iPon Hírek

DDO: Európában is ingyenes lesz

Dátum | 2010. 07. 20.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Dungeons&Dragons Online hamarosan elindítja az európai ingyenes szervereket. A játék jelenleg futó Free-to-play verziója - az Unlimited -, elméletileg exkluzív volt Észak-Amerikának, de ettől függetlenül mi is hozzáfértünk innen az öreg kontinensről.

A fejlesztő Turbine nagy örömmel jelentette be, hogy átveszi a játék működtetését a Codemasterstől itt Európában. Augusztus 20-ától kezdve tehát bárki meglátogathatja a hivatalos honlapot és letöltheti a játék angol verzióját, melyhez nem szükséges semmiféle előfizetés. A német és francia szerverek kicsit később, de még az év vége előtt szintén elindulnak.

Akik persze már régi játékosai az Észak-Amerikában futó Unlimitednek, azoknak a legfontosabb az, hogy lehetővé teszik az ingyenes karakter átjárást! Azok, akik egészen eddig kitartottak az európai előfizetésük mellett kapnak egy kis kompenzációt is, méghozzá nem kevesebb, mint 5000 Turbine pontot (=€50), amit kedvük szerint elkölthetnek a DDO Store-ban.

"Megköszönjük a Codemasters kiváló munkáját, a DDO népszerűsítésével és működtetésével Európában, mi pedig a legnagyobb örömmel állunk elébe, hogy továbbra is a lehető legmagasabb színvonalú szórakoztatás nyújtsuk európai játékosainknak."

A lépés nem kelt nagy meglepetést, amióta a Warner Bros. Interactive áprilisban felvásárolta a Turbine-t, várni lehetett, hogy átveszik a CodeM-től a működtetést. A tavalyi újraindítás hatalmas sikert hozott a játéknak, több millió játékost vonzott és 500%-kal megnövelte a bevételeket. Májusban a DDO volt a harmadik legnépszerűbb MMO Észak-Amerikában. (forrás: Eurogamer)

Tesztünkhöz katt ide.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!