iPon Hírek

DDR4-es So-DIMM memóriamodulok G.Skill módra

Dátum | 2015. 11. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A G.Skill új memóriamodulokkal bővítette Ripjaws sorozatát, az újdonságok azonban most nem az asztali számítógépeket, hanem a mobil memóriamodulokat használó konfigurációkat veszik célba.
A DDR4-es So-DIMM modulok mindannyian 1,2 voltos üzemi feszültséget alkalmaznak, effektív órajel és időzítések terén azonban lesznek különbségek közöttük, ahogy az a lenti táblázatból is kiderül.
A Ripjaws DDR4 So-DIMM sorozat tagjai egy-, két- és négycsatornás memóriacsomagok formájában lesznek elérhetőek, és nem csak az átlagos noteszgépeket, de a gamer masinákat is célba veszik. A család 4 GB-os, 8 GB-os és 16 GB-os modulokból áll – ezek alkotják az említett csomagokat.
Mivel a noteszgépek esetében rendszerint nincs mód a memória órajelének és/vagy időzítésének módosítására, így a G.Skill számos gyártóval együttműködve oldotta meg, hogy az új memóriamodulok kompatibilisek legyenek a noteszgépek többségével. Ennek érdekében az új memóriamodulok Auto-Overclocking funkcióval érkeznek, ami a hitelesített noteszgépek esetében lehetővé teszi, hogy a memóriamodul a konfiguráció által támogatott legnagyobb órajelen, az ehhez passzoló időzítések mellett dolgozhasson – teljesen automatikusan. A megfelelő modul kiválasztása előtt ellenőrizni kell, milyen memóriamodulokkal kompatibilis az adott mobil konfiguráció, és pontosan mennyi So-DIMM bővítőhellyel rendelkezik, majd szükség esetén a legfrissebb BIOS-t is be kell szerezni hozzá.
A többi noteszgép esetében érdemes a DDR4-2133 MHz-es órajelen üzemelő memóriamodulokat választani, ezek ugyanis a JEDEC szabványban rögzített paramétereket alkalmazzák, így nem merülhet fel inkompatibilitásból eredő probléma. A G.Skill új memóriamoduljai élettartam-garanciával kerülnek az üzletek polcaira, várható listaáraik azonban egyelőre nem ismertek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!