iPon Hírek

DDO: A kulcs az új finanszírozási forma

Dátum | 2009. 10. 16.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Turbine sikerei a Dungeons&Dragons Online mikro-tranzakciós újraindításával felülmúlták a várakozásokat. Előfizetői(!) bázisuk 40%-os növekedést mutat, amellett, hogy rajtuk kívül még sokkal többen csatlakoztak csak az ingyenes szolgáltatást igénybe véve.

"Az üzlet minden aspektusban növekedést mutat. Több százezer új játékost üdvözölhetünk a világ minden tájáról, az immár ingyenes játékban, akiknek igen jelentős százaléka használja a piacot is."

A DDO-ban a játékosoknak lehetősége van apróbb szolgáltatásokat összevásárolni a storeból mint karakter kasztok, hely további avatároknak* (az ingyenes accounton csak kettő lehet egy szerveren), tárgyak, ingyenes játékosok előtt bezárt helyekhez való hozzáférés stb. Emellett viszont megmaradt két féle hagyományos előfizetési modell is, ami ezeknek a javaknak egy-egy kombinációját adja ki, összességében kedvezőbb áron.

Ahhoz képest, hogy milyen régi, nem néz ki rosszul!
A játék újraindítása az új kiegészítővel rengeteg embert vonzott vissza, de még több friss előfizetőt hozott. A legnagyobb trükk viszont ott van, hogy aki eddig is fizette a havidíjat, az most esélyes, hogy többet „tejel”. Miért? Mert még így is vannak dolgok, amik a prémium csomagban sincsenek benne. Eltűnt tehát a havi összeghatár. Összefoglalva, ezzel az egésszel a legjobban a casual játékosok (és a fejlesztők) jártak, akik viszont naponta látogatják a DDO fantáziavilágát, azok rosszabbul jönnek ki anyagilag. Vigaszt jelenthet viszont számukra, hogy játékélmény szempontjából nekik is javult a DDO, hisz a szerverek populációja megugrott, a játék gazdasága pedig fellendült.

*Számos elért dolog az accounthoz fűződik (pl.: játékon belül ki lehet lockolni a sötételf fajt). Így nem biztos, hogy ha új avatárt akarunk csinálni, akkor további ingyenes accountok létrehozása a legjobb megoldás, inkább érdemes venni egy új slotot.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!