iPon Hírek

Dell: A Win7 elterjedésését az ára hátráltathatja

Dátum | 2009. 05. 18.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZOFTVER

A Dell szerint ugyan a Windows 7 szinte minden területen legyőzi a Vista-t, ára egy potenciális akadályt jelent azon felhasználók előtt, akik erre az operációs rendszerre szeretnének váltani.

"Egyetlen egy dolog van, ami befolyásolja egy rendszer elfogadását és a vásárlókat lassításra, vagy megállásra kényszeríti, mégpedig az operációs rendszer átlagos eladási ára (average selling price) ami magasabb, mint a Vista vagy XP átlagás eladási ára." - tudtuk meg Darrel Ward-tól, a Dell üzleti kliens termékcsoport igazgatójától egy telefon interjúban. "Nehéz gazdasági időkben azt hiszem naivság azt feltételezni, hogy magasabb átlagos árral is erősebb eladásokat lehet elérni, mintha megtartottuk volna az eredeti árcédulát vagy akár még csökkentettük volna azt. Személyes tapasztalatom, hogy a [Windows 7] licenszdíjak jóval drágábbak, mint a Vista-é."

Ward fenti kijelentését arra az előzetes információra alapozza, miszerint a Windows 7 Professional drágább lesz, mint a Windows Vista Business, aminek a leváltására szánják. Ha ugyanez az árpolitika a rendszer több változatának árában is érvényesülni fog, akkor "iskolák, kisebb vállalkozások fognak elesni a Windows 7-re váltás lehetőségétől".


Az árán kívül megemlítette a Windows 7 képességeit is Ward, amik szerinte nagyban leelőzik a Vista-t. "Amikor kijött a Vista, nem volt semmiféle motiváció bennünk, hogy azokat a típusú szolgáltatásokat végezzük amiket most csinálunk. Nem volt rá meghatározott vásárlói igény. Azonban most látható azon felhasználók száma, akik várnak a Windows 7-re és már vannak terveik az átállásra. Ez az igény és a lehetőség is sokkal erősebb, mint amilyen a múltban volt."

Az igénynek megfelelően a Dell már megfelelő szolgáltatásokat nyújt. "Olyan szolgáltatásokat kezdünk el kialakítani, amivel segíthetünk a felhasználók alkalmazásainak, menedzselési infrastruktúrájának, biztonsági képességeinek átköltöztetésére a Windows 7-re." Jelenleg a Dell üzleti vásárlóinak több mint fele használ Windows XP-t, azonban ezeknek a vásárlóknak idővel fejleszteniük kell, az XP ugyanis "nem élhet örökké" - nyilatkozta Ward.

Virtualizáció a Windows 7-ben.
A XP-ről Windows 7-re való átállás megkönnyítésére a Dell teljes mértékben támogatja az új operációs rendszer XP-módját, amiről már többször írtunk oldalunkon. "Ez egyike azon dolgoknak, amik szerintünk nagyon hasznosak. Egy virtuális XP-gép telepítése egy átlagnál erősebb modellre növeli a kompatibilitást." Az Acer-tippje alapján októberben fog megjelenni a végleges Windows 7, mely jelenleg az RC-változatnál jár.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

21. LavX
2009.05.18. 11:15
VISSZA A HIRHEZ

Ezért fog illegálisan terjeszkedni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Azrael
2009.05.18. 11:34
Fog bizony
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Seb3s
2009.05.18. 11:37
Ki milyen árat tartana reálisnak? Mennyi lenne a maximum, amennyit hajlandó lenne kiadni érte? Bízva abban, hogy legalább 8 évig nem kell megvenni az újabbat és elismerve, hogy nem kevés fejlesztés és pénz van benne.
Én Home Premiumra pályázok és ha 35K max.40ezer(??) lenne mennék a boltba..
Kérdés: Nem lehetne költséget csökkenteni, egy Steam-es megoldással? Acc névvel reg-->fizet-->letölt-->kiír-->kapott kóddal aktivál. Re-installnál kiírt dvd betesz-->acc.névvel login-->aktivál
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. tibszi
2009.05.18. 11:44
jesszus, vki még abban a hitben él hogy a user-ek legnagyobb része eredti windowssal nyomja?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. zsolt320i
2009.05.18. 11:46
Seb3s :
nem semmi, képes lennél kiadni ennyi pénzt érte?
Gondolkozz már, az MS szoftverek azért irreálisan drágák mert:
- monopóliumban van
- egyáltalán nem költséghatékony az MS mint cég (pazarlás, rossz vállalati felépítés, rossz üzletpolitika stb stb)
Szóval lehet sok munka van benne, de kit érdekel, csinálják hatékonyan, és akkor kevesebb munkával ugyanazt el lehet érni!
Sztem a max 15-20 ezret érne az elején aztán, egy év múlva olyan 10-15 ezret!
Így is ha megveszik 1 millióan (1 millióX20ezer) 20 milliárd, aminek sztem csak töredékébe került a Win7 megírása.
Szal ne pazarold zst-t inkább használj Ubuntut ingyen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Seb3s
2009.05.18. 11:51
tibszi: Neked legalább már volt eredeti win a gépeden. Ha érted a célzást..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. homeware
2009.05.18. 12:24
A felháborító az, hogy 100+ ezer egy DOBOZOS vista, amit annyisor teszel fel, ahányszor csak akarsz és nem kell kidobni új alaplapnál...a win7 se lesz más :
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. L3cso
2009.05.18. 12:44
OFF:

homeware: Milyen 100ezer? A legdrágább Vista is max. 50eFt, egy home basic verzió pedig 20e.

ON:

Szerintem otthoni verziónak 20-30eFt lenne a reális, üzletinek pedig 30-40eFt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Tyrel
2009.05.18. 13:44
Szerintem egy reklámokkal teli oprendszer maga lenne a rémálom, szanaszét törné mindenki mindenféle crackelő eszközzel. Gondolom ezzel nem vagyok egyedül, sokszor még az is idegesítő ha véletlen áthúzom az egeret a WL Messenger kis reklámablaka felett, ami kinyílik nagyra és elkezdi nekem lökni a témát...
Éppen elég hogy néhány program és pl. web böngészés hasznos felületének nagy részét sokszor kifejezetten zavaró reklámok tarkítják, nem kellene hogy még a desktop-om is tele legyen ilyenekkel... Inkább mennék GNU-t használni még akkor is ha effektíve semmire nem jó...

Viszont ahogy minden más szoftverre is, úgy a Windowsra is igaz, hogy a nevetségesen magas ára miatt nem veszik meg nagyon sokan. Az oké, hogy az üzleti megoldások 50-100e Ft között vannak vagy még drágábbak, de az otthoni, hát... szerintem Basic max. 15k-t Premium meg max. 20-25k-t érne meg, és ennyiért még megis venném, de 40-ért tuti hogy nem. Ráadásul törvény által tiltanám, hogy az oprendszer használhatóságát kössék az adott hardverhez - ha egyszer megveszel valamit az a tiéd, azt csinálsz vele amit akarsz.

Egyébként szerintem sokkal nagyobb hasznot hozna az ilyen cégeknek, ha nem fix ára lenne a termékeiknek. Úgyis ők rendelkeznek a terjesztéséről, csak az árusíthatja és úgy, akinek és ahogy megengedik. Persze a gazdag országok lakói biztos kiakadnának ezen, de kit érdekel, menjenek vissza úszkálni az aranyban mint a Dagobert bácsi... Szóval, szerintem sokkal értelmesebb lenne ha pl. a Windows árát úgy szabnák meg, hogy felmérést készítenének minden országban az átlag keresetről, egy főre jutó GDP-hez hasonlóan... És aztán egyszerűen azt mondanák, hogy a Windows Home Basic ára minden országban az átlag kereset 5%-a. Nagyságrendekkel többen vennék meg, de tényleg... Elég csak kelet európára vagy kínára(!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Movolif
2009.05.18. 13:59
Hát igen, az macsi fizetésekhez mérik az árat - ami ugye 2-300e hufnál KEZDŐDIK. Nem mindegy, hogy egy hónapig vagy egy hétig spórolsz érte...

