iPon Hírek

Dear Esteban, a Dear Esther paródia

Dátum | 2012. 11. 21.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Thechineroom Dear Estherje az utóbbi évek egyik olyan játéka volt, amelyről megoszlottak a vélemények. Sokak szerint a lineáris játékmenet és a megfelelő mechanikák hiánya miatt valójában nem is játék. A Dear Esther valójában inkább egy meditatív, költői séta gyönyörű tájakon, elmélkedés az életről és halálról.

Az Ursa nevű két fős független fejlesztőcsapat nagy rajongója a Dear Esthernek, talán épp ezért döntöttek úgy a Fuck This Jam (tényleg ez a neve) rendezvény keretein belül elkészítik a paródiáját. A rendezvény lényege, hogy független fejlesztők olyan játékokat készítsenek, amelyek műfajában valójában nincsenek otthon.

"A Dear Esteban magával ragadó világa nagyon egyszerű okból született: hogy egzisztenciális lukat lőjön a játékos realitásérzékébe" – nyilatkozták a fejlesztők. "Egy olyan történetet akartunk bemutatni, amely annyira gazdagítja az emberi létet, hogy az játékos még évekkel a befejezés után is így gondoljon vissza rá: Hogyan lehettem ennyire naiv, mielőtt a Dear Esteban felnyitotta volna a szemem?"

"Egy olyan rendkívüli interaktív alkotást hoztunk létre, amelynek akkora az ereje, hogy a társadalomnak nem lesz más választása, kénytelen lesz tudomásul venni, hogy a játékok az emberiség legnagyobb művészeti formáját jelentik: a végső fázist az emberi szingularitás eseményhorizontján."

Tekintve, hogy a Dear Esteban egy laza jam keretein belül született, sokkal rövidebb, és egyszerűbb, mint a Dear Esther, kb. 5 perc alatt végigjátszható. Elhagyatott városi környezetben mászkálhatunk, miközben szürreális dolgok röpködnek az égen, és hallhatjuk, ahogy a narrátor az élet apró dolgairól beszél, pl. arról az incidensről, amely egy bárban történt vele: a csapos furán nézett rá, annak ellenére, hogy elmagyarázta neki, hogy azért van így öltözve, mert egy 80-as évek nosztalgiapartira megy.

A játékdizájn eme modern csodáját PC-re és Macre is letölthetjük, és böngészőben is játszható.


Kapcsolódó cikkünk:
Dear Esther - jövőre

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Shinjiii
2012.11.21. 13:48
Köszi az infot, Morte!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Skorbut
2012.11.21. 19:58
Ez valami nagyon súlyos volt... A vázák meg, ájjj
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!