iPon Hírek

David Jaffe új játéka

Dátum | 2012. 06. 08.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A God of War és a Twisted Metal dizájenre, David Jaffe, aki arról híres, hogy sohasem rejti véka alá a véleményét most egy ingyenesen játszható shooteren dolgozik. Jaffe most beszélt először következő játékáról, mióta otthagyta a négy éve általa alapított stúdióját, az Eat Sleep Play-t, azért hogy másfajta darabokon dolgozhasson. "Sokan mondták nekem, hogy hé, Jaffe, szeretnénk, ha eljönnél dolgozni ezen, vagy azon a tripla, kvadrupla Á-s következő generációs cuccon. Az ilyesmihez egészen másfajta csapatra van szükség, mint a mienk, és teljesen különbözik attól, amin dolgozunk, ami egy ingyenes, böngészős külső nézetes shooter."

"Utálom az ingyenes modellt, de vannak részei, amiket nagyon szeretek. Szeretem, hogy rögtön be lehet szállni, és játszani, tetszik, hogy ebédszünetben leülhetsz öt percet játszani, vagy órákig is ott ragadhatsz előtte. Nem kell ott ülnöd, és arra várni, hogy elinduljon a kib*** géped, nem kell kivárni, míg betöltődnek a jogi dumák, nem kell megvárni a töltőképernyőket."

Jaffe válogatott szavakkal minősítette azokat a fejlesztőket, akik a F2P modellt arra használják, hogy kihasználják és kifosszák a játékosokat. "Utálom, amikor a farok csóvája a kutyát, és az egész csak arról szól, hogy az emberek minél többet fizessenek. Hiába állítják a fejlesztők, hogy aki fizet, annak nem lesznek nagyobbak a nyerési esélyei, amikor pontosan erről van szó. Nem azt mondom, hogy gonoszak, vagy hazudnak, de előszeretettel mondják, hogy vagy pénzzel, vagy idővel fizetünk. Mindkettő nagy szívás."

David Jaffe, amikor rossz napja van
Az új projekt finanszírozásához vagy kiadóra, vagy tőkére van szükség. Jaffe sokat beszélgetett Tim Schaferrel és Ron Gilberttel a Kickstarterről, de új játéka esetében nem tarja helyénvalónak ezt a megoldást. "Nem akarok tiszteletlen lenni az emberekkel, és azt mondani: a játék ingyenesen játszható, de dobj meg 15 dolcsival."

"Az igazat megvallva kicsit félek is a Kickstartertől. Általában megoszlik az emberek véleménye rólam. Schafert nemcsak ismerik, de szeretik is. Ki ne szeretné Tim Schafert? Nagyon kedves srác, és már sokmindent letett az asztalra. Bár vannak, akik szeretik a játékokat, amiken dolgoztam, és ennek nagyon örülök is, de valószínűleg ugyanennyien vannak, akik azt gondolják, hogy csak egy seggfej vagyok."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. kullo1
2012.06.09. 08:30
"Utálom, amikor a farok csóvája a kutyát, és az egész csak arról szól, hogy az emberek minél többet fizessenek."

Hmm...olyan ismerős ez a mondat, hol is olvashattam valami hasonlót...
ááá megvan!!! Ugyan itt egy cikkel feljebb Ezek a derék játékfejlesztők mostanában nagyon féltik szegény játékosokat hogy le ne húzzák a pénzüket,milyen rendes tőlük

Ha ez az F2P fos jelenti a játékok jövőjét akkor részemről befejeztem,ez az a kategória ahol aztán igazán lehúznak ha lépést akarsz tartani a többi játékossal,plusz ezek a játékok az igénytelenség magasiskolái itt belefér minden kreténség,hiszen "ingyé" ne legyenek nagy elvárásaid.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Pogg
2012.06.09. 09:58
Az f2p nem f*s, csak egy nagy halmaz, ahol az elemeket könnyű összemosni. Lehet jól működő f2p modellt csinálni, de nehéz (hiába, a kapzsiság nagy úr...), és egyre több browser-based szemét jön ki f2p alapon, ami szintén lefelé húzza az értékelést...

A Cryptic/PWE (STO, Champions O) pl. elég jó modell, mondjuk ott sokan magát a játékot vagy a kiadót fikázzák.
Turbine (DDO, LotRO) szintén jó, bár ők meg pont mostanában kezdenek pay2win irányba mozdulni - legalábbis a fórumon anyázók szerint.
A másik oldalról közelítve, jól működik pl. az AoC, vagy a City of Heroes, ahol bevallottan egy trialt kapsz, csak f2p néven adják, viszont elég benézni a store-ba és látszik, hogy olcsóbb a havidíj, mintha onnan vásárolgatnál... de a célját eléri, mert bevonz új emberkéket akik vagy előfizetnek, vagy nem. Egy extended trial.

Abban viszont igazad van, hogy a legtöbb kiadó nem is akar jól működő modellt összerakni, csak gyorsan nagyot kaszálni - és erre sokkal hatékonyabb a f2p, mint a régi p2p. Ezért van és lesz is egyre több f2p cím sajnos...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Gerg_19
2012.06.10. 09:43
League of Legends elég jó f2p csak skineket vehetsz pénzért, olyan dolgot ami befolyásolja a játékmenetet nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2012.06.12. 22:43
Bort iszik,vizet predikal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!