iPon Hírek

DDR3 memória 2100 MHz-en

Dátum | 2008. 03. 06.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Az OCZ a Cebit kiállításon (számos újdonsága mellett) bemutatta új memóriamoduljait, egy DDR3-as és egy DDR2-es memóriapárt.

A Flex II névre elkeresztelt DDR3-pár elképesztő, 2100 MHz-es sebességen működik 10-10-10 késleltetésekkel, és mindössze 1,9 V tápfeszültséggel. Ez a sorozat a korábbi sikeres Flex folytatása. Jelenleg a Flex II a leggyorsabb nem-tuningolt DDR3 memória a piacon. Ez a sebesség azonban még tuningolással jól megfejelhető.

 
A tuningpártiságáról híres OCZ már gondoskodott ennek a terméknek a túlhatjtási lehetőségeiről: négy darab víz be- és kimeneti csatlakozó található meg a memóriákon, azaz teljes mértékben készen állnak a vízhűtésre. A két termék minden bizonnyal a számítógéptuningolók kedvencévé fog válni.


A 4 GB-os DDR2 pár hasonló hűtési rendszerrel rendelkezik, azonban jóval alacsonyabb, 1150 MHz-es sebességgel működik 5-5-5 késleltetésekkel. Mivel nem hétköznapi gyorsaságú, minőségű darabokról van szó, ezért nem kell meglepődnünk a várhatóan magas árcédulák hallatára. Piacra kerülési időpontjukról egyelőre nincs információnk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások