iPon Hírek

Déjá vu-ja van a PC tervezőnek

Dátum | 2007. 03. 14.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | IT VILÁG

Ha mást nem is, azt azért el kell ismerni, hogy a HP megpróbál kitörni a hagyományos vaskos szerkezetek világából.

Nemrég hozták nyilvánosságra a HP TouchSmart PC terveit, amellyel a klasszikus szürkeségen és feketeségen túlhaladva valami sokkal menőbbel rukkoltak elő. Ami ennél is fontosabb, a tervezés túlmegy a „Hé, csak teszünk némi sima, fehér, műanyagot rá, és akkor az emberek majd azt hiszik, úgy néz ki, mint egy Mac”-elgondoláson, amely mentalitás eluralkodni látszik egyébként a nyomtatók legújabb formáin.

Ez volt a jó hír. A rossz hír pedig az., hogy a HP, úgy tűnik, nem sok időt töltött tervei csiszolásával és az ármeghatározásnál sem járt el túl következetesen. A 1800 dolláros HP TouchSmart PC árát több újságíró is támadta. A gépnek azonban van néhány igazán eredeti megoldása, amelyek közül a legfigyelemreméltóbb a 19 inch-es érintőképernyő, amelybe egy 1.3 megapixeles webkamerába építettek be.


Ezen kívül meg kell említeni a vezeték nélküli billentyűzetet és egeret, valamint a falinaptárat és a hűtőre ragasztott post-it-eket kiváltó szoftvert. Egy újságíró szerint a szoftver valójában nem tudja igazán jól teljesíteni a neki kiosztott funkciókat.

A HP már korábban is próbálkozott érintőképernyőkkel. Még a nyolcvanas években jött ki a HP150-essel, ha jól emlékszem, ami némileg – bár nem tökéletesen – IBM PC-kompatibilis volt, valamint ezzel egyidejűleg szolgált – drága – HP-terminálként is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.03.14. 09:18
Ha mást nem is, azt azért el kell ismerni, hogy a HP megpróbál kitörni a hagyományos vaskos szerkezetek ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!