iPon Hírek

Definiálja a játék-PCket az AMD

Dátum | 2008. 05. 19.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

AMD GAME! névre keresztelte a cég az új platformját, amellyel igyekszik rendet teremteni a játékok rendszerkövetelményeinek zűrzavarában. Hasonlóan a médiaközpont-gépekre szabott LIVE! platformhoz, a GAME! az adott gépekben alkalmazott AMD-alkatrészek alapján értékelné a különböző rendszereket; a leendő vásárlók így első pillantásra tájékozódhatnak afelől, hogy minimum milyen játékélményt képes nyújtani egy adott gép.

A cég állítása szerint a platformot mindig "kiegyensúlyozottan" kívánják tartani - vagyis gondoskodni róla, hogy a felhasználók egyszerre kapjanak erős processzort és jó dedikált video-lapkakészletet is; így aztán annak biztos tudatában választhatják ki maguknak az egyes játékokat is, hogy az nem fog akadozni a gépükön egy-két másodrendű rendszerösszetevő miatt.

Az ajánlásait az AMD a különböző műfajú játékokban szerzett tapasztalataira alapozza, az idő előrehaladtával pedig folyamatosan frissíti is majd őket, ahogy fejlődnek az egyes gépek.

Egyelőre két kategóriát különböztetnek meg; a GAME! alap titulust az Athlon 64 X2 5600+ (2,8GHz) kétmagos processzor, Radeon HD 3650 videókártya és vagy NVIDIA nForce 500-sorozat, vagy AMD 770-es alaplap-készlet-környéki gépek kaphatják meg, míg a valóban kemény játékokhoz szánt GAME! Ultra-hoz már minimum Phenom X4 9650 (2,3GHz) négymagos processzor, valamint Radeon HD 3870 és AMD 770-alapú platform kell.

Hamarosan laptopokra is megfogalmazza cég ezeket a minőségi specifikációkat - a most indított PC-s tervezetben pedig részt vesz egyebek mellett az Acer, az Alienware, a Velocity Micro és több más gyártó számos konfigurációja, de szerepet kapnak olyan periféria-gyártók is, mint a Logitech és a Microsoft.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Tyrel
2008.05.19. 20:14
Szerintem a hozzá nem értőknek ez egy kifejezetten jó ötlet lehet, és hát ugye ők vannak többségben...
Amúgy ha egy ilyen egységesen beskatujázott PC családot összefognának egy normálisan működő Games for Vista-hoz hasonló rendszerrel, az jelentősen visszaszoríthatná a konzolok térhódítását, mert éppen olyan egyszerűvé válna minden, mint mondjuk egy Xbox-al, de maga a gép sokkal több lehetőséget rejtene.

Amúgy nem vagyok egy AMD hívő, de azért szerintem ha egy gépben gyárilag összehangolt és főleg egy azon gyártótól származó, proci, chipset, és grafikus chip van, az rejthet magában némi extrát...
Ki tudja talán ez fogja megmenteni AMD-t...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Alamos
2008.05.20. 11:06
(Vendég_XiX_* @ 2008 May 20, 08:47) [snapback]38661[/snapback]
Hát tessenek elmenni egy nagyobbacska áruházba és megnézni a cimkéket és a hozzájuk tartozó konfigurációt. A lama népségnek legalább nem kell gondolkodnia és megveszi az XboX-t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!