iPon Hírek

Decemberben érkezik az nForce 780i

Dátum | 2007. 11. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Nvidia Intel és AMD processzorokat támogató nForce 780i kódnévre hallgató lapkakészlete a legfrissebb hírek szerint idén decemberben debütál, ám az nForce 780i lapkakészlettel szerelt alaplapok nagyobb mennyiségben várhatóan majd csak 2008. januárjától jelennek meg a piacon.


Az nForce 780i lapkakészlet kétféle változatban lesz elérhető: az nForce 780i SLI (C72 XE) az Intel processzorokat, míg az nForce 780a SLI (C72 P) az AMD processzorokat fogja támogatni. Az NVIDIA a legújabb lapkakészletével az Intel X38-as chipszetével kívánja felvenni a harcot a közeljövőben. Az nForce 780i PCI Express 2.0-ás támogatással és három darab PCIe X16-os csatolófelülettel érkezik, a lapkakészlet természetesen támogatni fogja a háromutas SLI technológiát is. A jelenlegi információk szerint az nForce 780i chipszettel felvértezett alaplapok ára 200 dollár környékén helyezkedik majd el.

A 780i főbb tulajdonságait tekintve hasonlít az X38-as lapkakészletre, a háromutas SLI-nek köszönhetően a várakozások szerint jól teljesít majd az Nvidia újdonsága az alaplap piacon. Az új lapkakészlet rendelkezni fog az Nvidia ESA (Enthusiast System Architecture) támogatásával is, amelynek köszönhetően a felhasználók könnyedén figyelemmel kísérhetik a számítógép hardverelemeinek állapotát. Az nForce 780i debütálására decemberig, míg az új alaplapok nagyobb mennyiségben történő megjelenésére jövő év januárjáig kell várnunk.

Ezzel egy időben kiderült, hogy az Nvidia első megoldása, amely DDR3-as memória támogatással rendelkezik, várhatóan a jövő év első negyedévében fog bemutatkozni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.21. 11:28
vissza a hírhez

Az Nvidia Intel és AMD processzorokat támogató nForce 780i kódnévre hallgató lapkakészlete a legfrissebb hírek szerint idén decemberben debütál, ám az nForce 780i lapkakészlettel szerelt ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!