iPon Hírek

DDR3L-RS: új, még kevesebbet fogyasztó memóriachipek

Dátum | 2012. 09. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A friss megoldások DDR3L alapokon nyugszanak és DDR3L-Reduced Standby névre hallgatnak. A beszédes névből kiderülhet, hogy olyan memóriachipekről van szó, amelyek csökkentett készenléti fogyasztás mellett üzemelnek. A 20 nm-es osztályú gyártástechnológiával készülő újdonságok esetében komoly fegyvertény, hogy a DDR3L alapú megoldásokhoz képest 70%-kal kevesebbet fogyasztanak készenléti állapotban, ami a mobil konfigurációknál nagyon fontos. Maga a DDR3L elnevezés egyébként alacsony feszültségű DDR3-as memóriachipeket takar: ezek a megoldások 1,35V-os üzemi feszültséggel dolgoznak, míg a hagyományos DDR3-as memóriachipek esetében 1,5V-os feszültség szükséges a stabil működéshez.

Az SK Hynix legfrissebb fejlesztése nem csak memóriachipek, hanem memóriamodulok formájában is elérhető lesz. A memóriachipeket a vékony felépítéssel érkező mobil eszközök esetében közvetlenül a nyomtatott áramköri lapra integrálják – erre a célra 2 Gigabites, 4 Gigabites és 8 Gigabites kapacitású példányok állnak majd rendelkezésre. A noteszgépek és egyéb mobil konfigurációk esetében So-DIMM modulok formájában is alkalmazhatóak lesznek a DDR3L-RS szabványú újdonságok, méghozzá 2 GB-os, 4 GB-os vagy akár 8 GB-os memóriamodulok formájában.


A DDR3L-RS típusú memóriachipektől és memóriamoduloktól azt várják az SK Hynix illetékesei, hogy azok idővel a legjobb memória megoldásokká válnak az ultrabookok és a táblák szegmensében, ahol a mobilitás és az alacsony fogyasztás különösen fontos szempont. A DDR3L-RS memóriachipek ár tekintetében versenyképesek lesznek az LPDDR3 alapú megoldásokkal szemben.

Az ultravékony noteszgépek iránt egyébként egyre nagyobb a kereslet. 2012 folyamán az ultravékony noteszek szállítási mutatói a laptopok piacának 11%-át teszik majd ki várhatóan, ám ez az érték 2014-re már 39%-ra, 2015-re pedig 52%-ra ugorhat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!