iPon Hírek

Dél-Koreában már mindenkinek van mobilnete

Dátum | 2012. 07. 30.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A címet persze nem szó szerint kell értelmezni, de az adat ettől függetlenül elképesztő. Hazánkban hasonló a statisztikai adat az aktív SIM kártyák számát illetően lenne, ám ez is csökkenő tendenciát mutat. Ebből érezhető, hogy a dél-koreai mérföldkő miért is nagy szám.

Az OECD (Organization for Economic Cooperation and Development) által publikált adatok alapján, a teljes lakosság pontosan 100,6 százalékát fedné le a mobilinternet-előfizetések száma. Ez nagyjából 50 millió előfizetést feltételez. A becslések szerint, az összes előfizetést figyelembe véve a dél-koreaiak közel 47,6 százaléka rendelkezik olyan mobilinternet-kapcsolattal, mely egy telefonos előfizetéshez kapcsolódik, míg a maradék csak adat alapú, vagyis egyéb eszközzel van használatban.

Érdekes módon az OECD összeállításában a dobogó többi fokán már európai országokat találunk, a svédeknél 100 lakosból 98 rendelkezik mobilnetképes előfizetéssel, míg őket Finnország követi, ezúttal már valamelyest nagyobb távolságból, 87,8 százalékos eredménnyel. Sajnos Magyarország is felkerült az említésre méltó országok közé, mi is a dobogó harmadik fokára állhattunk fel, csak a lista másik végéről tekintve. Itthon 12,9 százalék az ilyen előfizetések aránya. A vizsgált területek között Mexikó és Törökország zárta a listát, itt 7,7, illetve 8,9 százalék a mobilnet lakosságra vetített lefedettsége.

Az OECD felmérésében 34 ország szerepelt, az adatok összesített átlaga 54,3 százalék. Vagyis a górcső alá vett országokban az átlagot tekintve már minden második emberre jut egy mobilinternetes előfizetés. A számok alapján, most 13 százalékkal van több ilyen előfizetés, mint hat hónappal korábban, amit az OECD egészséges növekedésnek titulált.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. DogTheDog
2012.07.30. 11:48
Jo lenne,ha az eszakiak is elkezdenek a felzarkozast,mert ott ugyanez a statisztika akkor sem teljesulne,ha egy szelet kenyer birtoklasat neznenk az orszag lakoira vetitve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!