iPon Hírek

DD-WRT támogatást kapott három Trendnet router

Dátum | 2014. 05. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | HÁLÓZAT

A TRENDnet illetékesei örömmel jelentették be, hogy a vállalat három 802.11ac WiFi támogatással ellátott útválasztója a nyílt forráskódú DD-WRT szoftver támogatásával gyarapodott, ami sok érdekes lehetőség előtt nyitja meg a kaput.
A változás a nagyteljesítményű TEW-818DRU (v1.0), a TEW-812DRU (v2.0) és a TEW-811DRU (v1.0) modelleket érinti. Maga a DD-WRT egy nyílt forráskódú, Linux alapú firmware alternatíva, ami vezeték nélküli útválasztókhoz (router) és hozzáférési pontokhoz (access point) készült. A DD-WRT egyebek mellett speciális üzemmódokat is elérhetővé tesz, így az adott router vezeték nélküli jeltovábbítóként, klienshídként, illetve akár hozzáférési pontként is üzemelhet. A speciális firmware jóvoltából széles körben lehet módosítani a különböző beállításokat, mint például a WiFi adóteljesítményét, de emellett terjedelmesebb DDNS lista, részletes QoS beállítások, komolyabb USB port funkcionalitás és részletesebb hozzáférés-vezérlés is rendelkezésre áll. Ezeken felül WiFi hotspot készítésére, illetve VLAN-ok létrehozására is lehetőség nyílik. A Trednet a vásárlói visszajelzések alapján döntött úgy, hogy három legnagyobb teljesítményű 802.11ac WiFi routerénél megnyitja az utat a DD-WRT firmware támogatása előtt. Persze a gyártó közleményében apró betűvel az is szerepel, hogy a DD-WRT firmware telepítésével megszűnik a jótállás az adott termékre – ezt érdemes szem előtt tartani.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Asagrim
2014.05.15. 16:41
Ha bukik a gari akkor nem holt mindegy hogy van-e hivatalos támogatottsága vagy nincs? Nem tudom értelmezni a hírt. Mennyivel van bárki előbbre azzal, hogy maga a gyártó teremti meg a kompatibilitást egy hobbi programozó helyett?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zsolt501
2014.05.15. 16:49
Pl azért, mert a TP-Link esetén a hardveres gyorsítás nem megy alternatív firmware esetén, és sebességben bizony érezhető a különbség belső hálózaton.
Ha itt az ilyenek megoldódnak az nagyon sokat jelenthet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ChoSimba
2014.05.15. 17:14
A címben elgépeltétek a nevet....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Svindler
2014.05.15. 19:33
Valóban, köszi, javítjuk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. rviktor25 Zsolt...
2014.05.18. 21:55
Ehhez azért hozzátenném, h "a belső hálózaton" csak és kizárólag abban az esetben igaz, h azt a bizonyos 'belső hálózatot' valaki a WAN-ra köti (avagy egy másik belső hálózatra köti egy szinttel beljebb ezt a routert mint még egy útválasztó); a switch, mint 'szimplán lan switch' simán viszi a gigabitet, ha nem kell route-olni a cuccnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!