ezért lehet így megtartani sok munkahelyet.

Én nagyon becsülöm azt a technológiát, ami ma itt folyik. Évről évre annyit fejlődik minden, h csak néz az ember. HD felbontás, FHD, QHD, és ez egymást követő években. Mi lesz jövőre?? Sose állnak le? Engem csak ez az egy dolog érdekel. A RAM fejlődése oké, meg a proci is, mert ugye jönnek jobbnál jobb játékok, aminek kell. De a felbontás pl hova kell? Kíváncsi leszek, h mennyi különbséget lehet majd látni egy 5,5"os FHD és QHD kijelző között. Én a FHD-n se látok pixeleket, sőt, nem is szabad, h lássak. Most a QHD-nak vagy csak nagy marketing dumát szánnak, h ez menő, meg jó (közben meg nem), vagy tényleg vmi világmegváltó kijelzők jönnek.

A kínaiaknak meg gratulálok! Ügyesek, tény és való. Jónak ígérkezik ez a készülék, + minőséginek is, de nekem akkor sem fekszik MÉG az, h én kínai telefont vegyek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Cooley
2014.02.16. 18:19
A 27"-os monitoromnak nincs ilyen felbontása... Oké, hogy fejlődik a technológia, de akkor a fejlesztéseket koncentrálják fontos helyekre, ne felesleges szarságokra, csakhogy minél nagyobb számot írhassanak oda. Biztos sokan örülnének neki, ha kisebb felbontású kijelzővel kijönne olcsóbban, vagy jobb minőségű kamera kerülne bele helyette, vagy akármi hasznos. A Lumia 1520-am FHD 6"-en, de még akkor sem látom a pixeleket, ha olyan közel teszem a telefont a szememez, hogy még éppen rá tudok fókuszálni, ez meg 5.5"-en QHD... És semmi másra nem jó, minthogy plusz terhelést ad a rendszerchipnek, amitől csökken az üzemidő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!