Játékoknál már rájöttek erre, ott olcsósodnak a stuffok, 1-2 év után, vagy van ami fél év után kijön ilyen 2-3e ft-ért. Az oprendszerek meg évek múltán is tartják magukat. Pedig sokan legalizálnák az ezeréve bevált cuccukat 5-10e ért állítom. Az MS (is) játsza a sértődött kofát, hogy 20e vagy semmi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. L3cso
2009.05.18. 14:59
Oprendszert kár játékokhoz hasonlítani. Egy mai játékkal, jó esetben játszik az ember egy hónapot és kuka, míg egy oprendszert azért évekig használ.

Egyébként sorry az előzőért, ellenőriztem az árakat és a BOX-os verziók tényleg marha drágák. Szerintem a dobozos verziókat kéne a mai OEM változatok árán adni, az OEM-et meg a mai feléért és akkor talán többen használnának legális vindózt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. prohlep
2009.05.18. 17:37
Tyrel verziót érzem a felmerült elképzeléseitek közül a legmesszebbre vezetőnek: ,, ... ára minden országban az átlag kereset 5%-a''.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Csaber
2009.05.18. 18:18
Tyrel: nincs fix ára amikor a NV 9600GT megjelent az USA-ban a GAINWARD +10 Dolcsiért adta hozzá a Vista home verzióját akcióban....Amúgy kb 30- 50%-os árcsökkentést kéne végrehajtani az Op-rendszerek árából hogy sokkal többen megvegyék és ne tört verziót használjanak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. pluto
2009.05.18. 18:32
Én sztem ha 5000-t árulánák a "Home Edition"-t, és 10000-t a "Professional"-t az volna reális. És több bevételük lenne, mert így én is megvenném a 7-t. Mellesleg eredeti XP-t használok, de nem veszem meg minden alaplap csere után.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. leslilamon
2009.05.18. 21:25
Sziasztok! Én megvettem a vistát és elég nagy átverésnek érzem a mostani helyzetben még jó hogy beismerik belecsináltak a fejlesztésébe és a win7 sokkal jobb lesz (kafa) ,dx10 "sokáig volt" (mai csúcskarikat dobhatod kifele) ,köszi ! quad proci hyper threading nélkül már nem is lesz olyan jó ! - ugye ,kezdem úgy érezni hogy amiket az utóbbi másfél vagy egy évben eledtak "csúcs technikának" már nem is olyan frankó és még finoman fejeztem ki magamat.Még jó hogy eladták .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. StevyXIX
2009.05.18. 23:09
Hyper Thread sincs olyan nagy hatással a játékokra éppen.
DX10.1 nem kompatibilis a DX11-el vagyis nem teljesen, ha jól tudom.
Mostani qauadok még egy darabig biztos elegek lesznek, ez se kétséges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. leslilamon
2009.05.19. 07:00
http://prohardver.hu/hir/amd_nvidia_intel_...0_larrabee.html

Volt NV kártyám de elég undorítónak éreztem amit műveltek így megváltam tőle (8800 gts még az első verzió ,utána jött még vagy három).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. pluto
2009.05.19. 15:02
A DX10.1-es kártyák támogatni fogják a 11-t, csak nem natívban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. peter90
2009.05.19. 15:17
A Windows olcsó. Bizony, így van.

Nem kell mindenkinek dobozos Ultimate-et vennie. OEM Home Premium Vista-ból is jó áron van, 7-ből is jó áron lesz.
A legnagyobb vicc az, hogy akik főiskolára/egyetemre járnak se használnak eredeti operációs rendszert, pedig ingyen jár.

Ebben a topikban is látok igazán okos embereket, hozzászólásokat, de nem állok le kötekedni, annyit nem ér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. yanchi
2009.05.19. 16:28
Számomra a legnagyobb hátránya, hogy meg kellett vennem egy Vista Biznicet a gépemmel, ami egy rakás szutyok, és most fizethetek megint, hogy legyen rajta használható Win is. Mindezt azért, mert a redmondi fiúk rosszul dolgoztak, ezért dupla gázsi jár nekik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Terror
2009.05.19. 22:43
Kötelező volt Vistát venni mellé? Hát vette volna meg a rák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!