iPon Hírek

Del Toro: 2-3 év kell az Őrülethez

Dátum | 2011. 08. 16.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A spanyol filmkészítő, Guillermo del Toro (Hellboy, A Faun labirintusa) elmondása szerint még körülbelül 2-3 év kell a THQ horror játékának elkészüléséhez. A fejlesztők már egy éve dolgoznak del Toroval az Insane-en.

"Hatalmas, rengeteget tanulok rajta. Nagyon, nagyon visszafogott, "én most itt tanulok" hozzáállással közelítem meg. Óriási játékimádó vagyok, de amikor fejlesztéshez nyúlsz, tisztelned kell a médiumot." Del Toro álmát, a Volition valósítja meg (ők állnak a kukázott Red Faction és a Saints Row szériák mögött).

Az új játékot H.P. Lovecraft regényei inspirálták, a stílus már egy külön horror alműfaj. "Nagyon furcsa az egész, Lovecrafti valamilyen egészen beteg formában, ami nekem nagyon tetszik. Borzasztóan szórakoztató. Tele van akcióval, de ugyanakkor sokkoló is."

Ami a gameplayt illeti, kiderült, hogy egy sandboxot építgetnek, az architektúrát már felhúzták. Nem véletlen tehát, hogy a Volition a fejlesztő, ők nagy szakik a sandbox játékok területén. Jelenleg a fényhatások dizájnján dolgoznak és a művészeti stílust finomítják. No meg persze del Toro nagy specialitása is ott van az asztalon, a lények. Utóbbiban segítségükre van Guy Davis és Francisco Ruis Velasco képregényrajzoló művész. "Már egy ideje dolgozunk a lényeken. Eszméletlenül jók és egyediek. Ilyeneket még soha nem láttatok. Soha. Guy Davis számomra az egyik legnagyobb élő szörnydizájner."

Guillermo del Toro bevallotta, hogy nem tudja teljes figyelmét a játéknak szentelni, de semmi esetre sem hanyagolja el. Elmondása szerint már rengeteg időt beleölt, azért, mert nagyon is megéri. "Narrátorként többet tanulhatunk a játékokról mint azt én valaha is képzeltem." Az együttműködést még 2010 szeptemberében jelentették be, akkor azt mondták, leghamarabb 2013-ban lesz kész a játék. A mostani nyilatkozat alapján ez jóval későbbre is csúszhat.

Ha a játék sikeres lesz, akkor egészen biztosan lesz folytatás, a THQ már most trilógiát fontolgat, ami akár 8-10 éves együttműködést is előrevetít del Toro és a Volition között. Ez bizony már hardver generációkon átívelő munka lesz.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Malebolgia
2011.08.16. 16:12
Na erre kíváncsi leszek,emberünk a filmjeivel megfogott, bízzunk benne, hogy nem faék konzolszutyok fog összehozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Malebolgia
2011.08.16. 16:22
ocsabi : DD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. lackoo1111
2011.08.16. 16:24
Számomra a THQ név már nem jelent garanciát .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Blade0012
2011.08.16. 16:48
Male: facepalm...nem bírod ki, hogy ne trollkodj valamit állandóan.

lackoo: mivel ők csak a kiadást végzik nem is kell tőlük semmit se várni én speciel a volitionban még csak csalódtam, de ez mindenesetre érdekesen hangzik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. lackoo1111
2011.08.16. 16:56
Remélem minimum egy Amnesia színtű játékot azért össze tudnak majd hozni .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Malebolgia
2011.08.17. 07:59
Blade:Ha neked az a trollkodás, hogy a piac már alaposan lejáratta magát, és én ennek hangot is adok, akkor legyen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. necropedo
2011.08.17. 08:36
Akarunk még Call of Cthulhu játékot!

A kedvenc játékom a mai napig a Dark Corners of the Earth! Lovecraftias játékokat! A horror királya, a többi elbújhat mögötte. Öngyilkossá váló karakter, fegyver legyen de alig és ismét valami szektát kelljen felkutatni. Mennyire jól szórakonék ismét...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!