iPon Hírek

DCUO: A SOE leggyorsabban növekvő üzlete

Dátum | 2013. 08. 23.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Sony Online Entertainment-nek sikerült megcáfolnia a sok kételkedőt és nyereséges üzletet faragnia a DC Universe Online-ból, free-to-play modellel, konzolon. "A leggyorsabban növekvő üzletrészünk a PS3-as DCUO" - nyilatkozta John Smedley a GamesIndustry-nak. "Az ebből a játékból származó bevételeink 70%-a a PS3-as tábortól jön, de a játékosok 70%-át is ők adják." A siker Smedley szerint abban gyökerezik, hogy már nagyon korán elkezdtek a free-to-play modellel kísérletezni konzolon, így kitapasztalták milyen gyakran kell frissítéseket kirakni és hol vannak a határai a freemium konzol játékoknak. "Az egyik nagy előnyünk, hogy mi voltunk az elsők a Free Realms-szel. Már akkor segítettünk felállítani a minőségbiztosító csoportunknak a rendszerüket, azóta pedig sikerült felépítenünk egy bizonyos szintű bizalmat. Folyamatosan ellenőrzéseket végeznek bizonyos időközönként. Ha nem szúrod el, akkor elkezdenek bízni a belső minőségbiztosításodban." Az általános meggyőződések ellenére Smedley hisz benne, hogy a konzolosok költési hajlandósága (MMO-s) nagyobb, mint a PC-seké. Szerinte PC-n az embernek rengeteg minden más elvonhatja a figyelmét (pl.: Facebook) a játékról, mint egy dedikált játékra való rendszeren. A SOE már vizionálta a F2P további terjedését konzolon, de a Wargaming és a Kabam is felfigyelt már a platformban levő potenciálra.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. nemlehet
2013.08.23. 18:22
Tényleg jól sikerült darab ez a játék, talán egyetlen gond vele, hogy elég gagyi a grafika. Vagy nem is gagyi, de olyan erősen játék szerű. Nem "mesés" mint a wow vagy a Lotro de nem is realisztikus jellegű mint pl a GW2. Remélem még a piacon maradnak egy ideig, vagy kijönnek egy második résszel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. iponpeter
2013.08.24. 10:38
Nagyon jó kis játék és a grafikát sem kell piszkálni, szerintem a mai technológiához mérten egy F2P gamehez képest elég jó a képi világa. Az egyetlen problémát számomra azaz apró momentum adja hogy ha barátokkal együtt akarunk küldetést csinálni akkor kell váltani egy Premiumot. Sajnos csapatalkotás (nem klán) csak így lehetséges. Amúgy rendben van a játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DogTheDog
2013.08.24. 12:33
Nemlehet,elkepzelheto,hogy probaltak a szuperhosos kepregenyekhez huek maradni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. MarkBlade
2013.08.26. 13:37
Elég gyerekes írányitás. Már a pc verzió is "konzolnak" készült. A grafika jó szerintem mmo-hoz viszont semmi end game. És az sem tett jót hogy migráltak. Nagyon bénán csinálták és vesztek a karik. Nem tudtam vissza sírni. Le is írtam a játékot ezzel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!